някой знае ли що за дивотия е това, и какви са цените ? става въпрос за превози на товари и пътници - с и д категории (важи и за Е) ако имате С, Д, Е след 10.2009 трябвало да се кара начален курс, а иначе на всеки 5 се карал опреснителен курс или нещо от този род..
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
курсове за "професионална компетентност" на водачи
Collapse
X
-
nedialk00Етикети: –
-
Ако си придобил С категория преди 1992 г. вече трябва да разполагаш с този документ.За останалите водачи срокът е до края на 2012 г.Курсът струва 250-300 лв, а самият документ се издава от ДАИ и струва 80 лв.Честито!Дис ис дъ Бългериан Уей...I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
-
Колега,според ТИРаджийския форум е по 250 за товари и 250 за пътнициЕто,разгледай го. http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=1624.0 Можеш да напишеш професионална компетентност в търсачката им.Излизат интересни неща.Не изисква регистрация
Коментар
-
Dilyan-Z написа:Колега,според ТИРаджийския форум е по 250 за товари и 250 за пътнициЕто,разгледай го. http://www.driver-bg.eu/index.php?topic=1624.0 Можеш да напишеш професионална компетентност в търсачката им.Излизат интересни неща.Не изисква регистрация
Коментар
-
Immortal написа:И ако нямам такъв документ - кво?Имам си категорията, карам празен камион примерно - нищо не превозвам, лично мой камион например!? Не ми е професия, просто предпочитам да карам камион вместо лек автомобил!?!?Ей... дивотия след дивотия в таз страна (умишлено не използвам думата "държава" )I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
Ама мене какво ме касае ДАИ?!?Ако аз съм достатъчно извратен и си карам камиона като личен автомобил, не съм фирма, не извършвам превози срещу заплащане. Просто малко по-голям личен автомобил?Нещо ей такова, без ремаркета:§ 1. По смисъла на този закон (Закона за автомобилните превози):1. "Обществен превоз" е превоз, който се извършва с моторно превозно средство срещу заплащане.2. "Превоз на товари" е дейност на физическо или юридическо лице, регистрирано като търговец, извършващо превоз на стоки срещу заплащане със собствени или собствени и наети превозни средства, включително и на лизинг, независимо дали са натоварени или не.Ако си карам камиона като личен автомобил, не попадам в горните 2 категории. ДАИ не ме касае Всъщност си отговорих на въпроса Иначе е ясно, че всичко е направено за цоцане на парички от и без това изстрадалия български народец.
Коментар
-
Колегата Immortal е прав защото и таксито е обществен превоз и е под наблюдението на ДА"Й" въпреки че е лек автомобил и за бакшишите важи психо теста и т.н.... А аз като него ако бях малко по добре платежоспособен щях да си ходя на работа с автобус и то съчленен :DFiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5
Коментар
-
курсове за "професионална компетентност" на водачи
С двама италианци миналият месец пътувахме насам - натам .Учудиха се от присъствието на КАТ на пътя , а също и от присъствието на онова недоразумение ДАИ .Срамувах се и като трябваше да превеждам въпросите на нашите граничари на Дунав Мост ,, Къде отивате , Господа ’’ ?FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo
Коментар
-
Re: курсове за "професионална компетентност" на во
Румен_Хинчев написа:Срамувах се и като трябваше да превеждам въпросите на нашите граничари на Дунав Мост ,, Къде отивате , Господа ’’ ?
Коментар
-
avvasilev написа:... а глобите на бившето ДАИ (май трябва с "Й" да се изписва) .....
Коментар
-
Не разбирам какво толкова се чудите, че освен СУМПС се изисква и още някакъв документ за който естествено трябва да се кихне някой лев. То тая практика не е от вчера. Та нима аз с инженерската си диплома мога да извършвам примерно проектантска дейност, без да стана член на камарата на инженерите? А нима правоспособен юрист има право да парктикува като адвокат без да стане член на адвокатската колегия. И за всичко се плаща... Само разликата в случая е че се плаща директно на държавата /в лицето на ДАИ/. Изобщо спрях да се очудвам на такива новини.Peugeot 301
Punto 1.9 JTD - на жената
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар