Са аз да споделя, че и аз като вас така се паля с твърдо не и въвеждам ред в района и се наложи да пребоядисам колата. Така че помисли си дали съседа няма да търси мъст сега...
Остава и мъст да търси, трябва да е най-тъпият и прост и малоумен и ограничен човек на света! Ако има само една мозъчна клетка повече, отколкото са му нужни да диша и да сере, трябва да потърси колежката и да поднесе своите извинения и да обещае, че това няма да се повтори! Малко му е било, трябвало е на средата, да запушите улицата, паякът сам ще си дойде. Как може такива селяндури да има на тая земя... Да паркираш на инвалидно място и да преместиш антипаркинга...
Остава и мъст да търси, трябва да е най-тъпият и прост и малоумен и ограничен човек на света! Ако има само една мозъчна клетка повече, отколкото са му нужни да диша и да сере, трябва да потърси колежката и да поднесе своите извинения и да обещае, че това няма да се повтори! Малко му е било, трябвало е на средата, да запушите улицата, паякът сам ще си дойде. Как може такива селяндури да има на тая земя... Да паркираш на инвалидно място и да преместиш антипаркинга...
Пробвай да го направиш на 10 водача, представи им се после и ще се окаже, че 9 от 10 са такива...
За съседа лошо или нищо а за съседката , мммм според зависи :D
Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
На неправилно паркиралите (тези които ми пречат) им слагам едно листче под чистачката с напомняне да си прегледат съответния член от ЗДвП. След това не са повтаряли грешката си. Обаче да паркира на място на инвалид, като преди това е преместил заграждението, на секундата вдигам телефона и викам КАТ. Ако в града има паяк и него.С такива никакви компромиси и моментално наказание. Извинение ли? Тоя е направо за бой!
По едно време броиха освидетелстваните от ТЕЛК и ги изкараха 800 000 човека. Така че има шанс човека да е инвалид. Инвалид не значи само седящ в количка. Не го защитавам, просто трябва да се провери, предупреди, па тогава чак такива мерки. Щото какво ще получи човека ако излезе че е инвалид, независимо в каква степен? Едно ’айм сори’?
Лепенка има ако е регистрирана на инвалид, със съответните там привилегии. Вижте, аз обикновено съм този дето е краен и ме обвиняват че слагам всички под общ знаменател. А в тоя случай автоматично без абсолютно никаква проверка всички приемате че човека е нарушител. Колежката изобщо не е знаела на кого е колата, чак после е разбрала даже че е на комшия. Как ще реагирате ако вие сте инвалид, взели сте на познат колата и после я заварите избутана? Малко ви е всичкото и борбата с физическото усилие, ами и това на главата. Може хич да не е това случая и човека да е откровен нахал. Но някой провери ли?
Предполага се, че щом човека е комшия на колежката и тя се възмущава, то той не е инвалид. Иначе само си пълним форума с драсканици.Обаче на Кауфланд, Била, Метро и т.н. масова се паркира на местата за инвалиди и то от мастити бизнесмени със скъпи коли, защото може да се претоварят от ходене 15-20 м пеш. За такива само дърво!
Познайте защо е паркирана така колата Въпросния индивид беше паркирал на персоналното инвалидното място пред блока,като беше преместил антипаркинг заграждението. Това не е за първи път и съм свикнала.Но днес ми падна пердето и помолих за помощ две здрави съседчета.Последва наказание "избутване" на заден ход,докато и се заключи волана.Извадихме голям късмет,че беше забравил да си заключи колата. То аз седях от страни и гледах сеир де.Но сега след няколко часа,взе да ме гризе съвеста,след като установихме,че колата е на съсед от блока.Да се извиня ли на съседа?
Уф, "съсед от блока"... какво повече искаш?Ако си взел колата на приятел няма да спреш на място за инвалид, защото ще мине паяка и ще трябва да ходиш да взимаш колата и да плащаш
Съсед от блока се оказва след няколко часа, нали така? В момента на избутването е бил "не знам кой".Аз не споря дали човека е виновен. Това е съвсем отделен въпрос. Има си КАТ, паяк, там който отговаря. Звънкаш, сигнализираш, толкоз. Останалото му викат "самоуправство". Рипаме да сме в белите държави, но за такова нещо ако човека се окаже инвалид леле какво ви чака там.Понеже пишат и колеги инвалиди във форума, много ми е интересно как ще реагирате ако някой от тях се оплаче че си е оставил колата, а я е намерил избутана. Не може ей така, спрял ли е на инвалидното място - автоматично е нарушител.А иначе дали трябва да се извинява не знам. Доколкото усещам мотива за извинение в случая е, че ау, той се оказал комшия, а не някой дето да се разкара и да не мъсти. На колежката мога да кажа една универсална истина. ВИНАГИ ще се намери кой да му каже.
Коментар