Провокиран от протестите за цените на горивата питам защо никой не се възмущава или коментира това, че искат да вдигнат цената на тока ЕВН - 3.6%, ЧЕЗ- 6.4%, ЕОН - 9%. Това също е много значимо повишение не само за домашните потребители, а и за производителите, оттам и по-скъпи стоки в магазина. Защо не се организира протест срещу разпределителните дружества, като в случая тяхното увеличение си е чиста наглост, извиняват се с вложени пари за инфраструктура на какво основание?
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
А какво мислите за цената на тока?
Collapse
X
-
bubachko
Re: А какво мислите за цената на тока?
van_dal написа:Провокиран от протестите за цените на горивата питам защо никой не се възмущава или коментира това, че искат да вдигнат цената на тока ЕВН - 3.6%, ЧЕЗ- 6.4%, ЕОН - 9%. Това също е много значимо повишение не само за домашните потребители, а и за производителите, оттам и по-скъпи стоки в магазина. Защо не се организира протест срещу разпределителните дружества, като в случая тяхното увеличение си е чиста наглост, извиняват се с вложени пари за инфраструктура на какво основание?
-
mnpenchev
На фона на цялата пумия в тази страна, бих протестирал на първо място за 700 евро минимална заплата, а след това за каквато и да е друга несправедливост. Щом мързеливите гърци получават толкова, не виждам причина защо и ние да не получаваме по толкова, за тока ще мислим после.
Коментар
-
mnpenchev написа:На фона на цялата пумия в тази страна, бих протестирал на първо място за 700 евро минимална заплата, а след това за каквато и да е друга несправедливост. Щом мързеливите гърци получават толкова, не виждам причина защо и ние да не получаваме по толкова, за тока ще мислим после.
Коментар
-
Половината работите при частници, а ще протестирате пред държавниците за по-високи заплати. Защо не поискате от шефовете си да ви плащат като в европата ,а? Щото общо взето почти моментално ще хвръкнете на улицата...Steliyan's Life!
FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000
Коментар
-
Стельо, не си прав (пак) Нивото на заплатите навсякъде по света се диктува от държавния сектор. Нали се сещаш, че ако държавния сектор дава по 2000 лв заплати, никой няма да се хване да работи в частния за 500... Частникът ще не ще - ще даде и той 2000, че и малко отгоре, за да те привлече при него.Нещата са навързани. Моя шеф ако му кажа, че искам да ми удвои заплатата - няма да ме изгони, но ще се нацупи и накрая ще ми даде 30-40%.... но аз съм частен случай.В повечето случаи ще те изгонят, прав си, но това е само защото има много хора, които биха се радвали на твоята заплата от 500 лв. Ама ако всеки, който дойде да пита за мястото, също поиска 2000, нали се сещаш, че в крайна сметка шефа ти ще извика пак тебе, щото поне си разбираш от работата, а не някой нов, дето тепърва трябва да се доказва.Ние трябва да се научим да си ценим труда и да си искаме. Но за да е ефективно, трябва всички заедно да го направим.Затова в нормалните държави има нормални, истински синдикати. Пък нашите са само още едно смукало на държавната ясла. И работата им свършва с няколко изявления по медиите.
Коментар
-
Живеем трима човека в един апартамент и плащаме тока на три месеца веднъж по 60-70 евро за целия апартамент- или по 20-25 евро на калпак. Тоест на месец на човек се пада 7-8 евро. Почти не го смятам за разход тока. Това е положението в Швeция :DSEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
-
ogi28b написа:Отоплението е само и единствено на ток, готвенето също, така ли?SEAT Leon Cupra 300
Triumph Street Triple 765 R
Коментар
-
VooDoo написа:ogi28b написа:Отоплението е само и единствено на ток, готвенето също, така ли?
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар