Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ДАИ - корупция ?

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    ДАИ - корупция ?

    Възможно ли е вече дотолкова да е пропита с корупция тази институция, че дори пусната жалба срещу изпитващ да бъде бавена и впоследствие потулена? Не мога да повярвам, че не спазват дори и основните закони. Не е спазен дори срока за някакъв отговор на жалбата! Да не говорим, че изобщо няма отговор!Въздържам се от конкретни факти засега - само ще споделя, че става въпрос за изпитващ на кандидат-шофьори. Неговото безчинство и наглост мина всички възможни граници.Без да преувеличавам ще кажа, че откакто им поставиха камери корупцията там е станала още по-безочливо и масово явление. Има ли начин да се спре това продаване на книжки на потенциални убиици ? Буквално смея да твърдя, че можещите ги късат нарочно, за да ги принудят да платят, а некадърните стига да са платили им дават документ за легален убиец без проблем! След като нахвърлях 1% от проблемите, които ме вълнуват по тази тема, нека минем конкретно на въпроса - търся компетентен юрист, който да ме насочи/посъветва как мога да разоблича корумпирани изпитващи и да си получат заслуженото. Още веднъж казвам, че чрез системата на ДАИ явно не става...предполагам, че както винаги "лапането" се извършва със съгласието и участието на висшестоящите в структурата...Много съм разочарован...до дъното на душата си
    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

    На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

    #2
    най-лесно е да го накажеш ти ако го знаеш къде що живее, изчкаваш да минат още няколко изпита при него и го разцепваш едно хубаво :D

    Коментар


      #3
      Саморазправата не е начин момчета. Слав, ще поговоря довечера с един мой приятел адвокат. Дано не забравя.
      Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

      Коментар


        #4
        Примерно докато чакаш юрист, пусни едно запитване за предприетите действия от страна на ДАИ, или искане информация по повод работата по жалбата, отново с входящ номер на твоето копие.
        Lupo - The Monster
        Е83 3D

        Коментар


          #5
          Мой познат, който стана ДАИ-джия... през първия ден на работа научи на турски няколко думи:"Пара джеза - йирми евро" (Глоба - 20 евро). С тези думи посрещат турските тираджии, които при нас са много - от тук минава пътя към КПП Лесово. На практика вървят камион след камион почти денонощно.За изпитващите - не знам как е сега. И по мое време се говореше, че много късали. Аз съм се явявал 2 пъти (веднъж за В и веднъж за С). Взимал съм си ги от първия път, без да давам пари.

          Коментар


            #6
            И аз си взех изпита навремето, без да давам пари. Но имаше още тогава, калпазани дето неможеха да карат и се опитваха да подкупват. Слава богу не ставаше при нашия изпитващ и ходеха по 4-5 пъти на изпит. Мразеха го много, но не осъзнаваха колко са зле самите те и не правеха нищо да се подобрят, защото за себе си те бяха велики. Някои ми бяха съученици, които не бих искал да срещам.
            Panda Climbing 4x4 1,2 FIRE

            Коментар


              #7
              Re: ДАИ - корупция ?

              Слав написа:
              търся компетентен юрист, който да ме насочи/посъветва как мога да разоблича корумпирани изпитващи и да си получат заслуженото.
              Не търси юрист, търси скрита камера, при положение че у нас скандала се търси и медиите се продават чрез него, ефекта много по често е по голям.......
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

              Коментар


                #8
                Точно това обмислям тези дни - скрита камера
                == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

                На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

                Коментар

                Working...
                X