Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Кой има фиш за неправилно пресичане като пешеходец?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

ФЕРАРИСТ написа:
    Тва звучи чудесно, но е въздух под налягане, и чудо за 3 дни......докато с огради не се попречи на пешеходците да пресичат където не трябва, докато за тях няма нужните подлези и надлези, нещата няма да се оправят......тия акциики са само за отбиване на номера че скапаняци нещо правят.......
    Колега, за най- голямо съжаление мога да ти документирам в София при наличието на 2х3 платна за коли и 2 броя железопътни релси и 2 метра заграждение меджу релсите и 2 те посоки асфалтови платна как се пресича. В момента се сещам за 2-3 места в София на бул. Ботевградско шосе по почти цялата му дължина има идиоти, който тичат или даже най- нагло си се туткат по платното.... А най- лошото е, че минават покрай входа за подлеза...На Цариградско в 1-2 часа през ноща са ми претичвали олигофрени( извинявам се за израза) през платното....На Ситняково също са ми пресичали на метри от пешеходната пътека, ама пак се бутат през оградата и през линиите, а не на оказаните места.Със сигурност има още много места, но в момента просто не се сещам. Вярно самото ограждение е мрежа и лесто се реже..... Ама то какво вече решетка като тия по затворите ли трябва да им се слага.... ?! нямам идея. Когато ми се налага да пресичам и наблизо няма пешеходна пътека гледам да пресичам по продължение на тротоар ... Иначе не съм получавал фиш и нямам познати, които да са получавали.

Коментар

Виж ся, който може да скочи метър и нещо ограда не е кой знае колко опасен, щото определено ще е добре подвижен, а и срещу него нищо не може да се направи.......ама заблудените пенсии няма да могат.......на Т. Александров например е безумно да няма преграда между двете платна между платната и пътя да речем........
      Alfa 156 2.0 TS
      Alfa 156 20VTurbo
      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
      Locost TF1 3.0V6

Коментар

dimaldim написа:
        Да, аз имам познат, фиша е с глоба 10лв. За пресичане на червена сигнализация. Един път и на мен са ми се карали, но не ми драснаха фиша
        Толкова ли трябва да е глобата или равномерна на глобата за водач неспиращ на пешеходна пътека?Най - дразни пресичането на възрастен пешеходец по диагонал.От баща ми който е шофьор от около 45 години минал през държавни такзита ,автобус ,седлови влекач и.т.н съм се научил да гледам не само в платното пред мен ,а да наблюдавам тротоарите и поведението на всички.Интересното в случая е дали при доказване на вината на пешеходеца при сблъсък водача на МПС получава ли акт за несъобразена скорост както винаги служителите пишат.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Извинявам се за неразбраното писане. Исках да кажа, че на всички места, за които споменавам е 2 метра мрежеста ограта или метър парапет. На всички места не че я прескачат ами е овандалена и срязана, изкъртена и т.н. ....

Коментар

Tornado написа:
            съм се научил да гледам не само в платното пред мен ,а да наблюдавам тротоарите и поведението на всички.
            Изключително правилен навик - но се постига доста трудно, тъй като редовия драйвер реагира спрямо обстановката - гледа да не влезе в някоя дупка на пътя, и не може да си изгради навика да гледа 100 - 150 метра пред себе си за да види по рано дадена ситуация, а гледа 20 - 40 метра пред себе си за дупки......
            Alfa 156 2.0 TS
            Alfa 156 20VTurbo
            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
            Locost TF1 3.0V6

Коментар

vicool написа:
              Ква е тая глоба 10 лева?
              Ами толкова, но ако сложим 5% инфлация за 30 години, то трябва да е минимум с 150% отгоре, но ако се сметне като сложна лихва може и 300% да дойде.
              Няма начин да няма начин!

Коментар

Ами че то дупките напоследък са повече от пешеходците да го е ! Ся зарад някъ’ф малоумник дето не му се живее, да се пребия ли ? Лошто е че не раздават книжки за пешеходци, и да им вземат контролни точки и на тях. Я един домашен арест - 6 месеца без свудетелство за правоупрвление на два леви крака, за 5 неправилни пресичания, да видим ще има ли такива овце по пътя Винаги надупват шофьора. Никой не си прави сметка, че колата е машина, и колкото и да се грижиш за нея и да я поддържаш, винаги може да откаже да спре, или да се завърти ... иди че го пази оня тъпан дето пресича на криво. Мани бе ! Ба.. ти и културата ! Като каже "Ама аз съм с предимство !" ими скочи пред бронята на колата, направо ... някой ден ще ступам някой тъп пешеходец. Вчера пресен случай - наближавам пешеходна пътека, има легнал полицай, минавам през него с 2 км/ч а на тротоара три патки седят и гледат умно. Като не тръгнаха да пресичат, при все че пред мен нямаше коли поне на 100 метра, аз давам газ и те точно тогава решиха че са с предимство тяхната ... и такива майни отнесоха, щото трябваше да скачам рязко на спирачките ... Е такива ми идва нарочно да ги мачкам !!!
                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Съжалявам ама никаква не е акцията!! Одеве се прибирам към м.рудник пред патрулка стана работата и полицаите наблюдаваха УЖ,едно лапе едвам се влачи по шосето и то не на пешеходна пътека май май и е омръзнало на тукапните да пишат фишчета....Всичко е до манталитета на българина,и все пак хубаво правят! Мене единствения ми фиш бе за 25лв,че пиках в една градинка в Враца..еми човешко е нямаше градска тоалетна наблизо сеа....

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                    Tornado написа:
                    съм се научил да гледам не само в платното пред мен ,а да наблюдавам тротоарите и поведението на всички.
                    Изключително правилен навик - но се постига доста трудно, тъй като редовия драйвер реагира спрямо обстановката - гледа да не влезе в някоя дупка на пътя, и не може да си изгради навика да гледа 100 - 150 метра пред себе си за да види по рано дадена ситуация, а гледа 20 - 40 метра пред себе си за дупки......
                    Свиквайте единия крак на шофера винаги е там от където няма връщане ,а другия е в затвора и не останаха крака за педалите.Шофирайте разумно защото водача на МПС винаги е виновен.
                    Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                    Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Веднъж гледам две баби пешеходки спрели да си приказват на едно кръстовище по средата, а то не е някакво малко кръстовище, дори е доста натоварено. И понеже бях с жената я издърпах да се изнесем по-бързо, че не ми се гледаха мозаци и карантии по пътя.Някой въобще нямат инстинкт за самосъхранение и си мислят, че са на бустана.
                      Няма начин да няма начин!

Коментар

И според мен глобата е малка, но всички или пресичаме, или сме пресичали неправилно, друг е въпроса как - дали сме се огледали и дали се влачиме. Тези, които се влачат най-много ме дразнят, все едно е техен пътят, пък особено вечер, когато трудно се виждат - ужас. А тука из Люлин м/у тесните улички направо е трагедия, изкачат бабетата измежду колите и хич не им пука, да не говорим, че ходят и на средата на пътя и като им свирнеш да се мръднат ти мятат с чантичките. Щом възрастните нямат елементарно възпитание, какво остава да кажа за нас младите.... Добре, че някои хора сами си го изграждаМЕ
                        Lancia Lybra '00 1.8 140hp

Видеорегистратори

Коментар

Да, така е, всички сме пресичали неправилно, но някой можем да си направим сметка как да пресечем, както можем да си направим сметка като преминаваме през кръстовище с автомобила. Въпроса е че куките няма как да знаят кой знае и кой не, както и ти като си зад волана не знаеш оня дето се кани да пресича, на неправилно място колко му е акъла и ще пресече ли безопасно или ще ти изправи косата с неадекватното си поведение. За това, трябва всички които пресичат неправилно да бъдат глобявани със същата сума, с която се глобява водач, който не даде предимство на пешеходец, стъпил на пешеходната пътека. Имал съм странни случаи с пешеходци, дори един щях да го ошамаря пред ченгетата. Тъпъна пресича на пешеходна пътека, четейки заглвията във встника който носи, и с цалото си нахалство се спря по средата на пешеходната пътека да се звери у вестника, точно пред клата ми. Нямаш идея какво му чуха ушите като смъкнах стъклото Имаше патрулка на КАТ на 5 метра след пешеходната пътека, онея щяха да пукната от смях. Е на такива пешеходци, и на пешеходна пътека да са, пак трябва да им се вземат едни пари. Ба... нахалството от страна на някои ! "Аз съм пешеходец, ше ме пазиш !" да да ама не Я като на "Кармагедон" 20 точки за бърза баба с бастун
                          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Добре че във Варна направиха велоалея, да има де да вървят пешеходците :D . Ей тая простотия с велоалеята никога няма да я простя на кмета...

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                              ...имаше патрулка на КАТ на 5 метра след пешеходната пътека, онея щяха да пукната от смях. Е на такива пешеходци, и на пешеходна пътека да са, пак трябва да им се вземат едни пари. ...
                              Трябвало е да им направиш забележка, че вместо да се смеят, да излязат и да си свършат вменените задължения, т.е. да глобят пешеходеца. Защото според ЗДП:Чл. 113. (Изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) (1) При пресичане на платното за движение пешеходците са длъжни да преминават по пешеходните пътеки при спазване на следните правила:...2. да не удължават ненужно пътя и времето за пресичане, както и да не спират без необходимост на платното за движение;Чл. 184. ...(2) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г.) С глоба до 10 лв. се наказва пешеходец, който наруши правилата за движение.
                              Stop giving directions, just say "Follow me."
                              Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                              Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                                Тва звучи чудесно, но е въздух под налягане, и чудо за 3 дни......докато с огради не се попречи на пешеходците да пресичат където не трябва, докато за тях няма нужните подлези и надлези, нещата няма да се оправят......тия акциики са само за отбиване на номера че скапаняци нещо правят.......
                                Ти пак сереш на метеното, а? Дай сега да си ти го рекна - във Варна, където живея, точно пред ХЕИ има голямо натоварено кръстовище, като от едната му страна има прекрасен подлез - познай кой го ползва - освен мен и моето семейство - никой друг. На пук на опасностите - олигофренясалото множество пешеходци пресича от страната на кръстовището където хем е подлеза хем няма пешеходен светофар. Допълнително - булевард Левски, пред базар Левски - има подлез и ограда между двете платна - същата работа - прескачат оградата вместо да ползват подлеза. Викаш - липсва и ток на оградата, а?Допълнително - булевард Владислав Варненчик, където и да е по него - пресича се безогледно, прескачат огради, храсти, дори пенсионери с бастуни и патерици предпочитат да пресекат неправилно вместо да преминат още 20 метра напред или назад до правилното място.Кво викаш? Да им осигурим места за пресичане през 5 метра, а? Надлези и подлези? Докато има стълби - никой няма да ги ползва. Нека пуснат една забрана "Забранява се ползването на пешеходни пътеки и подлези от пешеходци" и да видиш как ще ги налазят.
                                Steliyan's Life!
                                FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Working...
                                X