Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не дават да ползваме скайп от служебните компютри :(

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

donnna написа:
    п.п. и всичко забранено - в къщи... жената каза, че ще говори с шефа да ми пусне нета на работа, че не съм се издържал
    Лятото ще докарам жената да си приказват с твоята (против нас естествено), докато ние си пием пиенето! :D
    Няма начин да няма начин!

Коментар

pr_00f написа:
      Щом е забранено, моят свъвет е по-добре да не се правиш на интересен. ...
      +1Това се нарича фирмена политика и ти като служител не си този, който ще я промени, колкото и лошо да звучи това... Работил съм на 1-2 места с подобни заповеди и да ти кажа - свиква се много бързо. В интерес на истината много бързо се намира друго занимание с което да уплътняваш свободното време, даже и да не е с несвойствена работа. Друг плюс е, че точно в тези фирми имах изградени най-добрите мождуколегиални отношения, може би именно защото съм отделял повече време на комуникацията с тях. И двете отдава съм ги напуснал, но системата им е все такава а дръжбата ми с тях си е все така непроменена.С две думи - не ритай срещу правилата на работа а пробвай да извлечеш каквото ти е нужно на теб

Коментар

Тези забрани се налагат в много фирми по две причини. Първата е защита на служебната информация, втората е прекомерното "застояване" в скайп и фейсбук. Някои хора просто не се усещат колко време отделят на тези неща, и предизвикват недоволството на ръководството и на други свои колеги. В последната фирма в която работих, имах един колега, който в 70% от работното време или говори по телефона (лични разговори) или си чати с гаджето по скайп. Идвало ми е да му навра GSM-а отзад и да му нанижа монитора на главата, на всичко отгоре шефа търпеливо го изчакваше по 10 -15 минути да си приключи любовните разговори. Други две момчета - монтажници, връщат се от монтаж по-рано защото са си свършили работата там, и като се лепнат на клиентски компютри, по които е останало недощо за довършване по софтуера, не можеш да ги изгониш от там да си свършиш работата, че и по някоя друга поразия успяваха да свършат. Как да не забраниш на такива хора не само скайп и фейсбук, ами и тотално трябва да се ограничава достъпа до интернет. Да имат достъп само до страници само със служебна цел и край. Ама при нас нямаше как да се случи това, защото една от функциите на фирмата беше доставка на интернет, а в сервиза трябва да има интернет за теглене на драйвери и справочна информация и за следене и администриране на мрежите и т.н.т. Разчита се на самосъзнание, но то често липсва. Като липсва се налгат забрани и наказания.
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Re: Не дават да ползваме скайп от служебните компютри

kiro_of_the_day написа:
          snake написа:
          infineon написа:
          Не стига че са ни блокирали фейсбука и всички уеб проксита, ами днеска и получих някакъв заплашител и-мейл че ще ни наказват ако ни хванат.
          Код:
          Колеги,Моля да предупредите служителите в дирекциите, че съгласно разпореждане на Председателя се забранява ползването на Фейсбук и Скайп от служебните компютри. При установено нарушение отговорност носи съответния служител.
          Другарят председател е забранил ? За някакъв съд вероятно иде реч? Не знам дали някъде другаде вождовете се именуват като председатели.
          Има разни комисии...
          Така е за една комисия става въпрос, но няма да уточнявам за да не почнат критики.И наистина като шефа ми не е уплътнил времето, аз ли трябва да измислям как да го уплътнявам?Не че скайпа е някакво супер развлечение но помага да си полафиш с някой като няма какво да правиш.Вместо да гледат как да сме по продуктивни, се чудят как да си прекарваме по тъпо свободното време.Да не го говорим че ми е по лесно да изпратя по скайпа някой документ на колега вместо по бавния корпоративен мейл да го чакам по 10 минути.
          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
          FIAT БРАВО 1.2 16v
          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

В КЗК бяха забранили фейсбука, а скайпа доскоро не бяха...
            VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
            VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
            VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
            VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
            Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

Скайп и Феисбук но за ICQ не се споменава :D аз в работа само от тук https://imo.im/
              Fiat Bravo 1.6multijet 105cv. Renault Laguna III 2.0dCI Automatic
              Бившите :D Ford C-MAX 2.0 TDCI 136cv , Mercedes A170 CDI Automatic , Opel Vectra C 1.9 CDTI 150hp Automatic , Renault Scenic 1.9dCI , Megan grandtour 1.9dCI , Fiat Punto 1.9jtd , Alfa 145 boxer - Renault 5

Коментар

Xaus написа:
                Скайп и Феисбук но за ICQ не се споменава :D аз в работа само от тук https://imo.im/
                зависи от сисадмина... нашия е желязо!!! туй при нас не върви....няма едни пасианси за лелите в аксесоарите на менюто
                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

nikolovvd написа:
                  donnna написа:
                  п.п. и всичко забранено - в къщи... жената каза, че ще говори с шефа да ми пусне нета на работа, че не съм се издържал
                  Лятото ще докарам жената да си приказват с твоята (против нас естествено), докато ние си пием пиенето! :D
                  ибрееее! огън не остана!!!
                  Fiat Punto 1.1-Синята птица
                  Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                  Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

аиде и аз да се оплача работя в Охранителна Фирма на патрулен Автомобил ние нямаме много работа (спокоен е района) и я имаме 4-5 сигнала на дежурство я не (днес никои)е на нас ни е забранено всичкоот Ядене в патрулния автомобил до четене на вестници абе всичко възможно а пък после ни глобяват ако някой задреме с една дума освен да зяпаме кво става на вън друго неможеме а свободно Време Бол
                    Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                    Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                    Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                    Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

todorshalev написа:
                      аиде и аз да се оплача работя в Охранителна Фирма на патрулен Автомобил ние нямаме много работа (спокоен е района) и я имаме 4-5 сигнала на дежурство я не (днес никои)е на нас ни е забранено всичкоот Ядене в патрулния автомобил до четене на вестници абе всичко възможно а пък после ни глобяват ако някой задреме с една дума освен да зяпаме кво става на вън друго неможеме а свободно Време Бол
                      Извинявам се, че се намесвам може би където не ми е работа, но
                      todorshalev написа:
                      неможеме а свободно Време Бол
                      това е работно време, а не свободно време. Свободно е обедната почивка, следобедната почивка. Ако си виждал по бензиностанциите примерно, когато няма голям наплив на хора, се премита, плевят се градинките, рине се сняг и т.н. По същата логика ако няма коли времето е свободно и трябва да цъкаш през айфона във фейс-а.

Коментар

ThE_PuNiSHeR написа:
                        todorshalev написа:
                        Извинявам се, че се намесвам може би където не ми е работа, но
                        todorshalev написа:
                        неможеме а свободно Време Бол
                        това е работно време, а не свободно време. Свободно е обедната почивка, следобедната почивка. Ако си виждал по бензиностанциите примерно, когато няма голям наплив на хора, се премита, плевят се градинките, рине се сняг и т.н. По същата логика ако няма коли времето е свободно и трябва да цъкаш през айфона във фейс-а.
                        добре ем ние няма какво да правим няма какво да плевим е добре значи не се изразих правилно исках да кажа че имаме време през което технически чакаме да ни подадат сигнал което за мен си е свободно защото реално нищо не правим а обедна почивка и следобедна нямаме работим на 12 часов непрекъснат цикъл
                        Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                        Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                        Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                        Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

Понякога правилата са измислени от ИДИОТИ. Истински ИДИОТИ.Ама... както казваше един мой преподавател навремето: "ТУК Е ТЪЙ!". Ако не ви харесва - вратата и навън.

Коментар

Аз едно знам. В 99% от случаите забраната на сайтове, фейсбук, скайп и подобни е последваща мярка. Винаги в началото не са забранени, обаче се намира някой който откровено се нааква и заради него страдат всички. Почва една лавина ама що той може па аз не, един друг се светват и в един момент шефа се хваща за главата щото почва една игра на котка и мишка. И като му писне на шефа казва на админа ’Режи!’ и толкоз. Така че виновен винаги има и заради него го отнася целия колектив. Колектива вместо да се муси на шефа си да се муси на прекалилия, щото всички си го знаете кой е...

Коментар

emzo написа:
                              Иначе просто решение - андроид телефон (имаш го), виваком нет(и това май имаш) и usb кабел(и това), ако нямаш рестрикции на самото ПС.
                              За какво са му USB кабели и компютър? Има си приложения фейсбук и скайп за андроид, компа изобщо не му трябва. Има и друго решение - логваш се на компютъра ти вкъщи (Remote Desktop, VNC, Teamviewer и т.н.) и си имаш всичко :D
                              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Тая тема ме подсети за едно мнение от темата за винетките "Аз да им взимах парите на немците щях да си плащам таксите" ... а ако па и работехме като немците цена нямаше да имаме

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Working...
                                X