Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблем с дънна платка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колега dikanio, някои дъна работят в режим на паметта "dual channel" , само ако банките памет са комплектовани фабрично с еднакви серийни номера. Може от това да ти е проблема. Като вижда само 4 ГБ, поне в какъв режим работи - сингъл или дуал ченъл. Може да опиташ да оставиш само две банки на жълтите слотове и да видиш в какъв режим работят. Ако не са дуал ченъл, пробвай да комлектоваш от 4-те банки 2 двойки, които да работят в дуал ченъл и после като ги поставяш 4-те, спази комплектите - едната двойка на жълтите, другата двойка на оранжевите слотове. Gigabyte мисля че не са капризни толкова, само искат обема на банките да еднакъв за дуал ченъл, но с Asrock съм имал странни проблеми. А и на всичко отгоре, има модели памет, с които това дъно не поддържа дуал ченъл, да не си попаднал точно на някой от тях ? Колега Predatorsi, дай точния модел на дъното, да видим какво пишат за RAM -a, за да може да помогнем.
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Не мен не ми е зор за dual-channel режима, само си исках 8-те гигабайта памет.
      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
        Не мен не ми е зор за dual-channel режима, само си исках 8-те гигабайта памет.
        Е да, обаче може и да няма 8 ГБ без dual-channel На всичко отгоре, 4 GB на dual-channel е по добре от 8 GB на single-channel. Важна е и производителноста - скороста четене/запис, а тя на dual-channel е почти двойна.
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
          Важна е и производителноста - скороста четене/запис, а тя на dual-channel е почти двойна.
          Аз имах предвид, че за мен тази производителност от бързодействието на RAM паметта не е толкова важна. Просто ми трябва да голям обем памет, въпреки че е относително дали 8ГБ е голям обем в наши дни :D
          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
            4 GB на dual-channel е по добре от 8 GB на single-channel
            F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Моделът на дъното е 4Core1333-eSATA2 ...Не е от новите дъна...Иначе всичко спазвам по книга...Ама неще...Мисля ,че проблемът е във Вина ,защото като въртях платките по слотовете ,понякога тръгваше да зарежда ,понякога не...Обаче като тръгваше ,изписваше c:/windows/system32/config/system file is missing...Махам едната платка 1ГБ и тръгва...Изключвам и несъвместимост на паметите ,защото сега работи с двете различни...С ХР съм ,но това мисля няма значение ,при положение ,че компа не тръгва изобщо...Би трябвало да ги отчита като 3.5 ГБ рам...http://www.asrock.com/mb/overview.as...ore1333-Esata2
              Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
              Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
              EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

emzo написа:
                Dido_Lyubenov написа:
                I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

@Predatorsi - написано е, че всички модули памет, трябва да са с чипове от едната страна само, 1 платка да имаш с чипове от двете страни и .....
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                    Dido_Lyubenov написа:
                    Колега, ако не правиш разлика между "да го има" и "да върши абота", да, разбирам защо се смееш Ако ще и 100 GB памет му сложи, няма да ти стане по-бърз компа. Майката е му е впроизводителноста. А на колегата ако му е необходим комп с повече памет за сървърна машина или рутер за много клиенти, тогава може да се направи компромис - повече обем с по-ниска скорост Въпеки, че такива машини не се правят с дъна тип Асрок или нещо от тоя род. За такива машини се използва Intel от тези които знаят какво правят. Твоят отговор ми напоня на ламерско иззказване от типа: "Взех си много як копютър ! 200 гигабайта ! Добре ли е, к’во ше кажеш ? " Е, к’во мога да кажа ?

Коментар

Predatorsi написа:
                      Моделът на дъното е 4Core1333-eSATA2 ...Не е от новите дъна...Иначе всичко спазвам по книга...Ама неще...Мисля ,че проблемът е във Вина ,защото като въртях платките по слотовете ,понякога тръгваше да зарежда ,понякога не...Обаче като тръгваше ,изписваше c:/windows/system32/config/system file is missing...Махам едната платка 1ГБ и тръгва...Изключвам и несъвместимост на паметите ,защото сега работи с двете различни...С ХР съм ,но това мисля няма значение ,при положение ,че компа не тръгва изобщо...Би трябвало да ги отчита като 3.5 ГБ рам...http://www.asrock.com/mb/overview.as...ore1333-Esata2
                      Кощунстваш с машинката, приятел :D Как може на тази машина да ползваш Win XP ? Дъното държи и повече от 4 ГБ, според описанието, но ти трябва х64 ОС . Гърми ти единствено заради ХР -то. Не може да организира паметта и не намира току що заредената информация, когато му сложиш повече от 3.6 GB RAM.Ето това пише за RАМ -a на твоето дъно :
                      Прикачени файлове

Коментар

Знаех си че най-вероятно е заради ХР-то...Иначе го ползвам ,защото ми изгоря единия хард и съм с една 80-ка ,пък не ми се занимаваше да слагам 7-мак на нея ,щото е доста стара...Сега чакам да ми докарат от Англия един Самсунг Ф3 1ТБ и веднага слагам един Седмак...Иначе има още една таблица в книжката ,която показва как да се слагат 3 платки...Всичко си спазвам ,както трябва ,ама нейсе... ПП:Всъщност някой може ли да ми каже как да разбера дали е SingleSided или DoubleSided РАМ-та?На старите има радиатори отгоре и не се вижда...Може и това да е проблема...
                        Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
                        Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
                        EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Predatorsi написа:
                          Знаех си че най-вероятно е заради ХР-то...Иначе го ползвам ,защото ми изгоря единия хард и съм с една 80-ка ,пък не ми се занимаваше да слагам 7-мак на нея ,щото е доста стара...Сега чакам да ми докарат от Англия един Самсунг Ф3 1ТБ и веднага слагам един Седмак...Иначе има още една таблица в книжката ,която показва как да се слагат 3 платки...Всичко си спазвам ,както трябва ,ама нейсе... ПП:Всъщност някой може ли да ми каже как да разбера дали е SingleSided или DoubleSided РАМ-та?На старите има радиатори отгоре и не се вижда...Може и това да е проблема...
                          Пробвай по модела на банката, дали няма да излезе ифо в интернет.

Коментар

nikolovvd написа:
                            Forsaken написа:
                            ASROCK, колкото и странно да звучи, са едни от най-коравите дъна! Лично мнение!
                            Тези, които си занимават с компютри повече от 10 години, може би си спомнят, че ASROCK дъната се появиха на пазара като по-евтини дъна на ASUS, които се славеха с качество и издържливост.
                            Не е вярно това. Просто се произвеждат в заводите на ASUS, а компанията се казва Asia Rock Company Ltd. ASUS са вече на цени като Асрок в ниския клас, но ниския клас на АСУС е в пъти по-зле от стандартния клас на АСрок. Самата марка не е лоша, дънните платки са проектирани добре, а са и доста по-издръжливи и глупакоустойчиви от Асус. Дори са и по-ремонтопригодни. А това, че АСРок са по-евтина версия на Асус я пуснаха вносителите, като слух, че да се продава новата марка... Също като Екселстор, че били евтини дискове на Хитачи @Дидо Любенов: Не се отказваш обаче да объркваш хората с невярна и лъжлива информация, а? Дънната платка на предаторси няма да тръгне с 3 различни модула.
                            Steliyan's Life!
                            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

jenshen73 написа:
                              nikolovvd написа:
                              Forsaken написа:
                              ASROCK, колкото и странно да звучи, са едни от най-коравите дъна! Лично мнение!
                              Тези, които си занимават с компютри повече от 10 години, може би си спомнят, че ASROCK дъната се появиха на пазара като по-евтини дъна на ASUS, които се славеха с качество и издържливост.
                              Не е вярно това. Просто се произвеждат в заводите на ASUS, а компанията се казва Asia Rock Company Ltd. ASUS са вече на цени като Асрок в ниския клас, но ниския клас на АСУС е в пъти по-зле от стандартния клас на АСрок. Самата марка не е лоша, дънните платки са проектирани добре, а са и доста по-издръжливи и глупакоустойчиви от Асус. Дори са и по-ремонтопригодни. А това, че АСРок са по-евтина версия на Асус я пуснаха вносителите, като слух, че да се продава новата марка... Също като Екселстор, че били евтини дискове на Хитачи @Дидо Любенов: Не се отказваш обаче да объркваш хората с невярна и лъжлива информация, а? Дънната платка на предаторси няма да тръгне с 3 различни модула.
                              Къде видя да пиша че ще тръгне с три различни модула ??? Ясно че ги разбираш нещата ама ... п.п. : Всъщност момчето каза че компа тръва само дето му дава грешка при зареждане на XP x-86 ... Нещо по темата ? Или ти се обърка нещо ?

Коментар

Dido_Lyubenov написа:
                                Къде видя да пиша че ще тръгне с три различни модула ??? Ясно че ги разбираш нещата ама ... п.п. : Всъщност момчето каза че компа тръва само дето му дава грешка при зареждане на XP x-86 ... Нещо по темата ? Или ти се обърка нещо ?
                                колега, понякога четеш ли това, което си написал?’грешка при зареждане’, според теб е ’тръгва’. а как наричаш когато зареди ОС и работи без грешка?

Коментар

Working...
                                X