Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой има фиш за неправилно пресичане като пешеходец?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Най-лошото е, че нямаме култура на поведение на пътя. Тези които са водачи на МПС, знаейки неудобството, което причинява пешеходец, който се суети на пешеходната пътека или тротоара, винаги пресичат бързо. Това е един вид уважение към колегата в автомобила и предполагам няма какво да се коментира по тази ситуация.Другия вариант предполага винаги изразходване на нерви и от двете страни. Като излизаме сутрин с колата повечето от нас, които са по-нервни или припряни, буквално трябва да се натъпчат с глог и валериан, за да не им пука и да преживяват по-спокойно ситуациите с мудни пешеходци. Иначе след не много дълъг период от време ще са наложи да посетим специализирано заведение. Има го и другия момент, че прибирайки се изнервени в къщи, особено във времена на криза, изливаме върху близките си негативната енергия.Ето как един неразумен (най-меко казано) пешеходец може да навреди на един куп невинни и нищо неподозиращи хора. Затова подкрепям колегите, че глобата трябва да е същата като за водач неспрял на пешеходна пътека.
    Няма начин да няма начин!

Коментар

jenshen73 написа:
      Дай сега да си ти го рекна - във Варна, където живея, точно пред ХЕИ има голямо натоварено кръстовище, като от едната му страна има прекрасен подлез - познай кой го ползва - освен мен и моето семейство - никой друг. На пук на опасностите - олигофренясалото множество пешеходци пресича от страната на кръстовището където хем е подлеза хем няма пешеходен светофар. Допълнително - булевард Левски, пред базар Левски - има подлез и ограда между двете платна - същата работа - прескачат оградата вместо да ползват подлеза. Викаш - липсва и ток на оградата, а?Допълнително - булевард Владислав Варненчик, където и да е по него - пресича се безогледно, прескачат огради, храсти, дори пенсионери с бастуни и патерици предпочитат да пресекат неправилно вместо да преминат още 20 метра напред или назад до правилното място.Кво викаш? Да им осигурим места за пресичане през 5 метра, а? Надлези и подлези? Докато има стълби - никой няма да ги ползва. Нека пуснат една забрана "Забранява се ползването на пешеходни пътеки и подлези от пешеходци" и да видиш как ще ги налазят.
      С две думи как мислиш - ако ги нямаше тия прегради дето ги цитираш, по - малко ли щяха да ги пресичат или повече......никой не иска или се надява да секне тая практиката, а да се намали......плюс тва мога да цитирам и аз примери в безкрай, тва не е целта и не е показателно.....
      jenshen73 написа:
      Ти пак сереш на метеното, а?
      Начи ще е добре да си запишеш че аз не ангажирам аудиторията с квалификации на твоята дейност, нито изказвам някакво мнение за нея или за личноста ти, а правилата на който и да е форум, колкото и да са стегнати и стриктни, винаги позволяват на всеки кадърен юзър да каже на друг юзър по някакъв начин че е кавал да речем, без да ги нарушава.......въпрос на елементарно възпитание е това да не се прави......както и произтичащите преди това неща.......
      Alfa 156 2.0 TS
      Alfa 156 20VTurbo
      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
      Locost TF1 3.0V6

Коментар

sok1 написа:
        Dido_Lyubenov написа:
        ...имаше патрулка на КАТ на 5 метра след пешеходната пътека, онея щяха да пукната от смях. Е на такива пешеходци, и на пешеходна пътека да са, пак трябва да им се вземат едни пари. ...
        Трябвало е да им направиш забележка, че вместо да се смеят, да излязат и да си свършат вменените задължения, т.е. да глобят пешеходеца. Защото според ЗДП:Чл. 113. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) При пресичане на платното за движение пешеходците са длъжни да преминават по пешеходните пътеки при спазване на следните правила:...2. да не удължават ненужно пътя и времето за пресичане, както и да не спират без необходимост на платното за движение;Чл. 184. ...(2) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) С глоба до 10 лв. се наказва пешеходец, който наруши правилата за движение.
        Да, а мен да приберат за дребно хулиганство че му споменах родата :D
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
          jenshen73 написа:
          Дай сега да си ти го рекна - във Варна, където живея, точно пред ХЕИ има голямо натоварено кръстовище, като от едната му страна има прекрасен подлез - познай кой го ползва - освен мен и моето семейство - никой друг. На пук на опасностите - олигофренясалото множество пешеходци пресича от страната на кръстовището където хем е подлеза хем няма пешеходен светофар. Допълнително - булевард Левски, пред базар Левски - има подлез и ограда между двете платна - същата работа - прескачат оградата вместо да ползват подлеза. Викаш - липсва и ток на оградата, а?Допълнително - булевард Владислав Варненчик, където и да е по него - пресича се безогледно, прескачат огради, храсти, дори пенсионери с бастуни и патерици предпочитат да пресекат неправилно вместо да преминат още 20 метра напред или назад до правилното място.Кво викаш? Да им осигурим места за пресичане през 5 метра, а? Надлези и подлези? Докато има стълби - никой няма да ги ползва. Нека пуснат една забрана "Забранява се ползването на пешеходни пътеки и подлези от пешеходци" и да видиш как ще ги налазят.
          С две думи как мислиш - ако ги нямаше тия прегради дето ги цитираш, по - малко ли щяха да ги пресичат или повече......никой не иска или се надява да секне тая практиката, а да се намали......плюс тва мога да цитирам и аз примери в безкрай, тва не е целта и не е показателно.....
          jenshen73 написа:
          Ти пак сереш на метеното, а?
          Начи ще е добре да си запишеш че аз не ангажирам аудиторията с квалификации на твоята дейност, нито изказвам някакво мнение за нея или за личноста ти, а правилата на който и да е форум, колкото и да са стегнати и стриктни, винаги позволяват на всеки кадърен юзър да каже на друг юзър по някакъв начин че е кавал да речем, без да ги нарушава.......въпрос на елементарно възпитание е това да не се прави......както и произтичащите преди това неща.......
          Та ти ми казваш, че съм кавал ли?
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Мне, споменах теоретична вероятност за нещо си, макар че незнайно защо в тоя форум попадам на юзъри който ме приемат твърде буквално когато очертавам теоретични вероятности за нещо хипотетично.......Приятна вечер....
            Alfa 156 2.0 TS
            Alfa 156 20VTurbo
            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
            Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
              Мне, споменах теоретична вероятност за нещо си, макар че незнайно защо в тоя форум попадам на юзъри който ме приемат твърде буквално когато очертавам теоретични вероятности за нещо хипотетично.......Приятна вечер....
              Колега, това е форум на FIAT, а както знеш, FIAT пали от раз, нормално е и на повечето фиати собствениците да "палят" лесно. :D Тук не искам да засегна никой ! Бъди по-предпазлив в изказванията, да не се сдобиеш като мен с предупредителни уточнения :D
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

nikolovvd написа:
                Иначе след не много дълъг период от време ще са наложи да посетим специализирано заведение. Има го и другия момент, че прибирайки се изнервени в къщи, особено във времена на криза, изливаме върху близките си негативната енергия.Ето как един неразумен (най-меко казано) пешеходец може да навреди на един куп невинни и нищо неподозиращи хора. Затова подкрепям колегите, че глобата трябва да е същата като за водач неспрял на пешеходна пътека.
                Може би е добре да посетите специалист, без да чакате да се появи разсеяният пешеходец. Смешно е да оправдаваш агресията спрямо близките си с пешеходците по пътя. Истинската причина, по-вероятно, е вътре в теб.

Коментар

Да, колега, прав си до някъде. Само си представи следната ситуация - цял ден си на работа и се занимаваш с една камара тъпи юзъри, имаш една шефка на главата която хабер си няма от това което правиш, но ти дава акъл какво може да стане, щото тя така била обещала на филанкишията, жена е все пак и се въздържаш от груби изпълнения, тръгваш си изнервен, десет пешеходеца ти пресичат където им е кеф и се правят на итересни като ги освиркаш, още десет "шофьора" те изправят на нокти, щото са големи състезтели, ма не могат да карат. Влизаш си у вас на ръба на нервна криза, и твоите близки, на които наистина трябва да отдадеш необходимото уважение те омърморват, че се прибираш нацупен и ти отправят някоя и друга критика ... Само твърда дрога има шанса да те резвесели Да работата ще я сменя, но пешеходците и състезателите ... нема как да стане.

Коментар

Е хайде сега, положението не е чак толкова зле. С пешеходците, имам предвид. Трябва да приемем, че са по-уязвими от автомобилите, и да ги пазим. Малките деца също правят глупости, но тях ги извиняваме с възрастта им и това, че са слаби. И това не ни докарва кризи, приемаме ги такива. Колко от вас знаят, че продължението на тротоара се счита за пешеходна пътека?

Коментар

tomny написа:
                      Е хайде сега, положението не е чак толкова зле. С пешеходците, имам предвид. Трябва да приемем, че са по-уязвими от автомобилите, и да ги пазим. Малките деца също правят глупости, но тях ги извиняваме с възрастта им и това, че са слаби. И това не ни докарва кризи, приемаме ги такива. Колко от вас знаят, че продължението на тротоара се счита за пешеходна пътека?
                      Ако видиш подобен сакътлък по вина на пешеходец ,определено ще ти се смени поне малко мирогледа.http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=622314#622314В края на поста има и видео как се пресича в района.
                      FIAT FORUM BULGARIA
                      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Че аз лятото минах през Бургас, дори се отбих до морска гара и жп гарата, на всичко отгоре наблегнах на жената и сина, че там няма такива гламави пешеходци както в Русе, ти направо ме разби с това видео. В Русе си е така покрай почти всяка автобусна спирка, особено сутрин и след обед, като отиват или се връщат от работа хората. Пред областно управление на МВР има голямо кръгово, и там предичат през градинката на колелото, изобщо не им пука. Ама в Бургас е станала катастрофата, защото на малко места се пресича така, я ела да видиш тук какво става. Свикнали сме да ги пазим, ама до такава степен, че пешеходеца колкото и да е в нарушение, все за прав се мисли. Като го освиркаш и апочва да те псува, да ти ръкомаха и ... к’во да ти кажа. Нямам думи.

Коментар

tomny написа:
                          Прав си за малките деца, колега ! Трябва да ги пазим, но повярвай ми, за възрастните чак ми се иска да започнат да раздават награди за смачкан пешеходец, там където няма пешеходна пътека. Толкова нагли са станали, че незнам какво да ти кажа. Това за мисленото продължение на тротоара - да така е, но там където тротоара е прекъснат заради пътното платно, а не по цялата дължина и ширина на улицата. И там където няма означена пешеходна пътека със съответната маркировка, а се ползва гореспоменатото правило, пешеходците са с предимство пред завиващите МПС, не пред всички. Гадното е че само тези дето ги е страх да пресичат, само те минават по пешеходните пътеки, ама някой са токлова наплашени, че чакат да видят оня дето е тръгнал преди тях, ще стигне ли до другия тротоар, че и те да опитат. И това поведение е гадно. Седи и ме гледа, умно, а от другата страна пешеходеца тръгва, почти е пресякъл платното и тоя замисления тръгва за следващия тур и трябва и него да чакам. Абсолютни тъпани, к’во да кажа. Другата крайност са ония дето както си говорят до пешеходната пътека с някой, изведнъж скачат на платното без да се огледат, ай спри културно без да го напсуваш !

Коментар

Working...
                          X