Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как минавате на ГТП, ако нямате платен данък

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

dudulia написа:
    1.Прегледа от поне 1 година важи до дата!
    Някакви аргументи за това имаш ли, или удивителният знак в края на изречението е достатъчен?

Коментар

Оги, малко ли бяха споровете в предишните няколко теми по този въпрос? Там имаше достатъчно аргументи. Моля те, ако не ти стигат, карай си колата до края на месеца, до който ти важи прегледа, но не превръщай всеки пост за ГТП в едно и също. Жив и здрав!

Коментар

Чл. 27. (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2005 г., доп. - ДВ, бр. 12 от 2007 г.) Пътните превозни средства се представят на периодичен преглед за проверка на техническата им изправност в сроковете, определени в Закона за движението по пътищата и в чл. 37 от тази наредба, считано от датата на предшестващия преглед, отбелязана върху контролния талон или удостоверението за одобрение на ППС, превозващи определени опасни товари.
        За справка Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация"
        ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
        ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

VET написа:
          Ако наистина ми се правят на интересни, ще им извия вратовете на тея старци разбойници. Все пак прекарвам по 20-тина коли всяка година през тях и всеки път им оставям по 10-15 лв отгоре.
          Смени ги - да правят вятър с уста....
          Alfa 156 2.0 TS
          Alfa 156 20VTurbo
          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
          Locost TF1 3.0V6

Коментар

Да бе, цитирате си едно и също. Спрете с тоя тъп чл. 27, защо не погледнете и по-надолу в същата наредба, в която пише, че "председателят на комисията определя месеца и годината, през които МПС трябва да се представи на ГТП, чрез перфорация..." Къде в този член, дето е цитиран, пише, че срокът на ГТП е една година или че важи до определена дата? Не може да твърдите нещо и да не можете да покажете защо го твърдите. Айде стига сте заблуждавали хората, моля! Научете си правата бе хора, иначе утре ще ви направят на будали, не разбирате ли?! Като си закъснял един ден с прегледа, ще те излъжат, че си за акт, а ти ще им кихнеш 20 лева, защото не знаеш как стоят нещата. От това се опитвам да ви предпазя. Като искате - минавайте всеки месец на прегледи, ама не лъжете хората с информация, за която нямате никакви аргументи, моля ви!Ред.: Направо недоумявам откъде ви хрумват тия щуротии, и дори не си правите труда да проверите това, което ви подхвърлят, приемате го за чиста монета. А сте интелигентни хора, нали? 100% и на колегата Kemaloff са му казали тези от пункта, нали? Е така тръгна слухът за "задължителните зимни гуми" - някой чул-недочул, не си направил труда да прочете ЗДП и гумаджиите направиха луди пари от продажби на зимни гуми. Абе я се оправяйте, тук сме за да си помагаме и споделяме полезни неща, а вие...

Коментар

От миналата година имам протокол за технически преглед. Долу вдясно ми пише: "Следващ преглед и дата".Тая година информацията им е в компютър и ми дадоха талонче "Удостоверение за техническа изправност". На него е написано "Подлежи на технически преглед до дата".Въобще не важи че е до края на месеца и други ала-бала. Всеки полицай може да погледне каква е датата и ако е просрочена спокойно и с чиста съвест да ме санкционира.
              Bravo 1.6 / 16

Коментар

и на моето картонче отзад има дата 06.06.2012, че дотогава е валиден ли какво, или за целия месец май ?

Коментар

Според закона и наредбата ГТП за л.а. над 5г. се минава всяка година, т.е. ГТП важи НЕ ПОВЕЧЕ от 1 г. Ако предния ГТП е бил на 11.03, например, и тази година решим да минем на 21.03, защото на талончето е перфорирано "март", ще означава, че 10 дни (от 11 до 21.03) ще караме БЕЗ ГТП. Просто си разсъждавам...
                  Stop giving directions, just say "Follow me."
                  Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                  Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Пак се почна... И тук ще попитам Оги, какво ще направиш, ако ти напишат акт по чл. 27? Иначе хубаво е, че отваряш очите на хората за правата им, но в момента правиш обратното.

Коментар

Е хубаво де, аз карах над 20 дни без ГТП, по тази логика. Защо не ми написаха акт, като аз самият настоявах, щом съм бил в нарушение? Защото нали се сещате, че ако ми напишат акт през декември, и после представя като доказателство талон с перфориран месец декември, какво ще стане с акта? Отива в най-близката кофа за отпадъци. Сега - отваряме линка на колегата Енчев, на член 31, алинея 5. Там четем следното:Когато пътното превозно средство отговаря на изискванията, председателят на комисията издава знак за периодичен преглед за проверка на техническата изправност на ППС и контролен талон към него с идентични номера, като:...2. определя месеца и годината на следващия преглед чрез перфорация на знака и контролния талон;Ред.: tomny, прочети началото на този пост и си помисли колко абсурден въпрос ми задаваш в момента Ако 100 човека твърдите нещо, това не значи, че то е вярно. В случая е точно така - всеки твърди, че е до дата, ама никой не може да го докаже. Вадят се някакви цитати, кой от кой по-неясни, само и само да се изрови нещо като отговор.Айде отначало: Твърдение: ГТП важи до дата. Въпрос: Къде пише, че ГТП важи до дата? В цитата на Енчев не пише, че ГТП важи до дата. Ето, толкова прост въпрос задавам. Аз твърдя, че е "никъде".

Коментар

Така, обаче катаджията ти пише акт по чл. 27, цитиран е горе, тогава какво правим? Ще го допълня с чл. 37, да не ровиш, тогава ще звучи ....срок от една година, считано от датата на предшестващия преглед.... пък председателя да определя каквото си иска, то не противоречи.РедОпитай се да вникнеш в това, което ти пиша, преди да му правиш квалификации, моля. Ред 2/Срок от една година, считано от дата 12.03.2012 до кога е? До 31.03.2013, според теб. Ама не е така.

Коментар

Вникни в тия текстове, моля! Като ми напише акт по член 27, това значи, че не съм си представил МПС на преглед в срок. Срокът е определен чрез перфорация на контролния талон от председателя на комисията, като са перфорирани месец и година за следващ преглед. Е какво излиза, че срокът не е минал, а всъщност е минал? Как така? Катаджията по друг календар ли е?Пак ти казвам - заблуждаваш хората по този начин. Утре самият теб ще те спрат с такова "обвинение" и ти като си мислиш, че ГТП важи до дата, ще си кажеш - я да им бутна пари; или ще ти напишат акт, ти няма да го обжалваш, защото ще си мислиш, че си в нарушение, и самият ти ще си пре**ан и ще платиш пари. Не ти казвам тия неща за да се заям, да си чешам пръстите и да споря. Казвам го защото ми се случи наистина, реално, и се опитаха да ме пре**ат мен! Искаха да ме подхлъзнат, че съм изпуснал някакъв виртуален срок и да им кихна някой лев. Като видяха че не става, и настоявах за акт - побързаха да ме отпратят. Това е все едно да те спрат 50 метра след табелата за влизане в населено място, и да ти кажат - засякохме те с 90, а тук ограничението е 50. Ама те са те засекли много преди табелата. Е, дали не се опитват да те излъжат? Това е същия случай. Здраве!

Коментар

Срокът, според чл. 27 е от датата на предшестващия преглед. Редактирах си предишния пост.

Коментар

А така - качих цитат и всеки го тълкува както му е удобно. Така е с всички закони в тая държава! Аз лично (защото ми стиска) ходя на преглед първия работен ден след перфорирания месец. Така минавам веднъж на 13 месеца. Знам че не е редно. Знам и какво представлява прегледа дори и тази година. Знам и какви МПС та се движат по улиците и каква е приликата и разликата в техническо отношение с моите коли. Но не поущрявам никои да постъпва като мен - цитирам закона всеки да си го тълкува както иска и да си носи последствията както може!
                              ФИАТ БРАВО 1.8 16V GT
                              ФИАТ БРАВА 1.8 16V 1997г

Коментар

В талончето е написано че подлежи на технически преглед до дата.
                                Прикачени файлове
                                Bravo 1.6 / 16

Коментар

Working...
                                X