Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как да разбера дали колата има gps проследяване

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Как да разбера дали колата има gps проследяване

Здравейте, колеги. Имам следния въпрос - казано е, че на колите има gps проследяване от скоро, задържаха ги за един обед и следобед и след това казаха, че са го монтирали. Възможно ли е това нещо, защото сме няколко коли, колко се плаща тази услуга и как да разберем в действителност дали има монтирано такова нещо? Има ли някакви отличителни признаци, какво представлява, къде се монтира, с какво се захранва и т.н. въпроси. Ако някой може да помогне по темата ще бъда благодарен
    кара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.
    кара и проклина съдбата: BRAVA EL 1.6i 16v 103ps, 1996 - вече не!

Да не си решил да се "обзаведеш" с една такава кола. Yellow_Flash_Colorz_PDT_01
    Stop giving directions, just say "Follow me."
    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Не, за служебната говоря, като минавам през баничарницата да не разберат, че съм там Постоянно ли може да се гледа къде се намира колата, какво друго инфо им дава, винаги пускам и малко над ограниченията скоростта
      кара с удоволствие и гледа прибора за температура: LANCIA DELTA 1.6d 120ps, 2009.

Коментар

Много фирми използват тази услуга и имат връзка през интернет със сайт, от който получават информация кога кде се намира автомобила. За цена на услугата нямам представа, нито как изглегда устройството, но няма да е нещо голямо. Достатъчно е да е колкото малък GSM, да получава от спътниците с някаква атенака координатите, като навигационна система и да праща инфо примерно през GSM клетките за текущо местоположение, както и записана информация за времето когато е извън обхвата на клетките. Виждал съм софтуера - има карта и на картата се очертава маршрута на автомобила който искаш. До някъде е полезно, защото не ти звъни шефа постоянно да пита къде си и ако не дай боже стане нещо, ще имат представа къде си в момвнта и дори без да имаш възможност да се обадиш, ще получиш помощ. Гадното е че като спреш да се изпикаеш и шефа ти знае преди да си го изтръскал :D
        VALIO_RACING написа:
        Не, за служебната говоря, като минавам през баничарницата да не разберат, че съм там Постоянно ли може да се гледа къде се намира колата, какво друго инфо им дава, винаги пускам и малко над ограниченията скоростта
        Не се притеснявай за баниците, аз преди години така напсувах директора на една фирма по лайката в буса, без да знам че и при него са сложили такава бъзикня ама той нищо не ми каза. Скрал се на прекия ми шеф :D
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Какво е това "лайка", да не ни и подслушва това устройство, те шефовете не трябва да спира да ги сърбят дупетата :D Като колата ти има гпс ти имаш ли нещо вътре в нея, един ми разправя, че това устройство сутринта го поздравявало и имало нещо монтирано до волана На моята няма нищо подобно вътре, може да са ни метнали само, ама знаеш ли, до сега не е имало такива изгъзици, аз не съм разнос, свободен ми е маршрутът, по моя преценка

Коментар

иначе казано трябва да познаваш много добре колата, за да можеш да разбереш коя част е сложена допълнително.По прост начин няма, ама ме съмнява да тръгнеш да сваляш половината кори по таблото , за да видиш.

Коментар

провери под волана някъде трябва да е монтираното у-вото защото повечето хващат захранване след контактния ключ, а иначе да постоянно виждат къде си, скоростта ти дали е включен двигателя, може и горивото да ти следят

Коментар

кола

Те са няколко вида зависи на вас от кой са сложили ако е като аларма не може да запали ако не е с нейния ключ блокира и веднага се обаждат на собственика.или следи КМ. Питай ИЛКО той се занимава с подобни неща.
                КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Чувал съм за охраняване на автомобили с GPS - 1300 лв., но трябва да се провери в нета поради различните фирме, които инсталират такива джаджи.Иначе няма шанс да го намериш, защото ако може ти да го откриеш, то джамбазите направо ще знаят къде е.
                  Няма начин да няма начин!

Коментар

Да и аз за това си мисля, ама все пак то устройството не е монтирано против крадене, а е сложено да се гледа да не се ходи на баничарницата в Девня, примерно, без работа Илко как се пише във форума, да го потърся

Коментар

По принцип услугата е скъпа, но изключително полезна. Няма отлечителни белези освен ако не закачат антената на огледалото за задно виждане!?!? Идеята да има ГПС е да не се знае къде е от всеки...така, ако се открадне колата ще може да бъде проследена, а не демонтиран ГПС-а и колата на части в скрапа...На последните ми две работи колите се следяха...конкретно на предната ми беше адски полезно защото след 2-3 разговора с шофьорите и им показах картата на която ми пише къде да спрели колко са стоели и дали са загасили двигателя с каква скорост са карали + къде са влезли в дупка (акселометър имаше също) започнаха да карат като ученички само по ограниченията. ПС. Единия го набарах че е летял със 160км/ч в Бургас по пътя за Меден рудник...населено място...кола на 20 години и над 400 000км...с която всяка скорост над 90 си е ковчег...ненормална работа...Не ровете, дори и да намерите устройствата нищо не може да направите...едно време се манипулираха ама сега предполагам вече са се изучили как да ги правят...Съмнявам се шефа да ви направи забележка че сте отбили за по 1 баничка...по скоро прави сметка за разходите за гориво и ще ви юрка да карате по икономично и по по-съкратени маршрути без излишно офлянкване и извършване на услуги тип : Пешо ми звънна да му преместим пералнята...в работно време...
                      Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                      BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                      BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Аз като бях шофъор (преди време) нашите бусове имаха GPS,на таблото имаше нещо като пейджър с 3-4 копчета,всяка сутрин с натискане на бутонче се свързвахме с централа и след казване на код от наша страна автомобила се "отключваше" а вечер по същия начин ги "заключвахме"Аз веднъж забравих да направя съответната операция и насред София,буса угасна ей така изведнъж....нема паленеот GPS-централата ми бяха блокирали МПС-то.На някои от бусовете се разбираше и кога му се отваря капачката на резервоара...Не е шега работа...
                        FIAT Bravo GT 1.6 16V 1999 - Pandora's Box
                        Единствено в България "селянин" е обидна дума.

Коментар

Пише ли някъде как го вкарвам и в 7000 оборота Да му се невиди и кенефчето, значи ще имам едно-две на ум и намаля от 15 на 10 престоите за банички през деня

Коментар

При нас казаха, че записва по-рески спирания и ускорявания, ама колко е вярно незнам.
                            "Без сърца, сме просто машини"
                            Toyota Prius 1.5 Hybrid
                            EХ- Brava 1.6, Marea 1.9 JTD, Multipla 1.6 Bipower, Jeep Grand Cherokee ZJ 5.2 V8, Peugeot 407 SW 2.0 HDI, Mitsubishi Pajero 2.8 TDI

Коментар

Обороти, скорост, къде си, кога си спрял, колко време си спрял, колко време е работил двигателя на място, в зависимост от колата и самото устройство - разход, светлини, кога е отварян резервоара.Може да си настройваш известия, ако някоя кола излезе от определен маршрут или квартал, кара с превишена скорост или обороти, излезе извън обхват(например подземен паркинг).Може да бъде монтирано така, че изобщо да не разбереш.

Коментар

Working...
                              X