Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да разбера дали колата има gps проследяване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Винаги може да се измисли нещо ...Но както казах това не са само някакви устройства монтирани в колите както повечето хора си го представят, а цяла система. И ако тя е направена кадърно и се ползва пълноцено повечето интервенции се виждат. Най-малкото като се погледне статистиката и се види че при един шофьор системата има проблеми, а при друг няма може да се направят съответните заключения. Режат се кабели, увиват се антени със станиол, махат се предпазители ... практиката показва че като плати веднъж от заплатата си ремонта или един изгори във фирмата дисциплината рязко се покачва А само слухът че ще се монтират "GPS-и" кара някои хора да напуснат веднага работа - сещайте се за какво са седели там ...

Коментар

nikolovvd написа:
      Има, но и ти оставаш без телефон! Обаче като загасиш двигателя и онова ще изпее всичко на централата!
      Е как без телефон?Нали работят на различни честоти?
      FIAT FORUM BULGARIA
      Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
        А със закупуване на такава джаджа(GPS заглушител) ефект има ли ?
        С това ще заглушиш само една от GSM честотите, но дори да заглушиш всички възможни честоти GPS сигнала няма как да заглушиш. Това ще рече, че данните се трупат в паметта и все някога ще бъдат изпратени или прочетени в сервизната фирма. И тогавааааа - жална ти майка! :D
        Няма начин да няма начин!

Коментар

nikolovvd,ей тука един цитат за продукта.Сега на теб ли да вярвам ,на тях ли да вярвам???
          Това е GPS заглушител предназначен за автомобили, захранва се с 12V - просто трябва да го включите в гнездото на запалката на вашия автомобил. С това устройство ще блокирате всякакъв GPS сигнал като по този начин ще се предпазите от проследяване. GPS заглушителя не влияе на радиото или на мобилния ви телефон.
          FIAT FORUM BULGARIA
          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Преди година,две..имах следния случай..Идва ми клиент за най обикновен монтаж на CD.Гледам някой се е закачил на инсталацията за кар аудиото(което най го мразя).Питам го какво е правено,за какво са тея кабели..Тои вика незнам..И в момента в който ги резнах, му се обадиха да питат какво става..Че се наложи да ги вързвам пак..Хах..Оказа се че са вързали там GPS-са..Аматъори...А самите устройства ги слагат най често около жабката(на служебните автомобили)П.С..Струва ми се че всяко едно заглушаване или спиране на захранването на устроиството се отчита веднага при диспечера...няма отървияяя..хаха
            FIAT BRADVA 1,6 с няколко вентила

Коментар

krasio_79bs написа:
              nikolovvd,ей тука един цитат за продукта.Сега на теб ли да вярвам ,на тях ли да вярвам???
              Това е GPS заглушител предназначен за автомобили, захранва се с 12V - просто трябва да го включите в гнездото на запалката на вашия автомобил. С това устройство ще блокирате всякакъв GPS сигнал като по този начин ще се предпазите от проследяване. GPS заглушителя не влияе на радиото или на мобилния ви телефон.
              Извинявай! Аз за GSM заглушители си мислех. Но като заглушиш GPS-а нали и навигацията ти ще спре. Освен това като изчезне сигнала от мониторите и ще помислят, че си катастрофирал нещо и ще започнат да те издирват по телефона.

Коментар

Е ако вляза у подземният гараж на МОЛ а и няма покритие,ръгна тая щуротия в запалката,след което изляза от гаража и си свърша работата за час.След като си свърша личната работа и пак вляза в гаража ,махам джаджата и пак съм у играта.Не става ли така?
                FIAT FORUM BULGARIA
                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                  Е ако вляза у подземният гараж на МОЛ а и няма покритие,ръгна тая щуротия в запалката,след което изляза от гаража и си свърша работата за час.След като си свърша личната работа и пак вляза в гаража ,махам джаджата и пак съм у играта.Не става ли така?
                  Е нужни ли са чак пък такива еквилибристики само за свършване на работа за един час? Според мен едва ли ще е проблем и с работещо GPS проследяване ако се направи някакво малко отклонение по лични дела.Ако колегата е търговски представител и работата му е да обикаля нагоре-надолу винаги през това време ще си свърши и своята работа. При представителите GPS проследяването е по-скоро за проверка дали служителят си обикаля съвестно адресите. Особено, когато шефовете са в друг град и няма ежедневен контрол какви ги вършат представителите, това си е начин за проверка.
                  преди - TIPO
                  сега - VOLVO XC60

Коментар

Въпроса ми беше чисто хипотетичен.Все пак може да не е за час,може за цяла вечер да си ползва автомобила ако иска.Съвсем друг е и въпроса с каква цел са монтирали устройствата.Дали с цел следене или със цел предпазване на автомобилите от кражба.
                    FIAT FORUM BULGARIA
                    Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Най-често това се прави с цел предотвратяване на кражби, особено ако се превозва скъпа стока. Дори съм чувал, че в стоката слагали GPS устройства. На един приятел му отмъкнаха чисто нов бус Мерцедес Спринтер в София и може бе се е стиснал (тогава бяха скъпи тия естри преди 12-13 години) и остана без него заедно със стоката! Дидо може да го познава, защото и той е от Ямбол.

Коментар

krasio_79bs написа:
                        И ако е направено както трябва, сутринта като излезеш от мола, и ще се види веднага на дисплея на диспечера, че ти липсват N-литра гориво и колата има разлика в показанията на километража от вечерта с NNN-километра.Бе те тия работи са измислени да не могат да се излъжат. Не се слагат ей така, за да се вземат парите на шефовете Що си мислите, че можете да ги надхитрите, не знам.

Коментар

Immortal, +1Колко по-лесно е да попиташ дали може да ползваш колата... Мен лично това много повече ме дразни. Може да седиш да мислиш сума ти варианти да надхитриш "системата", но не и просто да попиташ...Просто в България служебната кола е може би най-желания бонус, независимо от заплатата...

Коментар

Чужда кола и чужда жена кости нямат. Аз затова като пешеходствам на легнали полицаи не разчитам. Служебните си минават с ТРЯС ТРЯС все едно нищо няма.

Коментар

Как се кара изобщо не коментирам...

Коментар

Immortal написа:
                                krasio_79bs написа:
                                И ако е направено както трябва, сутринта като излезеш от мола, и ще се види веднага на дисплея на диспечера, че ти липсват N-литра гориво и колата има разлика в показанията на километража от вечерта с NNN-километра.Бе те тия работи са измислени да не могат да се излъжат. Не се слагат ей така, за да се вземат парите на шефовете Що си мислите, че можете да ги надхитрите, не знам.
                                Ееее ти пък сега...Знаеш ,че няма кой да надхитрявам и ползвам само личен автомобил.Просто съм любопитен за работата на тия устройства.
                                FIAT FORUM BULGARIA
                                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Working...
                                X