за Браво/Брава/Марея бензин - маслото е Selenia 20kаз съм с такова вечеоколо 2000 кмвсичко е нормалноколата си работи нормално, както с Total Quartz 7000 преди това
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Доволни и недоволни от Fiat Brava 1.6
Collapse
X
-
Изключително доволен от Селения Голд... сравнявайки с предните разновидности, които съм сипвал - минерални и полусинтетики - това е направо в пъти по-добро... Но все пак аз си го купувам и сам си го сипвам... не ходя някъде да "ми го слагат"...Alfa 156 1.8 TS 16V 144hp
--- в сърцето завинаги... ---
Fiat Tipo 1.4 DGT karb. 78hp
Коментар
-
Имах Браво 1.6i 16V 98-ма г. Купих го на 119000 км. Жена ми искаше Брава но не намерих читава тогава и съвсем случайно попаднах на Бравото.Понеже имах пари в мен и плащането можеше да стане на момента цената падна с 600 лв от обявената.Веднага след покупката: Всички ремъци и ролки - около 600 лв, накладки, масла, антифриз, спирачна и хидравлична течност - около 200 лв, задни амортисьори понеже единия беше изпуснал - 120 лв, термостат понеже стрелката лятото едвам отлепяше - 140 лв със смяната, аларма - 150 лв, гражданска, каско и винетка - към 650 лв. Малко след покупката изгора единия инжектор - втора употреба със смяната - 150 лв, свещи 40 лв. Дотук станаха към 2050 лв. И това е то откъм разходите.Какво НЕ ми харесва в Бравото/Бравата?- пластмасите в купето скърцат повече от на другите коли- каквото и да си говорим - поддръжката е по скъпа /1 нов инжектор е 200 лв, термостат 120 лв, ремъците и ролките са почти на двойна цена, кабели с лули 100 лв и др./- возят твърдо, и неравностите се усещат много /но за сметка на това са стабилни особенно ако сте с Monroe Reflex отзад/. Моя съвет е слагайте маслени амортисьори отзад.- без вкаран контактен ключ не свети и не работи нищо- клапата която отваря и затваря притока на въздух отвън се скапва още преди 100000 км. В резултат на това при влажно време стъклата се изпотявот дотолкова че отвътре започва да се стича вода и нищо не се вижда. Решението е да се откачи тока на моторчето и да се залости клапата да стои винаги отворена. Откакто направих това никога не са се изпотявали стъклата.- стъклата на халогените се пукат от топлината издавана от крушките когато карате в дъждовно време.- дръжките на вратите се лющят.- шофьорската седалка ме държи леко изгърбен- задната чистачка на много коли не работи. проблема и е в четките на ротора. раздвижва се и се смазва цялото моторче и се оправя.Общо взето дребни неща.Какво ми харесва в Бравото/Бравата?- горят малко. извън града с 100-110 гори 6-6,5/100. със 130-150 гори 7-7,5/100- не са скъпи- много яка визия- ускорява много добре- климатика работи perfect- има изключително лека хидравлика. това е голямо удобство като карате в града. ворана се върти с 1 пръст- скоростите влизат много леко и въобще колата се управлява лесно- фаровете с подходящи крушки правят ден пред вас нощно време- освен инжектора и термостата друг проблем с двигателя несъм имал. сменяйте си маслото по често. аз карах с FINA EXCEL 10w40 и го сменях на 8000 км.- чистачките с подходящи пера чистят много качествено.Бравото/Бравата са хубави коли. Жена ми го продаде с много мъка защото предпочете да има нова кухня и спалня.Мисля по нова година да купим чисто ново Grande Punto - оранжево
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар