Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проучване на средното IQ на любителите на FIAT :)

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

112, 22 години, Габрово
    Тря'а напиша нещо тука, нали

Коментар

Сега ще си го вържа на фльонга щото имам малко точки на чертичките :D Сега ми дойде на ум друг идеален пример - един наистина добър тест за интелигентност са последните 3-4 въпроса на играта "Стани богат". Отговорете на тях, а тия тестове с чертичките не са важни.
      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

infineon написа:
        Баш за интелигентност си е това с чертичките.Интелигентноста не включва обща култура като познания.Идеята тука е да схванеш логиката по кой признак са обединени.Аз изкарах 135 за 40 минутиМай всички дето не го харесват са изкарали нисък резултат. :D
        Айде аз да ти хвърля една шепа електронни компоненти, пък ти открий логиката как да ги обединиш в това което съм си намислил Условиетое, че трябва да работи. Ша успейш, ма точно никога. Винаги ще има още нещо което може да се направи с тях, ама аз не искам него. А познай какво си мисля Тоя тъп тест е нещо такова. Тест за интелигентност разбирам, да трябва да направиш нещо полезно, от нещо, напръв поглед безполезно. Като ти стоваря един самосвал кал, не да ровиш за червеи в нея, ами да се сетиш да изпечеш тухли от тая кал, и къща да си построиш. Е това е. Да ти сече пипето
        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Интелект в случая е бързината, с която мозъка ти прави връзката между няколко неща, което няма нищо общо с познанията, не се учи, и 300 eнциклопедии да назубриш, не го променя, затова примера със Стани Богат няма отношение. Изчислено е, че с годините интелектът като коефициент спада, именно защото мозъкът е "обременен" един вид от познания. Затова и възрастта има значение. Това си е изследвано и не е до "аз си мисля, че.." или "според мен"...

Коментар

Мисля че грешиш относно това понятие. Интелект е да можеш да разсъждаваш, да вземаш решения и да преценяваш кое е правилно и кое не е. Съвременните компютри могат много бързо да извършват логически операции, но не притежават интелект. Примерно да събереш две числа и да кажеш отговора е логика, но да обясниш защо е така, се изисква интелект. Тези две числа, един компютър, пък и един стар калкулатор да вземеш, ще ги събере много по-бързо от теб, а по-интелигенен ли е от е от теб ?
            Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Тая тема стана е.и му майката, а автора явно го боли оная работа за нашите спорове :D
              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
                Сега ще си го вържа на фльонга щото имам малко точки на чертичките :D Сега ми дойде на ум друг идеален пример - един наистина добър тест за интелигентност са последните 3-4 въпроса на играта "Стани богат". Отговорете на тях, а тия тестове с чертичките не са важни.
                Всъщност въпросите от "Стани Богат" са точно въпроси за обща култура - по никакъв начин не гарантират интелигентност. Ако току що съм прочел книга на Стайнбек, и въпросът за 100 хиляди лева е как се казва любовницата на главния герой - ще знам отговора. Ако не съм я чел - няма да знам... Като тест за интелигентност донякъде може да служат въпросите на руското състезание "Какво, къде, кога?", което за съжаление от много години не излъчват на български. Там има едни въпроси за черни кутии например, като с различни подсказки трябва да откриеш какво има вътре... Такива подобни въпроси има и в професионалните тестове за интелигентност. Така нареченото IQ не измерва колко си начетен, а измерва колко ти е "капацитета на кондензатора". Той може да е зареден или не, но тестовете доста недвусмислено показват с колко може да се зареди. Високо IQ може да изкара и някой неграмотен циганин, без да може да чете. Затова и тези тестове са предимно с картинки, без думи. Това показва, че поставен в подходящи условия може да излезе нещо от него. И обратно. Затова, ако се върнете в училище, ще осъзнаете, че има два типа отличници - едните са наистина отличници - моите съученици, дето си изкарваха 6-ците лесно станаха инженери, доктори, адвокати.... Другите бяха т.нар. зубъри, които изкарваха 6-ци, но наизустявайки всичко, декламираха си урока, но ако им зададеш някакъв логически въпрос по темата, се объркваха като пиле в калчища... е, от тях нищо не излезе, язък им за отличните дипломи.. една такава моя съученичка сега продава вестници. Имаше и един трети тип - като мен, дето не отваряха учебник, просто слушах внимателно в час и това ми беше достатъчно. Не съм си давал зор, дипломата ми беше 4.70, но влязох от първия път в университета, като на кандидат-студентския изпит изкарах 5.50 без да се подготвям предварително.

Коментар

В общи линии всеки тест в Интернет е бошлаф работа ... в същия този Интернет има отговорите на ВСИЧКО ... не вярвам случайно авторът на темата да е сложил "" в заглавието.Дидо и аз имам диплома от средното 4,65 и бях един от 30 % в университета, които си направиха дипломните работи сами ... и направиха дипломните работи и на колежки ... не съм преписвал на изпит, не съм писал на лекции - само слушах ... Ето го моя резултат - задачка:истински ли е или съм преписвал?
                  Прикачени файлове
                  I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

dikanio написа:
                    Тая тема стана е.и му майката, а автора явно го боли оная работа за нашите спорове :D
                    Не е задължително авторът да влезе в профила си, за да види какво сме писали като отговори и да запише нужната му информация Има ли желаещи за явяване на теста на Менса-България?

Коментар

Immortal написа:
                      И аз това казах.Хората са казали: "Малко да е, ама на време да ти дойде" (за акъла става дума де )Пък аз все изпускам момента май май
                      Повечето мангизлии покрай мене са такива ръбове, че ми писва понякога. Не е нужно да си интилгентен, че да поемаш рискове и да правиш пачка. Вярно, понякога свършваш по-зле от рибните си консерви, но риск-печели, риск-губи... или "за няколко долара повече" На мен ми останаха 6 минути и стигнах около 64 точки.
                      Steliyan's Life!
                      FIAT Marea HLX 1.9JTD 105, 02.2000

Коментар

Immortal написа:
                        dikanio написа:
                        Всъщност въпросите от "Стани Богат" са точно въпроси за обща култура - по никакъв начин не гарантират интелигентност. Ако току що съм прочел книга на Стайнбек, и въпросът за 100 хиляди лева е как се казва любовницата на главния герой - ще знам отговора. Ако не съм я чел - няма да знам... Като тест за интелигентност донякъде може да служат въпросите на руското състезание "Какво, къде, кога?", което за съжаление от много години не излъчват на български. Там има едни въпроси за черни кутии например, като с различни подсказки трябва да откриеш какво има вътре... Такива подобни въпроси има и в професионалните тестове за интелигентност. ...
                        Ех, изпреварил си ме. Точно сядах да пиша за клуба на знаещите и видях, че и ти си го написал. В "Какво, къде, кога?" наистина имаше велики въпроси, на които можеш да отговориш с минимални знания и много-много интелект. А в "Стани богат" почти не съм срещал интересен въпрос. Трябва непременно да знаеш нещо, някакъв факт, за да имаш шанс да отговориш. Знаеш ли факта, датата, името и т.н., които са в основата на въпроса - с малко разсъждения стигаш до отговора. Не го ли знаеш - няма начин да отговориш. "Стани богат" беше за хора с енциклопедични познания, докато "Какво, къде, кога? за гениални умове. Реално в живота обаче успяват повече хората от първата категория - тези, които цял живот четат и обновяват познанията си. Някой спомена Менса - кои са тия, за какво се борят, пари дават ли? А лошите от Microsoft ги знаят всички. За да вземеш сертификат на MS или да работиш за тях не се изисква да си особено интелигентен. Само трябва да си скъсаш г.за от четене.
                        Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

112 точки; 23 години; Перник
                          Fiat Bravo SX 1.4 12V

Поставянето на предпазен колан отнема 7 секунди от твоят живот - изживей го целия!
                          Шофирайте внимателно! Нека кажем НЕ НА ВОЙНАТА ПО ПЪТИЩАТА!

Коментар

Колегите,които са се явявали на психотест за С,Д категории да им е направил впечатление теста случайно :D

Коментар

Баси, много съм тъп.Пробвам да падна под 79 и не мога
                              A20DTH ЖТД ама не баш
                              1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                              Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

118 30 години, мъж, София.
                                Fiat Marea Weekend 1.9 JTD 2000 г.

Коментар

Working...
                                X