Колега dikanio, някои дъна работят в режим на паметта "dual channel" , само ако банките памет са комплектовани фабрично с еднакви серийни номера. Може от това да ти е проблема. Като вижда само 4 ГБ, поне в какъв режим работи - сингъл или дуал ченъл. Може да опиташ да оставиш само две банки на жълтите слотове и да видиш в какъв режим работят. Ако не са дуал ченъл, пробвай да комлектоваш от 4-те банки 2 двойки, които да работят в дуал ченъл и после като ги поставяш 4-те, спази комплектите - едната двойка на жълтите, другата двойка на оранжевите слотове. Gigabyte мисля че не са капризни толкова, само искат обема на банките да еднакъв за дуал ченъл, но с Asrock съм имал странни проблеми. А и на всичко отгоре, има модели памет, с които това дъно не поддържа дуал ченъл, да не си попаднал точно на някой от тях ? Колега Predatorsi, дай точния модел на дъното, да видим какво пишат за RAM -a, за да може да помогнем.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Проблем с дънна платка
Collapse
X
-
dikanio написа:Не мен не ми е зор за dual-channel режима, само си исках 8-те гигабайта памет.Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Dido_Lyubenov написа:Важна е и производителноста - скороста четене/запис, а тя на dual-channel е почти двойна.
Коментар
-
Моделът на дъното е 4Core1333-eSATA2 ...Не е от новите дъна...Иначе всичко спазвам по книга...Ама неще...Мисля ,че проблемът е във Вина ,защото като въртях платките по слотовете ,понякога тръгваше да зарежда ,понякога не...Обаче като тръгваше ,изписваше c:/windows/system32/config/system file is missing...Махам едната платка 1ГБ и тръгва...Изключвам и несъвместимост на паметите ,защото сега работи с двете различни...С ХР съм ,но това мисля няма значение ,при положение ,че компа не тръгва изобщо...Би трябвало да ги отчита като 3.5 ГБ рам...http://www.asrock.com/mb/overview.as...ore1333-Esata2Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
emzo написа:Dido_Lyubenov написа:4 GB на dual-channel е по добре от 8 GB на single-channelОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Predatorsi написа:Моделът на дъното е 4Core1333-eSATA2 ...Не е от новите дъна...Иначе всичко спазвам по книга...Ама неще...Мисля ,че проблемът е във Вина ,защото като въртях платките по слотовете ,понякога тръгваше да зарежда ,понякога не...Обаче като тръгваше ,изписваше c:/windows/system32/config/system file is missing...Махам едната платка 1ГБ и тръгва...Изключвам и несъвместимост на паметите ,защото сега работи с двете различни...С ХР съм ,но това мисля няма значение ,при положение ,че компа не тръгва изобщо...Би трябвало да ги отчита като 3.5 ГБ рам...http://www.asrock.com/mb/overview.as...ore1333-Esata2Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Знаех си че най-вероятно е заради ХР-то...Иначе го ползвам ,защото ми изгоря единия хард и съм с една 80-ка ,пък не ми се занимаваше да слагам 7-мак на нея ,щото е доста стара...Сега чакам да ми докарат от Англия един Самсунг Ф3 1ТБ и веднага слагам един Седмак...Иначе има още една таблица в книжката ,която показва как да се слагат 3 платки...Всичко си спазвам ,както трябва ,ама нейсе... ПП:Всъщност някой може ли да ми каже как да разбера дали е SingleSided или DoubleSided РАМ-та?На старите има радиатори отгоре и не се вижда...Може и това да е проблема...Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT
Коментар
-
Predatorsi написа:Знаех си че най-вероятно е заради ХР-то...Иначе го ползвам ,защото ми изгоря единия хард и съм с една 80-ка ,пък не ми се занимаваше да слагам 7-мак на нея ,щото е доста стара...Сега чакам да ми докарат от Англия един Самсунг Ф3 1ТБ и веднага слагам един Седмак...Иначе има още една таблица в книжката ,която показва как да се слагат 3 платки...Всичко си спазвам ,както трябва ,ама нейсе... ПП:Всъщност някой може ли да ми каже как да разбера дали е SingleSided или DoubleSided РАМ-та?На старите има радиатори отгоре и не се вижда...Може и това да е проблема...Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
nikolovvd написа:Forsaken написа:ASROCK, колкото и странно да звучи, са едни от най-коравите дъна! Лично мнение!Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
jenshen73 написа:nikolovvd написа:Forsaken написа:ASROCK, колкото и странно да звучи, са едни от най-коравите дъна! Лично мнение!Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
u_bo
Dido_Lyubenov написа:Къде видя да пиша че ще тръгне с три различни модула ??? Ясно че ги разбираш нещата ама ... п.п. : Всъщност момчето каза че компа тръва само дето му дава грешка при зареждане на XP x-86 ... Нещо по темата ? Или ти се обърка нещо ?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар