Привет,днес забелязах,че пожарогасителя ми е произведен 12.2010 и има срок на годност 5 години.. до тук добре... но нали на една година трябва да му се прави някакво замерване ли,тест ли.. та къде се правят тия неща... или да не се занимавам,а направо да си купя нов? А и дали ще се заяде някой катаджия,ако ме спре и реши пък случайно да ми провери пожарогасителя..което досега не ми се е случвало де..ама е добре да знам колко може да ме глобят примерно ако ме спрат утре..
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Валидност на пожарогасител ?
Collapse
X
-
Няма смисъл нов да си купуваш. Отиваш в магазин за пожарогасители и го даваш за проверка. Струва няколко лева. Ще му лепнат стикер, че е годен през следващата година.На бул. Тодор Александров на около 100 м. преди да стигнеш Булбанк от дясната страна има такъв магазин.преди - TIPO
сега - VOLVO XC60
Коментар
-
"Годността" на пожарогасителя е една година т.е. всяка година трябва да минава на проверка. Лепят ти стикер с дата на следваща проверка, и нова пломба. Пълненето+проверката струваше два лева и стотонки за прахов пожарогасител 1кг и отнема ден. Цената само за проверка не знам колко е, но едва ли ще е повече от лев-два.Преди месец дадох моя да го напълнят, защото гасихме един горящ Голф. Фирмата е "Вистамар" и се намира срещу бензиностанция Шел в Комлука. Това го пиша не за раклама, а за колегите от Бургас, които имат нуждаAlfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Хич не е нужно да ги ядосваш много...мен наскоро ме спряха посред нощите и първо за пожарогасителя ме питаха...искаха си парички. НЕ им дадох нищо дори и акт нито фиш ми написаха...два дни по късно отидох до едно дюкянче дето зареждат пожарогасители срещу 6лв ми го провериха и сложиха стикер чрез който КАТ вече не могат да се заяждат за него....ПС. Задължително е всяка година пожарогасителя да минава преглед. Ако няма лепенка на него е нередовен и все едно го няма т.е. подлежите на глоба.Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Вярно е това! И да не те спрат и да те спрат без да ти направят забележка, трябва да е в годност. Искам да кажа да е винаги готов за употреба, защото не се знае, кога ще ти потрябва и не 6, а 6000 лв. да извадиш няма да върнеш случилото се. Аз имам два. Единият е от по-скъпите с манометър на него и винаги може да се провери визуално какво е състоянието му. Стои в мазето при котела, защото не ми се ще да остана на улицата в студовете, но когато пътувам е с мен.Другият е от ефтинджосите (с колата ми го дадоха) и него го водя всяка година на преглед. Сега през Май трябва да го проверят и облепят със стикер.Няма начин да няма начин!
Коментар
-
1
Три пъти съм гасил коли на пътя-не мои за щастие-и никога няма да забравя очите на пострадалите.За мен по-голяма причина от тези очи ,за да ми е винаги в готовност пожарогасителя няма.3-килограмов въгледвуокисен в изправност,а не само валиден стикер-това нося в багажника!!!!Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100
Коментар
-
И 15 стикера да има тия малките по 1 кг никаква работа не вършат. Или вършат работа колкото ще помогне и да залееш огъня с 1 л минерална вода. А се съмнявам че някой ще помъкне истински пожарогасител от 6 килограмовите в колата. :Dhttp://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
gamma написа:"Годността" на пожарогасителя е една година т.е. всяка година трябва да минава на проверка. Лепят ти стикер с дата на следваща проверка, и нова пломба. Пълненето+проверката струваше два лева и стотонки за прахов пожарогасител 1кг и отнема ден. Цената само за проверка не знам колко е, но едва ли ще е повече от лев-два.Преди месец дадох моя да го напълнят, защото гасихме един горящ Голф. Фирмата е "Вистамар" и се намира срещу бензиностанция Шел в Комлука. Това го пиша не за раклама, а за колегите от Бургас, които имат нужда
Коментар
-
кола
Това пък е ново да скубят от хората .Вярно че трябва да има пожарогасител но ако не е поне такъв нищо не става .http://www.pojarna.bg/index.php?page...&lang=bgВиж някоя фирма където продава- пълни трябва Не стига ли това че е в гаранция .някой като тези http://www.denifire.com/http://www.rubiterm.com/
Коментар
-
Чл.139 ал/2/ Движещите се по пътя три- и четириколесни моторни превозни средства се оборудват и със:1. обезопасителен триъгълник;2. аптечка;3. пожарогасител;4. светлоотразителна жилетка. Сега чета и наредбите ,но досега не срещам такъв срок от една година за пожарогасителите на МПСFiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
-
Не ,че съм против контрола и изправността ,но кой документ или наредба налага проверката и заверяването на автомобилните пожарогасители всяка година?Или и тук системата е ЕЖК /една жена каза/ ?Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар