Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проучване на средното IQ на любителите на FIAT :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

dikanio написа:
    Един обективен тест за интелигентност, според мен би трябвало да включва и въпроси от обща култура, не само логически задачи.
    Точно нещо подобно се канех да напиша още когато видях темата, ама ме разсея съобщението на антивирусната. Какво гарантира, че резултатите от този и всички останали тестове, които ни предлага мрежата, имат някаква реална стойност? Нищо :D . И изобщо, само това ли включва интелигентността на човек - способността да се дзвери в картинки?
    Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

е тия тестове не са нещо кой знае колко сериозно де - правят се за фън дет’ се вика

Коментар

Доколкото помня последно беше 140... Това беше преди 2 години като решавах такъв тест...значи ако го направя сега може и да ударя още някоя точка нагоре
        Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
        BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
        BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Абе да си кажа, аз пак изкараах 100 май дава случайни числа според IP адреса, а то като го гледам тоя тест, май го решаваме ние по-ниско интелигентните, така като се замисля, щото си е чиста загуба на време. Интелигентен човек едва ли ще се занимава с такива щуротии :D Чиста проба преброяване на баламите
          Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

snake написа:
            dikanio написа:
            Един обективен тест за интелигентност, според мен би трябвало да включва и въпроси от обща култура, не само логически задачи.
            Точно нещо подобно се канех да напиша още когато видях темата, ама ме разсея съобщението на антивирусната. Какво гарантира, че резултатите от този и всички останали тестове, които ни предлага мрежата, имат някаква реална стойност? Нищо :D . И изобщо, само това ли включва интелигентността на човек - способността да се дзвери в картинки?
            Не сте прави.Тия тестове измерват нивото на интелигентност независимо от нивото на образованост или поне до някъде.Ако се ползва вашата логика - и най гениалния физик например може да не знае кой е Иван Вазов, и то защото не е българин например.И много други примери могат да се дадат.Въпреки че ерудицията позната като ’Обща култура’ определено подпомага решаването на тези тестове - или да го кажем така - ’Общата култура’ повишава нивото на интелигентност донякъде, но в цялостта си то не зависи от нея.Иначе последно като си правих тест преди година - две - 138 точки, възраст 35 години, голям град, висше образование.
            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Имаше една приказка, че да си интелигентен означава да знаеш за всичко по нещо, а да си умен означава да знаеш всичко за едно нещо. Физика може да е умен, но не е задължително да е интелигентен. Теста за интелигентност не може да е съставен само от задачи по математика или физика, защото поставя хората с енциклопедичен ум в много неизгодна позиция, а смятам че те би трябвало да бъдат определяни като интелигентни. (сега да не помислите, че аз се мисля за много интелигентен, пък видите ли теста не ме оценява правилно :D ) Една аналогия между човека и компютъра ще ми помогне да изразя по-добре как разбирам аз нещата - умният човек има много мощен процесор, специализиран да прави едно нещо и голям обем RAM-памет, а интелигентният има огромен харддиск, пълен с разнообразна информация. Естествено нищо не пречи някой да съчетава двете неща.
              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

17 мин, 29г., жена
                Прикачени файлове

Коментар

dikanio написа:
                  Имаше една приказка, че да си интелигентен означава да знаеш за всичко по нещо, а да си умен означава да знаеш всичко за едно нещо. Физика може да е умен, но не е задължително да е интелигентен. Теста за интелигентност не може да е съставен само от задачи по математика или физика, защото поставя хората с енциклопедичен ум в много неизгодна позиция, а смятам че те би трябвало да бъдат определяни като интелигентни. (сега да не помислите, че аз се мисля за много интелигентен, пък видите ли теста не ме оценява правилно :D ) Една аналогия между човека и компютъра ще ми помогне да изразя по-добре как разбирам аз нещата - умният човек има много мощен процесор, специализиран да прави едно нещо и голям обем RAM-памет, а интелигентният има огромен харддиск, пълен с разнообразна информация. Естествено нищо не пречи някой да съчетава двете неща.
                  + 100 с по две ръце Човечеството се развива, защото хората мислят различно, и всеки допринася с нещо за развитието. Един такъв тест прави сравнение между създателя му и този който го решава. Ако аз направя един такъв тест, създателя на теста от линка може и да не достигне половината от моя резултат, защото аз мисля по различно от него и имам други идеи. Хубаото е че все пак общуваме и обменяме знания и идеи, а това води до много положителни резултати в нашия живот.
                  Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Абе за мене вашите коментари са си чисто оправдание на засегнат от недостатъчно висок резултат човек. Друг е въпроса кой колко смята за недостатъчно висок резултат - аз като изкарвам 130-140 викам - браво на мен бе! А имам един съученик, който сега работи в Гугъл ( да, в същия Гугъл) който решаваше тия тестове без никакви грешки за феноменално кратко време - за него моя резултат е нисък.Пак стигаме до дефиницията за умен и интелигентен. Не е задължително да си умен ( учил ), за да си интелигентен по природа.Ще използвам вашето сравнение с компютрите - интелигентния е този който има як процесор и голяма рам но харда му може и да е празен. Умния е този с пълния хард с полезни неща, макар че може и процесора му да не е от най бързите. Е - тези тестове измерват тактовата честота на процесора + пропускливостта на шината. За това колко ви е пълен харда и най-вече с КАКВО е пълен - има си други тестове. П.П. забравих да допълня че високо интелигентния мозък има потенциала да бъде умен, а ниско интелигентния - не. Все едно да искаш да можеш да работиш с последния Фотошоп на 486 процесор например....
                    Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

PyMu написа:
                      17 мин, 29г., жена
                      Руми, не е възможно с този коефициент да караш ГОЛФ!!!Има тука нещо нередно

Коментар

Че кво му е на ГОЛФ-а ве ? Мене ме кефят, особено ако има ARL налисано по двигателя
                        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

На 15 ят въпрос ми писна да гледам чертички, триъгълници и тн. До там бях с 90т. Ама нямам нерви за повече.
                          FIAT FORUM BULGARIA
                          Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

:D аз да посмъкна малко летвата на интелигентност на Фиат потребителите .Преди време съм решавал същите тия, определени от мен като щуротии, тестове по повод интервю за работа. Предупредиха ме обаче, че разполагам с ограничено време, което беше точно 7 мин, за които трябваше да съм попълнил всички въпроси. Сещате се, че след 15-20 въпрос по-скоро карах на "сляпо" отколкото да седна да ги мисля...резултата не помня точно, но беше нещо близко до 110, тогава бях на 25, с костюм, врътовръзка, сдухан от едночасово интервю на английски език с американец, който според мен говореше нещо близко до английския, ама не точно.Иначе според мен тия тия тестчета са полезни, но чак да са репер за интелигентност...Хората се развиват различно в различни интереси... :D

Коментар

Immortal написа:
                              PyMu написа:
                              17 мин, 29г., жена
                              Руми, не е възможно с този коефициент да караш ГОЛФ!!!Има тука нещо нередно
                              Ето, веднага нещо нередно се търси...! Не знам да се обиждам или да се лаская ... мерси все пак

Коментар

Баш за интелигентност си е това с чертичките.Интелигентноста не включва обща култура като познания.Идеята тука е да схванеш логиката по кой признак са обединени.Аз изкарах 135 за 40 минутиМай всички дето не го харесват са изкарали нисък резултат. :D
                                http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                                Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                                FIAT БРАВО 1.2 16v
                                ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                                FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Working...
                                X