Хубаво е, че не се отказваш, ама малко...Приятен ден
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да се извиня ли на съседа?
Collapse
Заключена тема
X
X
-
Ами ако искаш да вия с глутницата...?Аз давам аргумент, дай и ти. Един ден ще има обратната ситуация и ще ви я припомня.А, между другото помните ли темата в която една колежка беше спряла на тревата и някаква я беше затворила ей тъй щото там ’нейно място’? От В. Търново беше колежката. Тогава пък тя беше права нали? Кааааак така ще и затварят колата, независимо че е на тревата!? Всички цвилиха в подкрепа. Като е спряла неправилно- да викнат кат, да викнат паяк, да викнат който там, ама да блокират колата - как тъй!?
Коментар
-
Няма място за извинение... В моя вход има един възрастен човек - инвалид, нямаме място, специално обозначено за инвалиди, но това не означава, че човека някога си е за****ал колата в средата на нищото като индивида на снимката... Без значение какъв е няма оправдание за такова паркиране..FIAT BRAVO SX 1.6 16V '96 ex...
FIAT Doblo Cargo 1.9 JTD
Alfa Romeo 147 1.9 JTD '01 now
Коментар
-
ls1 написа:Ами ако искаш да вия с глутницата...?Аз давам аргумент, дай и ти. Един ден ще има обратната ситуация и ще ви я припомня.А, между другото помните ли темата в която една колежка беше спряла на тревата и някаква я беше затворила ей тъй щото там ’нейно място’? От В. Търново беше колежката. Тогава пък тя беше права нали? Кааааак така ще и затварят колата, независимо че е на тревата!? Всички цвилиха в подкрепа. Като е спряла неправилно- да викнат кат, да викнат паяк, да викнат който там, ама да блокират колата - как тъй!?FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
ls1 написа:Ами ако искаш да вия с глутницата...?Аз давам аргумент, дай и ти. Един ден ще има обратната ситуация и ще ви я припомня.А, между другото помните ли темата в която една колежка беше спряла на тревата и някаква я беше затворила ей тъй щото там ’нейно място’? От В. Търново беше колежката. Тогава пък тя беше права нали? Кааааак така ще и затварят колата, независимо че е на тревата!? Всички цвилиха в подкрепа. Като е спряла неправилно- да викнат кат, да викнат паяк, да викнат който там, ама да блокират колата - как тъй!?Въпросния индивид беше паркирал на персоналното инвалидното място пред блокаA20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
Прав си ls1 за самоуправството (Чл.323 от НК).Гнева ми е породен от това, че не само не правим достатъчно за инвалидите, т.е. те винаги са онеправдани и изолирани по един или друг начин, ами и паркоместата им отнемаме. Същите тези паркоместа, които са направили общините или собствениците на магазини. От друга страна много, ама страшно много здрави прави хора са се уредили с инвалидна пенсия без да имат и най-малко право на това. Получават пари, които се полагат на други, а тези другите идва живеят с техните заслужени инвалидни пенсии. И понеже са много горди хора, хем се борят с несгодите, хем не се оплакват. А ние уж здравите, се правим, че ги няма, защото сме направили всичко възможно да ги изолираме между стените на собствените им домове, правейки всичко възможно да направим придвижването им невъзможно.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
nikolovvd написа:Прав си ls1 за самоуправството (Чл.323 от НК).Гнева ми е породен от това, че не само не правим достатъчно за инвалидите, т.е. те винаги са онеправдани и изолирани по един или друг начин, ами и паркоместата им отнемаме. Същите тези паркоместа, които са направили общините или собствениците на магазини. От друга страна много, ама страшно много здрави прави хора са се уредили с инвалидна пенсия без да имат и най-малко право на това. Получават пари, които се полагат на други, а тези другите идва живеят с техните заслужени инвалидни пенсии. И понеже са много горди хора, хем се борят с несгодите, хем не се оплакват. А ние уж здравите, се правим, че ги няма, защото сме направили всичко възможно да ги изолираме между стените на собствените им домове, правейки всичко възможно да направим придвижването им невъзможно.FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Бо, имаш право. Колежката трябва да каже дали е знаела на кого е мястото, че да контролира кой спира на него. Айсфлейм, колата не е спряла по средата на нищото а е била избутана там за наказание.Съгласен съм че много народ се е уредил по втория начин. И аз съм гневен че цялата държава симулира загриженост и се усвояват здраво пари ужким за правене на всичко достъпно, а парите се вземат и се отбива номера, в много от случаите. Но не виждам какво общо има това с пипането на чужда кола, даже влизането в нея, щото била забравена отключена.
Коментар
-
Не виждам абсолютно никакво място за спорове, какъв бил оня с дугата кола. Инвалид или не, щом е премахнал антипаркинг скобата, значи е извършил вандалска проява и по никакъв начин колежката не му дължи извинение ! Той да се радва че само с това се е разминал.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Ами добре, хайде да видим възможно ли е друго. Място за инвалид със скоба. Идва някой, маха скобата, паркира. След два часа заминава, естествено без да му пука за скобата. Идваш ти, виждаш празно място, паркираш. Някой идва и ти мести колата за наказание. Колежката видяла ли е този дето паркира как маха скобата?Мен ми се е случвало нещо такова. Прибирам се, спирам на паркинга. Отляво човек спрял кола на място и половина, отдясно човек спрял кола на място и половина, между тях място колкото за една кола, спирам аз там. Двамата си заминават, идва друг спира отляво, обаче вече на точното място, т.е. между неговата кола и моята остава половин кола място. От другата страна същото. Аз се оказвам паркирал на две места. Комшията ми ме среща и почва със заплахи за рязани гуми, как не ме е срам и т.н. Е, какво съм виновен аз?! Не казвам че това се е случило, но някой провери ли преди да мести колата?
Коментар
-
Въобще не му се извинявай на този твой " мил съсед ". Щом има обозначено инвалидно място трябва да се съобразява с това, а за колегите които пишат, че и той може да е бил инвалид- той трябва да има обозначителна лепенка. Ако няма какво търси там на това място? Защо не се пробва в центъра да спре на инвалидно място- там паяка ще го отнесе за секунди.., ама нали е пред блока правят си каквото си искат про....ците гадни. Малко сте му преместили колата, аз бих постъпила доста по-гадно. Следващия път извикай паяк говореха глобите за това ,че си спрял на инвалидно място да станат към 500 лв., като му напишат акт и му отнемат точки и си плати за хитрината след това ще заобикаля инвалидните места отдалече. Не мога да разбера колегите, които мрънкат че си търсиш правата. При положение, че скоро ти бяха отнесли и скобата какво има да мрънкат незнам- има знак, че мястото е инвалидно и точка.
Коментар
-
ls1 написа:Ами добре, хайде да видим възможно ли е друго. Място за инвалид със скоба. Идва някой, маха скобата, паркира. След два часа заминава, естествено без да му пука за скобата. Идваш ти, виждаш празно място, паркираш. Някой идва и ти мести колата за наказание. Колежката видяла ли е този дето паркира как маха скобата?Мен ми се е случвало нещо такова. Прибирам се, спирам на паркинга. Отляво човек спрял кола на място и половина, отдясно човек спрял кола на място и половина, между тях място колкото за една кола, спирам аз там. Двамата си заминават, идва друг спира отляво, обаче вече на точното място, т.е. между неговата кола и моята остава половин кола място. От другата страна същото. Аз се оказвам паркирал на две места. Комшията ми ме среща и почва със заплахи за рязани гуми, как не ме е срам и т.н. Е, какво съм виновен аз?! Не казвам че това се е случило, но някой провери ли преди да мести колата?
Коментар
-
Доколкото разбрах, от колежката е била само идеята за избутването, а самото действие е осъществено от две ячки и не много умни момчета - кавалери, готови да откликнат на всякакви молби, отправени от жена. Сега собственика на колата, по всяка вероятност, вече е уведомен кой му е спретнал номера, може би от услужливата фризьорка. Та момчетата може да осъмнат я с нарязани гуми, я с нещо друго.Така започват междусъседските войни.Чакаме продължение...Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
ls1 написа:По едно време броиха освидетелстваните от ТЕЛК и ги изкараха 800 000 човека. Така че има шанс човека да е инвалид. Инвалид не значи само седящ в количка. Не го защитавам, просто трябва да се провери, предупреди, па тогава чак такива мерки. Щото какво ще получи човека ако излезе че е инвалид, независимо в каква степен? Едно ’айм сори’?Животът е това,което се случва докато кроим други планове.
Love is a language spoken by everyone,but understood only by the heart
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар