За да разбереш - без да казваш на никой - отиваш до Лом, като те викнат на разпит - казваш че си бил в Оряхово. Шефът казва - ти кой лъжеш бе? - и ти вече знаеш че те следят. Щом се е наложило да монтират такива устройства, значи има достатъчно повод за съмнения какво точно се прави със служебните коли.
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Как да разбера дали колата има gps проследяване
Collapse
X
-
Устройството представлява пластмасова кутия със СИМ карта,вкарана отстрани и покрита с бандерол.Ако изключиш захранването на устр.,то продължава да излъчва още около 8 ч.-има АБ.Ако искаш да използваш колата за "частно",отиваш някъде където няма GSM обхват/подземен паркинг/,вадиш СИМ картата,свършваш си работата и същото място,картата и готово.
Коментар
-
Ще я оставя след работа, каквоКъде да погледна за тази кутийка, че ми е интересно, пък и как ще махнеш бандерола без да се види след това
Къде се монтира обикновено, ако има такова място де.Нормално е да има съмнения, след като дори и не се чуваме с шефовете, те са и в друг град, нормално е да ползваш, но вече колко е друго
кара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.
кара и проклина съдбата: BRAVA EL 1.6i 16v 103ps, 1996 - вече не!
Коментар
-
Колега, :D "лайка"е ррадиостанция, по която се обаждах в базата за доставка на части и прекия ми шеф се обаждаше да каже като има авария някъде. Това беше във ВиК преди 22 години, а аз бях шофьор там и возех аварийна група работници по обектите. Тогава нямаше GSM -и и мобифони. Имало централа и при директора, и аз без да знам, ей така сутринта на път за баничарницата, докато се уговаряхме с колегата от другата група да се чакаме там, теглих една майна на директора, за дето мрънкал че спираме да вземем по 2 баници пътьом. После шефа ми мрънка два дена, че много съм дрънкал глупости по лайкатаОсновния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.
Коментар
-
Наскоро обзаведоха и моя служебен автомобил с gps.Моето го сложиха зад СД-то на колата.При мен се получава лека аномалия,като слушам леко радио на 2или3 и се чува как гпс предава,все едно gsm ще ти звънне.Иначе колегите са прави,показва всичко-кога е запалено,изгасено,къде си и къде си ходил,с каква скорост се движиш и дори кога се отваря капачката на резервоара!Като цяло отначало ти е спек,но после се свиква.На мен ми се налага често да бързам и да карам с малко по висока скорост но до сега само един път шефа ми се беше обадил,че не покривал глобиPeugeot 307 2.0i ГИ
ex: Fiat Brava 1.6 16V 90hp
Коментар
-
iliyan написа:Устройството представлява пластмасова кутия със СИМ карта,вкарана отстрани и покрита с бандерол.Ако изключиш захранването на устр.,то продължава да излъчва още около 8 ч.-има АБ.Ако искаш да използваш колата за "частно",отиваш някъде където няма GSM обхват/подземен паркинг/,вадиш СИМ картата,свършваш си работата и същото място,картата и готово.Първо че ваденето на сим картата се логва.Второ че дори да няма мрежа устройството логва всички събития в памет и когато има възможност ги изпраща - след като върнеш картата
Има и такива с напълно автономно захранване които могат да изкарат година и са толкова малки че може да се монтират например в облегалката за главата на седалката. Периодично се пускат за да получат команди - примерно устройството може да спи 3 месеца и веднъж на ден да проверява за СМС с команда който се праща ако примерно колата изчезне.
Коментар
-
Абе, пичове, стига с тия измислици, сигурно нямам никакъв гпс, ще си карам мъжката, както си карам, пък ако има нещо шефът ще се обади, макар, че той не е такъв човек. Като върви работата с месеци не ме търси, не го и виждамПък и винаги мога да му кажа, като ме пита защо съм в Шумен, че навигацията ми е спуснала грешни данни и съм се объркал леееееко с 90 км
кара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.
кара и проклина съдбата: BRAVA EL 1.6i 16v 103ps, 1996 - вече не!
Коментар
-
VALIO_RACING написа:Абе, пичове, стига с тия измислици, сигурно нямам никакъв гпс, ще си карам мъжката, както си карам, пък ако има нещо шефът ще се обади, макар, че той не е такъв човек. Като върви работата с месеци не ме търси, не го и виждамПък и винаги мога да му кажа, като ме пита защо съм в Шумен, че навигацията ми е спуснала грешни данни и съм се объркал леееееко с 90 км
Има малка вероятност, да не са ви монтирали ГПС-и, а само да ви "плашат", както монтират например на всяка реална охранителна камера и по една-две имитационни. Но е много по-вероятно да са монтирали наистина. Услугата не е чак толкова скъпа, а и като ви спрат кражбата на гориво и преразхода поради "мъжко" каране, и им излиза без пари.
Коментар
-
Практиката показва че след монтаж на система за управление на автомобилния парк която следи и горивото (част от която са въпросните устройства), разходът по автомобилите пада като минимум с 35% !!! При тези цени на горивата инвестицията се избива за 1-2 месеца ако фирмата ползва интензивно автомобилите.Тъй че вероятността да е монтирано нещо е голяма
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар