Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Козметична грижа за Фиатките!

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Козметична грижа за Фиатките!

Предварително се извинявам, ако има такава тема- модовете да трият!Идеята ми е всеки да споделя какви "козметики" използва за любимата....ааа, кола де... Аз разбира се като автор на темата ще повлека крак, даже днеска бях на автомивка :P Ползвам през по-студените и мрачни дни ОМВ или една друга автомивка(под надлеза в Пловдив, точно зад ОМВ-то), лятото си я мия пред къщи с кофа и гъби Ето и списък с продуктите, от които съм доволен:-препарат за табло Nigrin с аромат зелена ябълка- същото качество като Turtle Wax, но с 2-3лв по-евтин-"невидими чистачки" на Търтл Уакс - наистина действа, ефектът е дълготраен- над месец-ароматизатор Мон Ареон тип "борче", скрит в малка тениска с надпис Фиат на малкото прозорче до задната седалка отляво в Пунтото- не обичам да ми се клатушкат разни борчета на огледалото като бакшиш :D Така хем ми мирише, хем е скрито- карам около месец с такъв- първоначално само отварям опаковката, след 2 седмици махам изцяло найлончето.-политура Зонакс- в червена туба- ръчно пастирам 3--4 пъти в годината с 2 кърпи.-най-обикновен препарат за прозорци- с него мия стъклата отвътре и отвън, забърсвам таблото преди нигрина, освежавам тапицерията-за всичко това използвам 2-3 микрофибърни кърпи, 1-2 големи жълти гъби, 1 кърпа за подсушаване на Нигрин(много добра)-течност за чистачки купувам от кауфланд- разни , не от известните марки. И при минус 20 нямах проблеми, за лятото е все тая...
    `95 Punto ELX 1.2 75hp + LPG
    http://silenbg.blogspot.com/ - Блогът ми за тренировки, хранене, здраве, уелнес...

10лв. и момчетата знаят кое е най-доброто за колата ми.

Коментар

coolboby написа:
      10лв. и момчетата знаят кое е най-доброто за колата ми.
      И това е вариант, разбира се Но аз лично обичам да се занимавам с колата, ако и да е 1-2 пъти в месеца(моята е сива и не и личи ).
      `95 Punto ELX 1.2 75hp + LPG
      http://silenbg.blogspot.com/ - Блогът ми за тренировки, хранене, здраве, уелнес...

Коментар

Със сигурност има козметики, които са ефективни, аз на такива НЕ съм попадал и спрях да се филмирам.Признавам, че Меглио е един доста универсален препарат
        F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
          Признавам, че Меглио е един доста универсален препарат
          Какво третираш по колата с него?

Коментар

coolboby написа:
            emzo написа:
            Всичко, от тапицерията до двигател, включително съм и налял около полувин литър в казанчето за чистачките, изчисти всички запушвания
            Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
            (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
            Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

coolboby написа:
              emzo написа:
              http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=1008689#1008689Тапицерии, лятото и килимите и пътеките си пера с него.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                coolboby написа:
                emzo написа:
                http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?p=1008689#1008689Тапицерии, лятото и килимите и пътеките си пера с него.
                Пластмаса сериозно ли с Мелио си я изчистил? Какъвто и да е ли парцал използва. Утре и аз трябва да го направя това точно там (материала при Браво е същия точно там)

Коментар

Да, яко търкане иска обаче, стара тениска ползвах.Купи си силиконов спрей за табло (2-3лв.), с който да третираш след меглиото.
                  F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

Идеааално!Темата все пак ще ми бъде полезна, макар и да разчитам само на автомивки.

Коментар

emzo написа:
                      аз си мих двигатела с меглио, напръсках и разни пластмаси на филтъра и др. и стана малко грозна гледка- почна да ги разяжда и станаха слузести. Малко им се наруши така или иначе грозния фасон. Така че имайте едно на ум ако пръскате по нещо по видимо и важно.
                      mail: v.i.petkov@mail.bg
                      0888 445 776

Коментар

Двигателя го мия с Меглио. Отвън с някакъв безконтактен препарат, цената е 5лв за 1литър и стига поне за 10 измивания.От вътре сапунена вода за тапицериите, седалки.... след това тоалетно мляко.Стъклата ги мия с Фрош.

Коментар

Така като сте заговорили. Аз пък днес ще си полирам фаровете и някой дребни драскотини с паста. Взех си една Auto Max във тубичка като паста за зъби миналата година и съм много доволен. Фаровете стават като нови покрива всички драскотини и т.н. Меглиото го използвам аз и за почистване на предното стъкло и от вътре и от вън. Ефекта е страхотен, по-малко се изпотява и става направо...невидимо...
                          Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                          BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                          BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

kiselo написа:
                            Аз пък днес ще си полирам фаровете и някой дребни драскотини с паста.
                            Говориш за фаровете на Стило, които са с пластмасово стъкло нали?
                            Alfa 159 SW 2.4 Ti
                            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
                            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

gamma написа:
                              kiselo написа:
                              Аз пък днес ще си полирам фаровете и някой дребни драскотини с паста.
                              Говориш за фаровете на Стило, които са с пластмасово стъкло нали?
                              Именно...вече е сторено...за съжаление пастата не изсъхна много добре и не стана както беше станало преди като ги бях чистил, но като цяло резултата е доста добър
                              Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
                              BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
                              BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Working...
                              X