Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

А какво мислите за цената на тока?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

А какво мислите за цената на тока?

Провокиран от протестите за цените на горивата питам защо никой не се възмущава или коментира това, че искат да вдигнат цената на тока ЕВН - 3.6%, ЧЕЗ- 6.4%, ЕОН - 9%. Това също е много значимо повишение не само за домашните потребители, а и за производителите, оттам и по-скъпи стоки в магазина. Защо не се организира протест срещу разпределителните дружества, като в случая тяхното увеличение си е чиста наглост, извиняват се с вложени пари за инфраструктура на какво основание?
    --Старата ръжда любов не хваща!--
    156 sportwagon 1,9 jtd 115
    ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Re: А какво мислите за цената на тока?

van_dal написа:
    Провокиран от протестите за цените на горивата питам защо никой не се възмущава или коментира това, че искат да вдигнат цената на тока ЕВН - 3.6%, ЧЕЗ- 6.4%, ЕОН - 9%. Това също е много значимо повишение не само за домашните потребители, а и за производителите, оттам и по-скъпи стоки в магазина. Защо не се организира протест срещу разпределителните дружества, като в случая тяхното увеличение си е чиста наглост, извиняват се с вложени пари за инфраструктура на какво основание?
    Точно Е-он не знам на какво основание вдигат цените и какво са вложили в инфраструктура, след като 5 години им ядах "торитчките" във Варна... При почити всяка буря спира тока, целия зимен сезон спира когато си поиска за колкот си поиска, имам 2-3 уреда изгорели, които ми отказаха да платят като се извиниха с метеорологичните условия (баси модерната мрежа, дет се влияе от всяка вода, вятър и температури)... Никога не може да ги намериш, никога не може да ти дадат в колцентъра адекватна информация какво се случва и колко време ще сме без ток, седяли сме по няколко дни без ток с малко дете, а когато спря и на нова година един път даже ми се накараха, как така не съм се подсигурил с UPS или генератор... Подавани жалби много, глас в пустиня...Но хайде, цена я вдигат. Защо обаче никой не реве и не протестира, че електрото е дадено на чужди дружества, като по този начин парите не се връщат в България, а си изтичат бавничко зад граница... И какво излиза? България произвежда, потребителя употребява и плаща на чуждо дружество, и парите - в задгранични сметки... Ей това на мен ми е много по-интересно като въпрос.

Коментар

това, че им плащаме инвестициите е извън всякаква логикаиначе нещата които ще се случат - цената ще се вдигне и ще се премахне нощната тарифа
      2015 Renault Megane Expression GT
      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

На фона на цялата пумия в тази страна, бих протестирал на първо място за 700 евро минимална заплата, а след това за каквато и да е друга несправедливост. Щом мързеливите гърци получават толкова, не виждам причина защо и ние да не получаваме по толкова, за тока ще мислим после.

Коментар

Цената на тока я искат, не е приета. После шефа на комисията се съгласява. После всички сме възмутени. А после идва един човек и ни спасява. И вместо да вдигнат с 15% вдигат с 10%. Ние се умиляваме от радост и благодарност. И те така.

Коментар

Точно стария виц от бай Тошово време-защо никой не протестира като се вдигат цените :D :D :D
            Умные не бывают учены; ученые не бывают умны. - Лао-цзы FIAT BRAVA TD100

Коментар

mnpenchev написа:
              На фона на цялата пумия в тази страна, бих протестирал на първо място за 700 евро минимална заплата, а след това за каквато и да е друга несправедливост. Щом мързеливите гърци получават толкова, не виждам причина защо и ние да не получаваме по толкова, за тока ще мислим после.
              За цената на сладоледа не щете ли да си говорим? Мен лично много ме дразни този Rafi, дето е с цени като в Гърция.Или за цената на бирата?!? Или за цената на мармалада??Стига с тез цени. Нищо им няма на цените - ако взимате по 2000 лв заплати, даже няма да ви правят впечатление.А 2000 лв (1000 евро) е супер ниска заплата за средното ниво в ЕС.Ей за тва да си говорим.

Коментар

Бедния по-богат няма да стане лесно, а ако си трае - лесно ще стане по-беден, а предпоставките в България за развитие на хубава бедност са много добри!
                --Старата ръжда любов не хваща!--
                156 sportwagon 1,9 jtd 115
                ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Половината работите при частници, а ще протестирате пред държавниците за по-високи заплати. Защо не поискате от шефовете си да ви плащат като в европата ,а? Щото общо взето почти моментално ще хвръкнете на улицата...
                  Steliyan's Life!
                  FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Стельо, не си прав (пак) Нивото на заплатите навсякъде по света се диктува от държавния сектор. Нали се сещаш, че ако държавния сектор дава по 2000 лв заплати, никой няма да се хване да работи в частния за 500... Частникът ще не ще - ще даде и той 2000, че и малко отгоре, за да те привлече при него.Нещата са навързани. Моя шеф ако му кажа, че искам да ми удвои заплатата - няма да ме изгони, но ще се нацупи и накрая ще ми даде 30-40%.... но аз съм частен случай.В повечето случаи ще те изгонят, прав си, но това е само защото има много хора, които биха се радвали на твоята заплата от 500 лв. Ама ако всеки, който дойде да пита за мястото, също поиска 2000, нали се сещаш, че в крайна сметка шефа ти ще извика пак тебе, щото поне си разбираш от работата, а не някой нов, дето тепърва трябва да се доказва.Ние трябва да се научим да си ценим труда и да си искаме. Но за да е ефективно, трябва всички заедно да го направим.Затова в нормалните държави има нормални, истински синдикати. Пък нашите са само още едно смукало на държавната ясла. И работата им свършва с няколко изявления по медиите.

Коментар

Живеем трима човека в един апартамент и плащаме тока на три месеца веднъж по 60-70 евро за целия апартамент- или по 20-25 евро на калпак. Тоест на месец на човек се пада 7-8 евро. Почти не го смятам за разход тока. Това е положението в Швeция :D
                      SEAT Leon Cupra 300
                      Triumph Street Triple 765 R

Коментар

Отоплението е само и единствено на ток, готвенето също, така ли?

Коментар

ogi28b написа:
                          За топлото се грижи парното- то си влиза в наема. Печката я ползване сравнително малко , колкото да притоплим полуфабрикатите. Два телевизора, три лаптопа и няколко крушки.Но от познатите ми никога не съм чул някой да се е оплакал от високи сметки за ток.
                          SEAT Leon Cupra 300
                          Triumph Street Triple 765 R

Коментар

За топлото незнам но яйцата много поскъпнаха
                            Ти какво направи за страната си,че искаш нещо от нея?!?!?

Коментар

VooDoo написа:
                              ogi28b написа:
                              За топлото се грижи парното- то си влиза в наема. Печката я ползване сравнително малко , колкото да притоплим полуфабрикатите. Два телевизора, три лаптопа и няколко крушки.Но от познатите ми никога не съм чул някой да се е оплакал от високи сметки за ток.
                              Еее, да си дойдем на думата значи. В този ред на мисли, лятото (когато не плащам отопление) моята сметка за ток е средно 17-18 лв, за двама души, това включва и готвенето. Това излиза по около 4.50 евро на човек. Това е положението извън Швеция Като цяло не ми стана ясно какво искаш да кажеш - че токът в Швеция е много по-скъп, или е много по-евтин, или нещо друго, различно от двете ми предположения?

Коментар

Working...
                              X