Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да разбера дали колата има gps проследяване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Шефовете и те са хора! Като виждат, че нещата са в нормални граници, ползвал си служебния автомобил за твоя си работа и искаш да си платиш разходите, няма да ти направят проблем. Дори виждайки лоялността на служителите си може и да ги поущрят за коректността.Безспорен факт е, че монтирането на такава система в автомобила, дисциплинира водачите и води както до намаляване на разходите за гориво и консумативи, така също и за ремонти. Отделно и рисковете от ПТП намаляват!
    Няма начин да няма начин!

Коментар

Имам остра нужда от нафта на 2лв. :D
      "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
      Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

tyson написа:
        Имам остра нужда от нафта на 2лв. :D
        И аз, купувам веднага 100 кила!
        Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
        Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
        ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Не е грях да се краде от крадеца. Нека "собствениците" на автопарк с ГПС разкажат как са направили първия милион.
          LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
          ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

А грях ли е да се краде от крадец, откраднал от крадец? Защо втория е от "добрите"? Какво го отличава от другия?

Коментар

krasio_79bs написа:
              Въпроса ми беше чисто хипотетичен.Все пак може да не е за час,може за цяла вечер да си ползва автомобила ако иска.Съвсем друг е и въпроса с каква цел са монтирали устройствата.Дали с цел следене или със цел предпазване на автомобилите от кражба.
              Мой приятел работи в една фирма, чиито автомобили са оборудвани с GPS система. Ако ще прави лирични отклонения от маршрута - се обажда в централата, дава ясен повод, маршрут и времетраене. Ако се отклони за повече от обявеното - му гасят двигателя. Работното време е до 18ч., като са им дали 1 час да се приберат по местодомуване и в 19:00 гаснат двигателите на всички машини. Ако по някаква причина не си се прибрал - имало е опашка в МОЛА/Пикадили и прочие - звъниш пак в централата, пак обясняваш колко си прост и не ти е стигнало времето да се прибереш, защо си се отклонил и колко време ти трябва и пак ти отключват колата за уреченото време. След 21:00 - централа няма. Откакто е инсталирана системата вътрешна информация е, че се върши 40% повече работа и има над 25% икономия на гориво.
              Steliyan's Life!
              FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Стига с това, че върши еди кой си повече работа, като има гпс - всеки си има определена работа, това дали ще се мотае 5 или 8 часа е различно. Аз си имам ясна и точна работа за деня, която всеки ден е различна, това е, че някои дни имам работа примерно за 4 или 5 часа, айде 6 ч. - през другото време колата и аз съм свободен. Как мога да свърша 40% повече работа
                кара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.
                кара и проклина съдбата: BRAVA EL 1.6i 16v 103ps, 1996 - вече не!

Коментар

VALIO_RACING написа:
                  Стига с това, че върши еди кой си повече работа, като има гпс - всеки си има определена работа, това дали ще се мотае 5 или 8 часа е различно. Аз си имам ясна и точна работа за деня, която всеки ден е различна, това е, че някои дни имам работа примерно за 4 или 5 часа, айде 6 ч. - през другото време колата и аз съм свободен. Как мога да свърша 40% повече работа
                  М да, за това приятели които работят във фирми оборудвали колите с GPS разстояние от 30 км. го карат примерно 1 час, бавничко на 2-ра. Така пак си обикаля зададените му обекти, но си запълва точно 8 часа работен ден. Просто се мотае повечко по пътя, не че върши повече работа.
                  Fiat Punto ELX 1.9 JTD 80 к.с.
                  Fiat Brava SX 1.4 12V - много хубава кола беше

Коментар

Да, спираш, пийваш кафенце, хапваш, вземаш жената от работа, пазаруваш, ...., но работата в крайна сметка пак си я свършил Както и да е, при нас е кьор фишек, няма такова нещо, карам си и си свиркам Ако искате да сте по-спокойни ударете ключа на темата
                    кара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.

Коментар

VALIO_RACING написа:
                      Ами вършат 40% повече работа, защото задачите за деня са ясни, адресите за тях също, времето за решаване на всяка задача също е ясно. Ако не можеш да се справиш - нямаш работа във фирмата. Все едно аз да отида на адрес да сменя една тонер касета и да се забавя 3 пъти повече време - тъпо е. Тонер касета без допуск за грешка се сменя за 5 минути, а с допуска - 15. Значи ако на 16тата минута още си на обекта - ти се блокира колата. Общо взето не разбирам каква е тая страст да се "мами" шефа. Шефа ако поиска - винаги ще те хване в крачка и ще ти даде карт-бланш да се доказваш на улицата. Едно време цареше една максима сред работническият народ "ние ги лъжем, че работим, а те ни лъжат, че ни плащат", общо взето тази максима продължава да е на почит и за това заплатите ще са никакви или ниски - докато единият мисли, че лъже - другия, ще лъже и той
                      Steliyan's Life!

Коментар

Ами това е съвремието ни все още, не виждаш ли

Коментар

VALIO_RACING написа:
                          Ами това е съвремието ни все още, не виждаш ли
                          Виждам прекрасно. За това работя сам, защото не обичам нито да мамя, нито да ме мамят. Имал съм служители, но ми е писнало да работя и за техните заплати. Щом не могат да си докажат назначението - на улицата има много място за айляци. Един ден, ако пак реша да се разработя и да имам служители - ще са хора, които знаят какво се прави 8 часа на работното място. Поради посочената от теб причина България ще е първата дестинация на мрънкащите мързеливци. Не са много хората, които са се прибрали от чужбина, но познавам неколцина, завърнали се, щото "работата много, но парите пак не стигат"...
                          Steliyan's Life!

Коментар

И аз имам GPS в служебната. Карам я от почти година. Свиква се с тая джаджа, даже вече не помня, че я има Не правя някакви, кой знае какви забежки, може и за това да съм спокоен Май с колегата VALIO_RACING имаме подобни работи. Не е прав Женшен за точното време на изпълнение на задача, щото естеството на работата е различно. Аз съм търговец и никога не мога да кажа, колко време ще трае една среща с клиент. Може да е 5 минути, може да е няколко часа......може да отидем на обяд, на вечеря, ако се наложи и никой няма да ме пита, що така. Ако не е безсмислено разбира се
                            Типо 1.4i.e. ex again Alfa Romeo 156 2.0 The Precious!!!!!! ex
                            Fiat Punto MK2- 1,9 JTD - the city car. ex
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm ex
                            Lancia Musa 1.4 16V Aut ex; JEEP Grand Cherokee 2.7 CRD ex;
                            BMW X3 3.0D Aut

Коментар

@iee: Ако си техник, който е свикнал да върши работа за 10 минути за час - ще се научиш много бързо да си вършиш работата в правилното време.Иначе GPS на служебен автомобил се слага по няколко причини, поне според мен:- да се намали злоупотребата с него- да се намали шанса за кражба- да се знае маршрута на подопечните и да се контролира същия- да се намалят "кафе" почивките на персоналаОбщо взето - една инвестиция в GPS на служебен автомобил се диктува не от гъзария, а от нужда.
                              Steliyan's Life!

Коментар

http://www.dealextreme.com/p/car-cig...римерно...
                                Fiat Brava 1.8 16V GT

Коментар

Working...
                                X