Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

От днес и аз съм с електрожени (ксенони)

Collapse
Заключена тема
X
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #16
    Ето и снимка на заводски фар с рефлектор и ксенон.При мен стъклото също е без оребряване, само дето на тоя фар крушката е в каска, а при мен е метална тръбичка отворена отпред.
    Прикачени файлове
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

    Коментар


      #17
      Scorpion_BV написа:
      Това, че фара е с рефлектор а не с лупа, не значи, че заслепява повече когато е със ксенон. Има много автомобили с рефлекторни фарове и с ксенон заводско. Проблема е от липсата на реулиране на фаровете. Съветвам колегата, след като е сложил ксенон да отиде да му направят качествено регулиране на фаровете и няма да заслепява никой.
      Само че нали се сещаш, че тези, които са със заводски ксенон имат система за регулиране, както и система за измиване, които все пак помагат срещу заслепяването. А с това, че няма да заслепява, ако се регулират не съм съгласен изобщо, защото трябва да му ги свалят толкова ниско, че ксенона ще се обезсмисли и пак няма гаранция, че няма да заслепява. Не случайно имат каска отпред както отбеляза infineon.
      Fiat Bravo 1.6 16V '99
      Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm Q-Tronic '09
      Alfa Romeo 146 1.6 TS '97
      ------------------------------------------------------------
      Безсмъртен съм до доказване на противното, а след това няма да ме засяга!

      Коментар


        #18
        Искате ли да ви кача снимки на фар от Браво с халогенна и с ксенонова лампа, и на фар от Мареа с халогенна и кснеонова, да видите разликите, и всеки сам за себе си да направи извод кой фар колко и в каква посока заслепява?

        Коментар


          #19
          А искаш ли да си човека, в чиито очи ще светне ксененона на рефлектор, докато в тъмна нощ, пресича негърче на междуградски път ? П.П. : Сериозно ... повръща ми се от ксенон с рефлектори .... адски ми се повръща .... дано не се разминаваш с мене никога ... не искам да псувам колеги от форума ...
          Fiat Forum Bulgaria

          Прекаленият светец и богу не е драг !

          Коментар


            #20
            ogi28b написа:
            Искате ли да ви кача снимки на фар от Браво с халогенна и с ксенонова лампа, и на фар от Мареа с халогенна и кснеонова, да видите разликите, и всеки сам за себе си да направи извод кой фар колко и в каква посока заслепява?
            И при двата варианта има заслепяване. При тези с лупите ще е по малко, но го има. Фаровете не са за ксенон и това е положението. Не случайно е сменен цокъла на ксеноновата крушка, идеята е да не може да се сложи на фар за халогенна....... Но дръпнатите правят всичко и не ги интересуват стандарти, качество........ важното е да се продава.

            Коментар


              #21
              Много яка тема. Още един ще заслепява по пътищата, че се и хвали. "Желязна" логика - понеже мен ме заслепяват, трябва и аз да ги заслепявам. Все едно някой да се похвали, че си е сложил фалшив ремус, за да дразни комшията с голфа, който също има "спортно" гърне и му пречи, само дето и двамата ще дразнят всички останали, а накрая целия квартал си купува ремуси и работата е перфектна :D Заради такива "илюминати" вече избягвам да карам извънградско по тъмно, друго решение не можах да измисля.p.s. Хора, ако не виждате, моля ви идете на очен лекар. Аз имам очила от миналата година, въпреки че така и не мога да свикна да ги нося. Заслепяването на насрещните коли по никакъв начин не ви помага.
              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

              Коментар

              Working...
              X