Нещо като аз ти плащам за 8часа ти 7,5часа си във Фиат форума-че за какво ти плащам тогава 8часа-ще ти плащам за половин час :D
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Не дават да ползваме скайп от служебните компютри :(
Collapse
X
-
Много обичам служители и служителки, които ме карат да чакам, докато отговарят в скайп и ФБ. Вдигам веднага скандал, дошли са да работят, а не да чатят. Как бихте реагирали, ако таксиджията отбие и спре, за да си пише с колежката? А ако си работодател, как би погледнал на нещата?Стой си вкъщи и си цъкай на воля...Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.
Коментар
-
sota написа:Вие на работа ли сте или сте отишли да си чатите .A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
А всъщност задължение на шефа е да ми уплътни работния ден - т.е. да ми даде толкова работа, че да не се сещам за странични неща.Щом не го прави, аз през другото време, след като съм си свършил поставените задачи - какво да правя?!?Да седя и да гледам в една точка ли?!?А в моя частен случай - на мен ми плащат за свършена работа, а не за седене определено време в офиса... Пак си спазвам някакво плаващо работно време, но е по-важно какво съм свършил, а не колко време съм го вършил. Ако съм един шеф - това ще ми е по-важно, а не дали служителя ми говори по телефона лични разговори, седи във форум или фейсбук или ходи по голяма нужда по 40 минути (като мен).
Коментар
-
аз от кога съм без скайп / вече не помня - 3 г. ли станаха/, ФБ, ФФБ, и прочее... само разрешените за администрацията сайтове... ами свиква се...днес се обогатявах на тема соларни инсталации, щото имам достъп... п.п. и всичко забранено - в къщи... жената каза, че ще говори с шефа да ми пусне нета на работа, че не съм се издържалFiat Punto 1.1-Синята птица
Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp
Коментар
-
Щом е забранено, моят свъвет е по-добре да не се правиш на интересен. Особено в началото. Много от нещата са ден до пладне.Ако админа ви е поне малко в час и амбициран, нямате ниакъв шанс.Може да се забрани администртиовно и използването на всякакви устройства с мобилен интернет, и то като стой та гледай. Примерно за подобряване на сигурността. Копче не можеш да кажеш.Ако си ползваш скайпа на телефона ... е да там трудно ще те хванат, но пък се набиваш на очи.И изобщо ако админа има акъл за 50 стинки и е в негов интерес, след такава рестриктивна заповед от началството ще наложи някакви мижави рестрикции, колкото за хорска срама колкото да спре тъпите лелки, а всичко друго ще си го логва както пише по дебелите книги. И утре други ден ще се окаже че някой който му е заел паркомястото е най-големият нарушител а секретарката на шефа дето черпи с кафа и бонбони си чете само служебния мейл.И като наритат административно 2-3 усера всички са доволни. И шефа и админа и секретарката.п.с Съвсем сериозно, ако си мислите че можете да изплзвате служебно предоставените ви ресурси : компютър, интернет, телефон и др. и да мислите че всичко е от бога дадено и може да се ползва до безкрай.... ами грешите.Изобщо не е нужно админа да е някакъв зъл гени за да може да наложи тотали рестрикции и мониторинг на мрежата и нейното използване.Истината е че почти всички организации си затварят очите при леки злоупотреби, а лошото е че има достатъчно малумни потребители който за сжаление не се усещат кога да спрат и тогава се налага да се минава на вариант "сопа". И заради 2-3 ма страдат всички.
Коментар
-
Имало било 2 типа служители...Х и У...като поколенията...по консервативни и по либерални казано в най-общи линии...Дали ръководителя ти разбира от мениджмънт е малко относително и зависи от собствените му разбирания и светоглед...По принцип би трябвало да знае какво би ви направило по-продуктивни. Има десетки да не кажа стотици случаи в които да отпуснеш още 10 минути лично време на служителите или да намалиш респективно работното време с толкова покачва производителността с 20 минути поради по високата мотивация на служителя...книги трябва да се четат книги...Надали ще успееш да убедиш ръководителя си, че това да имаш скайп те прави по мотивиран и доволен от това да си на работното си място...мога да ти дам съвет да се опитате да го подлъжете да прочете някоя друга книга...направете му подарък примерно все ще има някой и друг повод. Книга в която са описани точно тези процеси - мотивация и т.н....възможно е точно това да го повлияе и да започне да мисли по вашия начин ПС. А ето една статия от 28,02,2012... http://www.dnes.bg/technology/2012/0...uktivna.152470Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.
Коментар
-
Ограничаването на служителите (говорим за компании, които развиват някакви интелектуални продукти) по какъвто и да е начин е някаква безумна отживелица и не води до нищо добро ... А мениджър, който прибягва до подобни методи е меко казано неуспешен според мен. Стийв Кайл добре го рече на миналогодишния TED в София:http://www.youtube.com/watch?v=fT_XvLzNd0o
Коментар
-
Винаги е хубаво да си приятел със сисадмина :D :D :D Търси сближаване с него Ако имаш неговата благословия начини бол."Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."
ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE
Коментар
-
При нас в офиса си имаме всичко, ама виж - на другата администрация - в производството колегата сисадмина им оряза всичко - остави им да четат само 1-2 новинарски сайта и сайтовете на НОИ, НАП и т.н. И о чудо - изведнъж изчезнаха заразите по компирите, оплакванията че са бавни, че се саморестартират и какво ли още не... Е, имаше голям рев - особено за скайпа, ама свикнаха и млъкнаха...Има приказка и на нас да ни спрат скайпа - заради фирмена сигурност, ама засега върви. Като го спрат - ще свикнем. Единственото лошо е че моя е служебен и го ползвам основно за работа - за контакт с клиентите ми в чужбина, ама имат и телефони хората, а и по мейла винаги е по-добре - написаното е вярно, нали знаетеAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Re: Не дават да ползваме скайп от служебните компютри
infineon написа:Не стига че са ни блокирали фейсбука и всички уеб проксита, ами днеска и получих някакъв заплашител и-мейл че ще ни наказват ако ни хванат.Код:Колеги,Моля да предупредите служителите в дирекциите, че съгласно разпореждане на Председателя се забранява ползването на Фейсбук и Скайп от служебните компютри. При установено нарушение отговорност носи съответния служител.
Tonight's the night and it's going to happen again and again...
Коментар
-
Re: Не дават да ползваме скайп от служебните компютри
snake написа:infineon написа:Не стига че са ни блокирали фейсбука и всички уеб проксита, ами днеска и получих някакъв заплашител и-мейл че ще ни наказват ако ни хванат.Код:Колеги,Моля да предупредите служителите в дирекциите, че съгласно разпореждане на Председателя се забранява ползването на Фейсбук и Скайп от служебните компютри. При установено нарушение отговорност носи съответния служител.
VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
Нека Силата на бъде с Нас...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар