Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с дънна платка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Predatorsi написа:
    Наскоро имах проблем с компа:Изкарваше син екран ,само че се рестартираше и не можех да прочета какво пише...Тръгнах да преинсталирам и след ,като го направих ,прочетох "unable to load file system:ntldr is missing"...Стана ми ясно ,че хардът е бегал и директно си сложих Вина на втория хард...Засега проблеми нямам ,като изключим това с рам-та...Ама като се вземе в предвид възрастта на компонентите ,явно само процесорът бих използвал ,ако се заема с ъпгрейди....
    Преди няколко месеца се явявах на конкурс за работа. Един от въпросите беше "При каква ситуация може да се появи съобщение ntldr is missing и какво е решението на проблема?" Аз отговорих, че една от възможните причини е да липсва файл C:ntldr и решението е да го копираме пак на същото място. Как така ще липсва? Ами така - например след токов удар да се повреди файловата система. Не признаха отговора ми за верен, макар че съм правил това упражнение десетки пъти. Аз му казвам на изпитващия - искаш ли на този компютър, на който ме изпитваш, да изтрием c:ntldr и да пробваме? Той първо ми каза, че това не е файл. Показах му, че има такъв файл в главната директория. След което той ми отговори, че нт-лоудърът е система от файлове, а не само един файл и дори не мога просто да изтрия някой от тях, така че да се появи това съобщение. А аз пак като Галилей му отговорих "И все пак, ако изтрием файл c:ntldr... и т.н." :D А за паметта 2 GB, ако ми я беше поискал да я пробваш на твоето дъно, щях да ти я дам за няколко дни.
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Разбрах ,че хардът е заминал след многократни опити да се качи Уин ,които бяха все неуспешни...С различни версии и копия...В момента харда е вързан и не го отчита...Така ,че май съм се оказал прав...Венко ,споко аз все пак си я ползвам платката...
      Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
      Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
      EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Predatorsi написа:
        Разбрах ,че хардът е заминал след многократни опити да се качи Уин ,които бяха все неуспешни...С различни версии и копия...В момента харда е вързан и не го отчита...Така ,че май съм се оказал прав...Венко ,споко аз все пак си я ползвам платката...
        Така съм съгласен.
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

snake написа:
          Predatorsi написа:
          Наскоро имах проблем с компа:Изкарваше син екран ,само че се рестартираше и не можех да прочета какво пише...Тръгнах да преинсталирам и след ,като го направих ,прочетох "unable to load file system:ntldr is missing"...Стана ми ясно ,че хардът е бегал и директно си сложих Вина на втория хард...Засега проблеми нямам ,като изключим това с рам-та...Ама като се вземе в предвид възрастта на компонентите ,явно само процесорът бих използвал ,ако се заема с ъпгрейди....
          Преди няколко месеца се явявах на конкурс за работа. Един от въпросите беше "При каква ситуация може да се появи съобщение ntldr is missing и какво е решението на проблема?" Аз отговорих, че една от възможните причини е да липсва файл C:ntldr и решението е да го копираме пак на същото място. Как така ще липсва? Ами така - например след токов удар да се повреди файловата система. Не признаха отговора ми за верен, макар че съм правил това упражнение десетки пъти. Аз му казвам на изпитващия - искаш ли на този компютър, на който ме изпитваш, да изтрием c:ntldr и да пробваме? Той първо ми каза, че това не е файл. Показах му, че има такъв файл в главната директория. След което той ми отговори, че нт-лоудърът е система от файлове, а не само един файл и дори не мога просто да изтрия някой от тях, така че да се появи това съобщение. А аз пак като Галилей му отговорих "И все пак, ако изтрием файл c:ntldr... и т.н." :D А за паметта 2 GB, ако ми я беше поискал да я пробваш на твоето дъно, щях да ти я дам за няколко дни.
          Ми не можеш го изтриеш я - ако не знаеш къде е... Интересно ми е, кое е верният отговор? Защото и при мен, както и при теб от примигване на тока ми се е случвало точно тоя файл да "липсва". Оправя се и с проверка на файловата система, но къде по-лесно е да го копна от папката /winsys на флашката @Дидо Любенов: Фен съм на работещите решения, били те на AMD или на Intel. Виж, ако беше казал, че съм фен на Linux И повече няма да си говориш с мен - нямаше да ти се обидя, ама никак Жив и здрав и да знаеш - в Университет не съм стъпвал!
          Steliyan's Life!
          FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
            ... Интересно ми е, кое е верният отговор? Защото и при мен, както и при теб от примигване на тока ми се е случвало точно тоя файл да "липсва". Оправя се и с проверка на файловата система, но къде по-лесно е да го копна от папката /winsys на флашката
            То и аз се поинтересувах какъв е верният отговор, защото държах на своето. Не ми беше отговорено конкретно, но изпитващият ми каза да напиша в Google "ntldr is missing" и ще разбера, че отговорът ми е непълен. Аз му обясних, че така както е зададен въпросът, съм отговорил правилно, т.е. посочил съм поне една възможна причина. После поспорих с него и за друг въпрос, зададен на английски. Въпросът беше следният: "Какво ще стане, ако бъде затворена отдалечена сесия към ПРИКЛЮЧИЛ процес?" Аз отговорих, че няма да се случи абсолютно нищо, а според изпитващия така се прекъсвал процеса и евентуално ще има загуба на данни. Скарахме се за превода на въпроса. Аз му казах, че е преписал въпросите и отговорите механично отнякъде, барабар с грешките и така приключих с участието си в кОнкурса
            Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

jenshen73 написа:
              .... Жив и здрав и да знаеш - в Университет не съм стъпвал!
              С това печелиш уважението ми Аз само съм стъпвал, но не като студент. :D А за линукса ... явно си останал с грешно впечатление. Не го тхвърлям, напротив, уважавам труда на тези които го разработват и в много случаи съм се убедил че върши перфектна работа, въпроса беше коя е по-функционалната юзърска ОС. Няма да се връщаме на нея тема. Успех !
              Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
              X