Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Чувствате ли се прецакани от покупката на винетка

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Прецан се чуствам.Задължителна -добре.Ама поне да закърпват дупките по пътищата.
    първият ми автомобил беше ЖИГУЛИ
    Lancia Kappa 2.020v 155 H.P
    Велико Търново/ Горна Оряховица там ми е корена

Коментар

Абсолютно!Ако намеря читава фалшива ще я купя,поне ще намаже някой добър дизайнер,а не държавата.
      FIAT BRAVO 1.6
      FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
      LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

И аз не се чувствам прецакан.Всъщност не виждам никаква трагедия в магистрала Тракия. Според мен си е доста добра.Има известни неравности в дясната лента между Пазарджик и Пловдив, да, но пък аз карам предимно в лявата със скорост, с която просто прелитам над дупките (ай сега разпнете ме).А и много зависи от колата. В Капата дупки трудно се усещат.Снощи на връщане от Стара Загора нарочно загледах зейналите дупки по пътя - всъщност са само в Сливенския участък от края на Област Стара Загора до Нова Загора. Не са дълбоки обаче, просто друсат неприятно. Но и съм сигурен, че след няколко седмици ще бъдат оправени. И твърдя, че тези дупки преди снега ги нямаше. Пътувам много често по този маршрут.За колегата пуснал темата - колега - знам те що недоволстваш, ама за разкопаните улици в Сливен се сърди на бившия кмет. Пък и в града винетки не се искат. И аз до преди малко щъках из Сливен, и много много много псувах, ама... тва е положението.

Коментар

Така и така даваме пари за данъци,застраховки и ремонти по колите-пък за винетки ли няма да даваме пари
          Уважавам тези,които ме уважават!
          Clube do Marea!

Коментар

Еми то е ясно ще се дават пари,ама грешни.Както това,че цялата ни държава е объркана.
            FIAT BRAVO 1.6
            LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Meril написа:
              Не Задължителна е Ако не шофирате няма да се прецаквате нито с винетки ...нито с ремонти
              Тва ми звучи като - "Ако си стоите зимата вкъщи, няма да имате проблем с непочистените от снега тротоари"......
              Alfa 156 2.0 TS
              Alfa 156 20VTurbo
              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
              Locost TF1 3.0V6

Коментар

Не!Даже е ефтина за пътните условия като се замислите.... Кво му плащаш - 34 евра... половин резервоар нафта не мога да напълня с тея пари...
                Fiat Punto 1.1-Синята птица
                Lancia Libra SW 2.4-JTD-Самолета! RIP - продава се на части...
                Lancia Libra SW 1,9-JTD 115 hp

Коментар

donnna написа:
                  Не!Даже е ефтина за пътните условия като се замислите.... Кво му плащаш - 34 евра... половин резервоар нафта не мога да напълня с тея пари...
                  Абе Куни ти па с тея евра? Да не ви плащат в Бургас с евра?Да взема да се местя тан да живея.И 5лв са много щом НЯМА условия за шофиране.Иначе ако всичко е ОК и такси на бариера на магистралата съм съгласен да плащаме.И викаш 34 евра,ама 5млн автомобила по 34 са си сума.А за цените на винетките за камиони и автубуси си е държавна кражба в големи размери.
                  FIAT BRAVO 1.6
                  LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Аз не се чувствам прецакан.Дали ще е винетка или някъква друга пътна такса,все ще ми ги вземат тези 67лв.То положението с дупките не е от вчера.Карам си бавничко,заобикалям си ги и си слушам музичка.а магистралата е 130,като има дупки и неравности в някой участъци карам с ниска скорост за да мога да реагирам по адекватно.Важно ми е да стигна,а на да стигна бързо за където съм тръгнал.
                    Fiat Tipo
                    Corsa b комби !

Коментар

Всеки който поне веднъж е карал например в Турция ще се чувства не прецакан ами не знам как като стъпи на родна земя. Преди 2 седмици, Истанбул - Малко Търново (250км - 2 часа път), Малко Търново - Бургас - 75км - 3.5 часа път на ледена пързалка с джип 4х4. В Турция въпреки, че пътя беше изчистен буквално до асфалт, снегорините бяха пуснали греблата до долу, хвърчаха искри от асфалта и осоляваха стабилно. А по нашите родни пътища добре, че късмета беше на наша страна и занесохме на едно Т кръстовише и вместо да завием продължихме с вратите напред. Не ми мисли ако беше някое дере, а повече от 20км/ч не сме вдигали, то на тоя лед си беше доста страшно. Колкото и пари да събират ние нормални пътища и след 100 години няма да имаме.
                      Fiat Brava 1.4SX '97 (Бензин & Метан)

Коментар

geo_g написа:
                        А към мърморещите колеги:Дали направихте нещо по въпроса? Примерно: Дали поне звъннахте поне на 112 да съобщите за опасни дупки, или за Вас компютърното/задклавиатурно форумно мрънкане е достъчно?
                        Колега нищо лично, ама да не би да си мислиш, че след като звъннеш на хората за опасни дупки на телефон 112 хората ще се втурнат да я оправят? Съмнявам се!.Пример:Преди година приятел попадна в подобна дупка, последствията - ясни. Съобщаване за дупката - след 2 месеца резултат- нямаше. После я запълниха и след месец 2 пак се отвори. За какво говорим? Чувствам се един вид изнудван от държавата си, да плащам за нещо, което е безрезултатно. Това е все едно да отидеш в магазина да си купиш дадена стока, да се прибереш и да разбереш, че стоката е с изтекъл срок на годност. Да не говорим за данък МПС...
                        Изобщо не очаквам, че след като си я купя и залепя, ще започна да карам по ново шосе, но се надявам, че ако повече колеги започнат да мислят като мен и колегата по-горе, има надежда.
                        И колега каква е надеждата и ползата от позитивното ви мислене ако даваш "N" броя пъти в годината пари за окачване? Пак казвам, не искам да влизам в пререкания с когото и да било, просто се чувствам засегнат, защото и аз съм от "мрънкащите" колеги, които нямат финансовата възможност да карат колата на майстор, а лежа под колата цяло лято за да сменям накрайници, тампони, и тем подобни работи по окачването. После ми пак ми говори за надежда.Лека вечер.
                        Продавам части след суапа: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=969475#969475
                        Punto. 1.2 16v. 86hp+

Коментар

Не мога да кажа че е скъпа цената за годишна винетка. Вярно пътищата не са кой знае какво, ама не са и толкова зле. Извинявайте ама за 67 лева си карам цяла година къде си искам, и колко искам. Само за сравнение в една съседна държава за 200км, с pay toll система, двупосочно излизат 20 лева! А пътищата са същите като тука, кажи речи.И друго нещо, ако искате пътища като в Германия, може би трябва да плащате данъци като немските!?Мен пък ме дразнят общинските данъци. Улиците из кварталите на нищо не приличат. Не говоря за дупки. Всичко само се кърпи и запълва. Освен някой по-голям булевард, не съм виждал на квартална улица да се направи хубав основен ремонт (махане стар асвалт, подравняване, полагане дебел слой нов асвалт, заедно с правенето на нови тротоари, алеи и т.н.)
                          00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
                            А пътищата са същите като тука, кажи речи.
                            Абе кажи - речи, има доста видима разлика......
                            Alfa 156 2.0 TS
                            Alfa 156 20VTurbo
                            Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                            Locost TF1 3.0V6

Коментар

Не се чувствам прецакан, даже напротив. Ще взема да си купя още 5 - по една на всяко стъкло, защото смятам, че пътищата са страхотни и не плащам достатъчно за поддръжката им :D
                              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
                              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

nikolce написа:
                                И друго нещо, ако искате пътища като в Германия, може би трябва да плащате данъци като немските!?
                                Да, и да взимаме като техните заплати? Колега с цялото ми уважение, но ти сравняваш нашите данъци спрямо техните заплати. Някак си не се връзва
                                Продавам части след суапа: http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=969475#969475
                                Punto. 1.2 16v. 86hp+

Коментар

Working...
                                X