Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

А какво мислите за цената на тока?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

trance4life написа:
    За топлото незнам но яйцата много поскъпнаха
    Аз не си спомням по-голям скок в цената на каквото и да било. Понеже си купувам редовно, затова ми направи впечатление. Една кора с 10бр беше 2лв, изведнъж стана 3
    Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
    ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

За разлика от цените на горивата - които в абсолютна стойност са почти еднакви в целия ЕС, то цената на тока в България е МНОГО по-ниска, от колкото в останалите страни на ЕС. Това единствено говори, че рано или късно тази цена ще гони европейските, колкото и да не ни се иска. ОСОБЕНО ако почнем да строим новия руски АЕЦ. Ето цените на тока в Европа:

Коментар

Така изглежда добре, ама дали и другите им ставки са такива както при нас. Като добаавиш доставка на енергия, ДДС, данък оплетени жици и т.н. и става 20ст./Квч.
        --Старата ръжда любов не хваща!--
        156 sportwagon 1,9 jtd 115
        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Мисля че това е цената на която ЕРП-тата го купуват и после ни го продават през 100% :D :D :D без ДДС
          Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

Immortal написа:
            Стельо, не си прав (пак) Нивото на заплатите навсякъде по света се диктува от държавния сектор. Нали се сещаш, че ако държавния сектор дава по 2000 лв заплати, никой няма да се хване да работи в частния за 500... Частникът ще не ще - ще даде и той 2000, че и малко отгоре, за да те привлече при него.Нещата са навързани. Моя шеф ако му кажа, че искам да ми удвои заплатата - няма да ме изгони, но ще се нацупи и накрая ще ми даде 30-40%.... но аз съм частен случай.В повечето случаи ще те изгонят, прав си, но това е само защото има много хора, които биха се радвали на твоята заплата от 500 лв. Ама ако всеки, който дойде да пита за мястото, също поиска 2000, нали се сещаш, че в крайна сметка шефа ти ще извика пак тебе, щото поне си разбираш от работата, а не някой нов, дето тепърва трябва да се доказва.Ние трябва да се научим да си ценим труда и да си искаме. Но за да е ефективно, трябва всички заедно да го направим.Затова в нормалните държави има нормални, истински синдикати. Пък нашите са само още едно смукало на държавната ясла. И работата им свършва с няколко изявления по медиите.
            Ако държавния сектор беше господстващ - да си прав. Но не е. Т.е. държавни останаха правителство/парламент, МВР (полиция, пожарна, армия), кметства. Дори няма големи държавни предприятия, които да диктуват нещо в частния сектор - т.е. нямаш пряка конкуренция на труда. Но пак сме там - щом си навит за 500лв. - ще работиш за толкоз. Знаеш какъв е моят бранш - не знам в него да има държавна фирма, а и цените на труда са доста конкурентни - от 800лв. във Варна до над 2000лв. в София... Също така не знам да има далекосъобщителни фирми, които да са държавни...? Строителни фирми също почти не останаха. Ох, пропускам едно БДЖ, което за нищо не става...
            Steliyan's Life!
            FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Тока не ме бърка, не карам кола на ток.Само да направят нещо с дизела, че на следващите избори ще гласувам за някой който предложи да напуснем EU. Ама народа се радваше като овце като ни приемаха.
              http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
              Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
              FIAT БРАВО 1.2 16v
              ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
              FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
                Тока не ме бърка, не карам кола на ток.Само да направят нещо с дизела, че на следващите избори ще гласувам за някой който предложи да напуснем EU. Ама народа се радваше като овце като ни приемаха.
                И да ни приемат в Обединените Арабски Емирства, че да ни стане по-евтин дизела ли? Нима смяташ, че излизайки от Европейския Съюз, ще цъфнем и вържем?

Коментар

peho написа:
                  infineon написа:
                  И да ни приемат в Обединените Арабски Емирства, че да ни стане по-евтин дизела ли? Нима смяташ, че излизайки от Европейския Съюз, ще цъфнем и вържем?
                  Най малко няма да ни налагат какъв да бъде акциза на горивото, и тогава ще зависи само от нашите управляващи.А сега и без това почти нищо не получаваме от там, само годишната вноска дето плащаме.
                  http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                  Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                  FIAT БРАВО 1.2 16v
                  ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                  FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

infineon написа:
                    peho написа:
                    infineon написа:
                    Най малко няма да ни налагат какъв да бъде акциза на горивото, и тогава ще зависи само от нашите управляващи.А сега и без това почти нищо не получаваме от там, само годишната вноска дето плащаме.
                    Абе ние получаваме, ама някой кой да го даде и парите се връщат - не са виновни ЕС, а милата ти родна администрация, която така учтиво и мило искаш да те управлява, след като излезем от ЕС.Няма връщане назад, щото ако няма кой да размахва пръст на БГ, ще заприличаме на Сомалия. Иначе е много тъпо да искаш да излезеш от ЕС заради акциза на горивата, при условие, че няма никаква гаранция, че цената ще падне.
                    Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

infineon написа:
                      Че тя и Турция не е в ЕС, ама горивата там са почти 2 пъти по-скъпи от колкото у нас. Според мен няма нищо общо с ЕС това. Акциза ни го диктуват, но съм сигурен, че и да не бяхме, управниците ни пак щяха да сложат подобен акциз. Че и по-голям вероятно.

Коментар

ммммдаааа евроскептицизма започна да се появява

Коментар

nedialk00 написа:
                          ммммдаааа евроскептицизма започна да се появява
                          Що? Не мисля, че някога 100% ще са доволни. А влизането ни в ЕС е най-добрата стъпка за последните 20 години
                          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Immortal написа:
                            mnpenchev написа:
                            На фона на цялата пумия в тази страна, бих протестирал на първо място за 700 евро минимална заплата, а след това за каквато и да е друга несправедливост. Щом мързеливите гърци получават толкова, не виждам причина защо и ние да не получаваме по толкова, за тока ще мислим после.
                            За цената на сладоледа не щете ли да си говорим? Мен лично много ме дразни този Rafi, дето е с цени като в Гърция.Или за цената на бирата?!? Или за цената на мармалада??Стига с тез цени. Нищо им няма на цените - ако взимате по 2000 лв заплати, даже няма да ви правят впечатление.А 2000 лв (1000 евро) е супер ниска заплата за средното ниво в ЕС.Ей за тва да си говорим.
                            Именно, докато хората тук не го проумеят това и продължават да се оплакват как това или онова им било скъпо няма да се оправим никога.Заплатите - тук е ключът към проблема ни вече години наред.Вместо да отваряме теми за скъпите цени на всеки продукт трябва да се отвори една тема за заплатите ни и нивото на безработица(това също става много голям проблем) което непрестанно нараства и хората са принудени да започват работа и за 100 лв. само и само да пада някой лев.
                            ----------------------------------------------------------------------------
                            Fiat Bravo 1.6 97г.(90к.с.), LPG Lovato
                            ex.Fiat Punto 1.1 96г.(55к.с.),LPG Lovato
                            ex. Fiat Tipo ATG 91г. 1.6(83 к.с.) бензин + газ

Коментар

van_dal написа:
                              Така изглежда добре, ама дали и другите им ставки са такива както при нас. Като добаавиш доставка на енергия, ДДС, данък оплетени жици и т.н. и става 20ст./Квч.
                              Това са абсолютно крайни цениВ белгия за котлон и компютър плащахме нечовешки сметки за токАко някой ми каже една държава с висок стандарт на живот и богато население, където цените са ниски... Невъзможно е и ще го илюстрирам откъде идва разликата:Ако нещо струва сега 10 лв и от тях разходите за труд са 50 стотинки например. Производителят ако вдигне цената с 2 лв и ги даде за труд за същия продаден продукт вече разходът за труд е 5 пъти по-голям. С други думи ако всички заплати от утре станат двойни следното увеличение на цените ще е само 5% примерно. Тоест бирата от 1 лв ще стане 1.05 а ти вместо 1000 ще взимаш 2000 лв.
                              Fiat Bravo 1.4 Tjet 150 Emotion

Коментар

без ДДС са цените - за справка сайта на дкевр.
                                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Working...
                                X