Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Валидност на пожарогасител ?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Можеш да провериш за стикер които обозначава годноста на пожарогасителя в пункт за Годишен технически прегледи. Преди работих в такъв пункт и ние ги издавахме без да проверяваме, а цената на услугата струваше 2лв

Коментар

В гр. Елин Пелин услугата струва 2,50 лв. в една фирма предлагаща продажба и пълнене на пожарогасители. Взеха ми пожарогасителя, видяха, че стрелката на манометъра е в зеленото, биха го отвсякъде с един гумен чук, като слушаха, какъв звук издава и залепиха стикера Всичко му било ОК.
      SKODA 105L '78
      PUNTO 1.2 MPI ELX '94
      FIAT 126p '89
      TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
      GRANDE PUNTO 1.2 '06

Коментар

Tornado написа:
        Не ,че съм против контрола и изправността ,но кой документ или наредба налага проверката и заверяването на автомобилните пожарогасители всяка година?Или и тук системата е ЕЖК /една жена каза/ ?
        Отново задавам въпроса.
        Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
        Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

Законово изискване е всеки пожарогасител да преминава веднъж годишно през процедура на проверка и сервиз, включващ оглед и пълнене.
          Тук се говори за ВСЕКИ пожарогасител, не конкретно за автомобилните такива. Всъщност, интересен казус засегна, защото би трябвало за това да глобяват от пожарната, а не катаджиите
          Alfa 159 SW 2.4 Ti
          Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
          "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

gamma написа:
            Законово изискване е всеки пожарогасител да преминава веднъж годишно през процедура на проверка и сервиз, включващ оглед и пълнене.
            Тук се говори за ВСЕКИ пожарогасител, не конкретно за автомобилните такива. Всъщност, интересен казус засегна, защото би трябвало за това да глобяват от пожарната, а не катаджиите
            Утре ако не забравя ще посетя фирмата в Казанлък където си проверявам пожарогасителите на автомобилите/в Зетата съм с два изправни/ и ще ги поразпитам за този казус.

Коментар

Получих отговор от фирмата.Всичко опира до една наредба и едно исо.Не успях да намеря документа който разпорежда какъв пожарогасител е нужен на различните автомобили.Само разбрах ,че за моя ван еднолитров не е по закона.

Коментар

Ей, да бе! Аз имам някакво пожарогасителче отпреди 5 години и докато не почнат да правят проблеми изобщо няма да се занимавам, защото ми е омръзнало от неуредиците в нашата бюрокрация! Всяка година се мъкна на ГТП, да вземат да проверяват там, не да се разхождам из целия град. Както направиха с газовите, сега някой да си напрегне другата гънка и да стане същото за пожарогасителите, че и аптечката може да погледнат дали става.
                Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

Аз имам един въпрос за пожарогасител. Тъй като моят такъв е свободно блуждаещ атом в багажника, и сега като пътувам и пълня със сакове багажника и някъде съм закачил пломбата на пожарогасителя и сега е скъсана. Та питането ми е, дали ще имам някакви проблеми с полицаите относно това че нямам пломба(не че нямам но не е на пожарогасителя, а я сложих в колата). Пожарогасителя е минат на преглед преди 2-3месеца и ако трябва пак да го минавам и да плащам(5-6лв беше прегледа) ще се замисля, защото той не е използван ама скъса се и това е. П.П. Между другото днес ме спираха за проверка, но даже и не са го докосвали, видяха че имам пожарогасител в багажника и нищо не са му гледали даже дали има и преглед. То аз и не знаех че е скъсана де, чак след като се прибрах след проверката го забелязах.

Коментар

На колегите скептици, не им желая ситуация, в която да се наложи да си ползват пожарогасителите...След последният инцидент с Гоуфа, дето се запали на една бензиностанция и само аз извадих работещ пожарогасител даже се замислям, дали да не си взема по-голям. Поне 5 кг... Добре, че на бензиностанцията са обучени как да действат и имаха с какво да загасят колата. Щото моята Мими, ако се запали така и няма кой да ми помогне ще си изгори като факла милата
                    Alfa 159 SW 2.4 Ti
                    Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                    "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Необходимо ли е всяка година да се генерира нова тема за обсъждани вече казуси?http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...start=30Или е много трудно изписването на "пожарогасител" в търсачката.
                      Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

Working...
                      X