Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Избор На Автомобил

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    Избор На Автомобил

    Здравейте колеги. Понеже наскоро ми блъснаха моята кола ФиАт Браво 1,2 99г. И съм тръгнал да си търся кола спрях се на няколко марки и модели. Колата ми трябва предимно за градско щофиране и чат пат извънградско. Търся нещои което хем да е пъргаво и бързо и да не гори много :D :D Избраните от мен модели са:Alfa Romeo 147- JTD ili 1.6 TSFiat Stilo - JTD ili nqkoi po maluk motorCitroen Saxo - VTS Audi A3 - TDIGolf 4 - TDIPegouet 206 Спрях се на тези модели ако някой знае нещо повече за тях Недостатаци и всякакви такива да споделя ще ми е от полза при избора. И още един въпрос ако някои е запознат де . Оцениха ми колата на тотална щета г/д колко пари мога да взема :D :DПисането на кирилица е задължително в този форум!Модераторски екип на fiat-bg.org

    #2
    1.6 T.S. не е икономичен двигател.Саксото и пежото не са в класа на другите автомобили които си изброил.Незнам в Русе какъв е трафика,ама JTD и TDI градско няма да падат под 7 в града.vts или 206 на газ мисля,че е най-икономичният вариант за градско каране.п.п.Според това на колко пари си я застраховал ти зависи какво ще вземеш.
    Fiat Tipo
    Corsa b комби !

    Коментар


      #3
      Кажи поне до колко пари я търсиш?Отделно TDI е много общо при положение, че има поне 6 модификации на 1,9?Иначе Саксото, ако е 120коня е много бързо, ама си е като консервена кутия.
      Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

      Коментар


        #4
        Мисля, че имаше А3 ТДИ90 коня с променлива геометрия, това е твоята кола.
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

        Коментар


          #5
          В Русе 1.9 JTD 105HP гори 8-8,5/100 зимата лятото пада на 7/100.За 2,4 JTD 140HP 10-11/100 зимата лятото 8/100. Това само за инфо го подавам.Според мен от изброените Алфа 147 1.9 JTD 116 HP e оптималния вариант.
          "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

          ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
          Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

          Коментар


            #6
            Аз също бих избрал 147-та . Добър мотор , добре върви харчи сравнително малко пък и е най луксозна от изброените и има най много глезотики в нея пък и добре изглежда...Друг е въпроса че ако попаднеш на не читав екзепляр ще псуваш докато си жив :D ама то това се отнася и за другите коли....
            Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
            Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

            Коментар


              #7
              Re: Избор На Автомобил

              MaRtInHoOo написа:
              ... Оцениха ми колата на тотална щета г/д колко пари мога да взема :D :D
              Мисля, че в повечето ЗК при тотална щета изплащат ДО (може и по-малко) 70% от сумата, за която си я застраховал. Правят оценка и на това, което е останало от колата и според това за колко можеш да продадеш остатъците от колата, ти намаляват обезщетението.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

              Коментар


                #8
                pecata написа:
                vts или 206 на газ мисля,че е най-икономичният вариант за градско каране.
                Във фирмата имаме две коли Peugeot 206 1.6 HDI 110 кончета , много икономичен и пъргав автомобил.Както казват някои "мирише нафтата"
                Fiat Marea 1.9 JTD

                Коментар


                  #9
                  Г4 и А3 са на една платформа, разликата е в салона. Като мотор - 110 коня е железен. Съответно и цената им е подобаваща, но сравнени с другите коли, които си посочил, са доста по-добри.
                  Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

                  Коментар


                    #10
                    Гледам, че пунто 1.3мджет са поевтинели, това е твоята кола С верига е
                    F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

                    Коментар


                      #11
                      muns61 написа:
                      Г4 и А3 са на една платформа, разликата е в салона. Като мотор - 110 коня е железен. Съответно и цената им е подобаваща, но сравнени с другите коли, които си посочил, са доста по-добри.
                      Кое пък им е по-доброто?Според мен от изброените АЛФА 147 няма аналог. Просто много избирай и гледай преди да купиш.Макар че не проумявам защо си се насочил към дизел... нафтата гони 3-те лева?!?Но пък и зависи колко караш...А парите от щетата в никакъв случай няма да ти стигнат - ще ти трябват най-малко още толкова, да не казвам и 2 пъти по толкова, за да купиш някоя от изброените.

                      Коментар


                        #12
                        Immortal написа:
                        Макар че не проумявам защо си се насочил към дизел... нафтата гони 3-те лева?!?
                        Не ъм се спрял точно на дизел. Просто знам че горят по малко и за това иначе съм си харесал най-вече 147. една много ме грабна 1.6 ТС

                        Коментар


                          #13
                          MaRtInHoOo написа:
                          ...Просто знам че горят по малко...
                          Ми това не е съвсем вярно. Не и сега.При градски разход 9/100 нафта по 2.70 и 10/100 бензин на 2.60 - май няма разлика.На дълъг път също вече няма много разлика... дизела ще падне на 5/100, бензинката - на 6.5/100... кой знае каква разлика няма. А обслужването и подръжката на дизела е значително по-скъпа. И на дизел не можеш да сложиш газ или метан (не че не може, но не си струва).Преди се намираше евтина крадена нафта, но това става все по-трудно.Помисли си добре!

                          Коментар


                            #14
                            "Кое пък им е по-доброто?"Понеже съм ги карал и 3-те 147, голф и А3 веднага мога да ти кажа.По-простото окачване, което е доста по-евтино и по-здраво.Няма ги дразнещите скърцания и тропания от интериора.Шумоизолацията е в пъти по-добра, особенно на Аудито. Като екстри Алфата определено е по-добре, но същите ги има и в топ изпълненията на Ауди, но и цената е по-различна.Минуса и на Голфа и на А3-та е доста вискота цена.При голфа още по-голям минусе е дизайна и вътрешният и външният Като двигатели лично на мен JTD-то ми харесва повече от TDI 110. Другата седмица като ми дойде и дизеловата А3 с TDI 131 ще имам база за сравнение и там...
                            Ex: Fiat Bravo 1,9TD100; Alfa Romeo 147 JTD; Audi A3 1.6, Audi A3 1,9TDI 131, Audi A6 3,0TDI, Alfa Romeo GT JTD, Audi A4 B7 1.9TDI

                            Коментар


                              #15
                              Geraka написа:
                              Като екстри Алфата определено е по-добре, но същите ги има и в топ изпълненията на Ауди, но и цената е по-различна.Минуса и на Голфа и на А3-та е доста вискота цена.При голфа още по-голям минусе е дизайна и вътрешният и външният Като двигатели лично на мен JTD-то ми харесва повече от TDI 110.
                              Всъщност това дето си написал само потвърждава казаното от мен.По-добър двигател, по-хубав дизайн, по-ниска цена и повече екстри. Това е АЛФА-та.По-евтино окачване - сякаш всеки ден правите окачване... Сменям колите си средно на 4 години и за тези 4 години ми се налага по веднъж да сменя някой елемент от окачването.Относно обезшумяването - не съм много съгласен, но да речем, че АУДИ е доста обезшумена. А3 не съм карал, карал съм служебно А4 и не съм забелязал да е по-тихо от Делтата например. Въпрос на здрав ауспух, според мен . За потракването и поскърцването си прав. За това спор няма, но при достатъчно мерак, има начини да не скърца италианката.

                              Коментар

                              Working...
                              X