mitkosoft написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Чувствате ли се прецакани от покупката на винетка
Collapse
X
-
-
Immortal написа:mitkosoft написа:Малко извън темата, но....някой минавал ли е близките 2-3 месеца през подбалканския път София - Бургас? Дали е ремонтиран вече? Миналата година минавах от там но имаше участъци които бяха разчистени за ремонт, но сега незнам как е. Дали са ги оправили ?, аз пътувам постоянно но просто по тоя път подбалканския не съм минавал от 1 година а последния път като минавах от там след София имаше 10 километра нов асвалт и след това като от тротоар слизаш на стария асфалт който беше някакъв ужас...тук таме беше добър но имаше участъци с изрязан асвалт подогтвени за ремонт ... та за тея участъци ми е питането....някой ако е минавал скоро да каже дали е ремонтирано...сега не мога да кажа точно преди кои градове беше...но от там ми е с 15 километра по пряко до Сливен...така, че ако е ремонтиран ще е добра алтернатива да се пътува по него отколкото по скапаната магистрала
Fiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
mitkosoft написа:Immortal написа:mitkosoft написа:Малко извън темата, но....някой минавал ли е близките 2-3 месеца през подбалканския път София - Бургас? Дали е ремонтиран вече? Миналата година минавах от там но имаше участъци които бяха разчистени за ремонт, но сега незнам как е. Дали са ги оправили ?, аз пътувам постоянно но просто по тоя път подбалканския не съм минавал от 1 година а последния път като минавах от там след София имаше 10 километра нов асвалт и след това като от тротоар слизаш на стария асфалт който беше някакъв ужас...тук таме беше добър но имаше участъци с изрязан асвалт подогтвени за ремонт ... та за тея участъци ми е питането....някой ако е минавал скоро да каже дали е ремонтирано...сега не мога да кажа точно преди кои градове беше...но от там ми е с 15 километра по пряко до Сливен...така, че ако е ремонтиран ще е добра алтернатива да се пътува по него отколкото по скапаната магистрала
Lancia Delta 1.6 i.e.
Коментар
-
Онзи ден минавах последно по ТОЗИ УЧАСТЪКЧисто нов асфалт е, до Сливен - много слаб трафик, по целия път спокойно се поддържа скорост от 100-120 км/ч (знам всички стоянки на катаджиите по пътя и намалявам).За участъка от София до Кърнаре не знам - щом казва колегата, че е оправен, значи е.
Коментар
-
Днес осъзнах, че нямам този втория стикер, който също трябва да се пази. На стъклото ми е лепната годишната, но явно предишния собственик се е объркал и стикера, който имах беше от друга стара, седмична... Та издават ли някъде дубликат (изобщо има ли такава практика) или трябва да се набутвам да купувам нова ?? ;(
Коментар
-
Относно долната част на винетката, досега колкото пъти са ме спирали за проверки никога не са ми го искали. Това не означава, че не може да се случи. До колкото ми е известно не се издават дубликати на винетните стикери. Ако беше така при смяна на стъкло нямаше да се налага, да се мъчат да ги разлепват и да се местят на новото стъкло.Fiat Bravo 11'97
1.4 12V A/C
Коментар
-
Абе колеги, аз да задам един тъп въпрос...Как си карате колите вие бе, че нон стоп кривите джанти и трошите окачване?Че аз за 18 години шофьорлък и 1 милион километра навити из татковината съм го правил само веднъж, в жестока мъгла, на забравен от бога междуселски път... Или съм голям късметлия, или съм свръх внимателен и бавен шофьор! А някои хора разправят че високия разход на колата ми било заради тежкия ми десен кракОсвен това се чудя на оня колега дето каза ’за пет години Бравата ми стана пълен кенеф’... Ми тя е била на път дя стане като си я взел, да не би случайно да е била на 0 километра бе пич... Хората в Германия за 5 години правят колите от нови на кенефи, после ние им се радваме тука, а ти искаш 10-12 годишна кола да вземеш и за 5 години да не мръдне... Айде ся... Ми поддържай бе! Или ходи пеша!Малко ми е остър тона, ама ми омръзна тая типично българска настройка - ний сме най велики, ама като ни боли - най много ни боли, а като ни е..ат, го правят задължително с най- големия....ама па кат пием, море ракия че излочим... Айде моля ви се...какъвто народа,такива и управниците, такива и пътищата. Ако някой се чуди, да зачете точно тази тема - за 7 страници - само хули, мяколко хвалби и безброй хитрини селски и тънки сметки. Дет се вика, я може на пътя да ги загубим тия пАри, ама на държавата за път нЕма да ги дадем.
Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
Съгласен съм.Но аз лично поне веднъж годишно пукам гума или кривя джанта...И определено е от дупките по пътищата, които не виждаш от локви или в тъмното, или в последния момент и не можеш да реагираш заради насрещно движение. Средно минавам по 1500-2000км месечно, летните месеци доста повече.
Коментар
-
не съм съгласен. тия пари в момента ги давам за ремонт. 200 лв. преди седмица, а ноември си прегледах в сервиз колата и си беше наред. както е видно, лично аз нямам против да въведат пътен данък 200 лв. и да получа адекватна грижа от страна на държавата срещу парите си. очевидно ще ми е по-евтино, а за нервите и губенето на време, да не говорим. само че, няма нито един пример нещо да е поскъпнало и паралелно да му се е повишило качеството. даже напротив. например някъде 2007-2008 година столична община взе решение да не чисти от снега вътрешнокварталните улици, ако по тях не върви градски транспорт. някой да ми е намалил данъка сгради или таксата смет, защото вече няма да получавам тази услуга? напротив, тази година вече ходят и глобяват, ако сам не си си изчистил! то не бяха бойкови съботници, не бяха акции, не беше чудо. скоро и трудова повинност ще въведат - поред да чистим площада пред народното събрание, щото видиш ли не трябвало да питам какво е направила държавата за мен срещу данъците и осигуровките, които най-съвестно си плащам!и те такабраво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
Sev написа:то всички сме големи плащачи, ама като вдигнат данъците и започваме да мрънкамеAlfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Коментар
-
учудващото е, че при десет пъти по-ниски разходи за труд, успяват да докарат същите цени на стоките.учудващо е, че градинките и парковете ни са неподдържани - ми нали съотнощението между доходите на една продавачка в кауфланд и на един градинар, чистач в благоустройството е същото като в Германия. и съответства на данъците ни. по-ниски или не, защо да не може да е чисто, окосено и подредено? от цената на метлата ли идва проблема, че е същата като в германия?ама тя е дълга и широка...браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар