Можеш да провериш за стикер които обозначава годноста на пожарогасителя в пункт за Годишен технически прегледи. Преди работих в такъв пункт и ние ги издавахме без да проверяваме, а цената на услугата струваше 2лв
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валидност на пожарогасител ?
Collapse
X
-
В гр. Елин Пелин услугата струва 2,50 лв. в една фирма предлагаща продажба и пълнене на пожарогасители. Взеха ми пожарогасителя, видяха, че стрелката на манометъра е в зеленото, биха го отвсякъде с един гумен чук, като слушаха, какъв звук издава и залепиха стикера Всичко му било ОК.SKODA 105L '78
PUNTO 1.2 MPI ELX '94
FIAT 126p '89
TEMPRA 1.6 i.e.SX '91
GRANDE PUNTO 1.2 '06
Коментар
-
Tornado написа:Не ,че съм против контрола и изправността ,но кой документ или наредба налага проверката и заверяването на автомобилните пожарогасители всяка година?Или и тук системата е ЕЖК /една жена каза/ ?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Законово изискване е всеки пожарогасител да преминава веднъж годишно през процедура на проверка и сервиз, включващ оглед и пълнене.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
gamma написа:Законово изискване е всеки пожарогасител да преминава веднъж годишно през процедура на проверка и сервиз, включващ оглед и пълнене.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Получих отговор от фирмата.Всичко опира до една наредба и едно исо.Не успях да намеря документа който разпорежда какъв пожарогасител е нужен на различните автомобили.Само разбрах ,че за моя ван еднолитров не е по закона.Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Коментар
-
Ей, да бе! Аз имам някакво пожарогасителче отпреди 5 години и докато не почнат да правят проблеми изобщо няма да се занимавам, защото ми е омръзнало от неуредиците в нашата бюрокрация! Всяка година се мъкна на ГТП, да вземат да проверяват там, не да се разхождам из целия град. Както направиха с газовите, сега някой да си напрегне другата гънка и да стане същото за пожарогасителите, че и аптечката може да погледнат дали става.Brava 1.6 16V 103hp
Коментар
-
Аз имам един въпрос за пожарогасител. Тъй като моят такъв е свободно блуждаещ атом в багажника, и сега като пътувам и пълня със сакове багажника и някъде съм закачил пломбата на пожарогасителя и сега е скъсана. Та питането ми е, дали ще имам някакви проблеми с полицаите относно това че нямам пломба(не че нямам но не е на пожарогасителя, а я сложих в колата). Пожарогасителя е минат на преглед преди 2-3месеца и ако трябва пак да го минавам и да плащам(5-6лв беше прегледа) ще се замисля, защото той не е използван ама скъса се и това е. П.П. Между другото днес ме спираха за проверка, но даже и не са го докосвали, видяха че имам пожарогасител в багажника и нищо не са му гледали даже дали има и преглед. То аз и не знаех че е скъсана де, чак след като се прибрах след проверката го забелязах.
Коментар
-
На колегите скептици, не им желая ситуация, в която да се наложи да си ползват пожарогасителите...След последният инцидент с Гоуфа, дето се запали на една бензиностанция и само аз извадих работещ пожарогасител даже се замислям, дали да не си взема по-голям. Поне 5 кг... Добре, че на бензиностанцията са обучени как да действат и имаха с какво да загасят колата. Щото моята Мими, ако се запали така и няма кой да ми помогне ще си изгори като факла милатаAlfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Необходимо ли е всяка година да се генерира нова тема за обсъждани вече казуси?http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...start=30Или е много трудно изписването на "пожарогасител" в търсачката.Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар