Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Доволни и недоволни от Fiat Brava 1.6

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Доволни и недоволни от Fiat Brava 1.6

Тези дни си купих Fiat Brava 1.6V и понеже имаше поне 100 човека, които се намериха да кажат по някоя глупост за това колко лоши са Фиатите, тук можете да пишете на воля и за плюсовете и за минусите. Да видим кой ще надделее! Не съм си купила кола за стрийт рейсинг, а за нормално и комфортно возене. Освен това си има климатик и ел. пакет. Напълно достатъчно! Ако не бяхте пуснали вече няколко пъти онази статийка с приоритетните проценти пред Мерцедес СЛК .... щях да я пусна пак .

Аз карам същата кола повече от година и съм доволен ако имах сериозни проблеми досега щях да съм я продал и да забравя за нея.

Коментар

Няма спасение

Истината е, че чакам и проблемите да понапишете. Да не говорим за това, колко време си загубих да търся кой да ми смени ангренажен ремък, маслен филтър и масло. Само Динекспрес! Нямали инструмени никъде другаде. Въпреки, че един познат се опитва да ме убеди, че ставало без инструмента, но било по-голяма играчка. Само се чудя защо тогава там при него е по-евтино и по-трудно, а в сервиза на Фиат по-скъпо и по-лесно става! .... Ако ще има срещички в Пловдив пишете аз имам нужда от обмяна на опит. Все пак съм новак. А и гледам постовете за срещите са доста старички. Нещо с тазмесечни дати няма ли да се заформи? Пожелавам си успех, щото и амортисьори трябва да сменям!

Коментар

Re: Няма спасение

EVITA написа:
        Истината е, че чакам и проблемите да понапишете. Да не говорим за това, колко време си загубих да търся кой да ми смени ангренажен ремък, маслен филтър и масло. Само Динекспрес! Нямали инструмени никъде другаде. Въпреки, че един познат се опитва да ме убеди, че ставало без инструмента, но било по-голяма играчка. Само се чудя защо тогава там при него е по-евтино и по-трудно, а в сервиза на Фиат по-скъпо и по-лесно става! .... Ако ще има срещички в Пловдив пишете аз имам нужда от обмяна на опит. Все пак съм новак. А и гледам постовете за срещите са доста старички. Нещо с тазмесечни дати няма ли да се заформи? Пожелавам си успех, щото и амортисьори трябва да сменям!
        Ами явно като четеш минаваш между редовете и вчера имаше среща на бензиностанция Итали. Тези срещи са всяка седмица - сряда! Заповядай!
        Alfa Romeo 166 2,4 JTD
        Porsche 944 S2
        http://www.valmcrae.snimka.bg/
        http://vbox7.com/user:val_mcrae
        http://autoclubkarlovo.bulgarianforum.net

Коментар

А защо реши да сменяш амортисьорите,какъв им е проблема?И честито за придобивката.А за това че ти казват разни хора лоши неща,попитай ги кога са карали такава кола.Изпробвай я и ще се насладиш на комфорта,лекотата на управление и мощта която има.А относно смените на части,не бързай веднага да подменяш нещо което са ти казали,първо попитай тук във форума,сподели проблема и все ще се намери някой който да даде правилен съвет,като любител на марката,а не като "монтьор" който само гледа да вземе на някой паричките

Коментар

Ами имам една разпечатка от "копютърна" диагностика за амортисьорите. Преди да си купя колата я закарах на преглед в един сервиз. Там казаха, че компресията на двигателя е добра, че трябва да се сменят скоро /но не веднага/ задни лагери и предните амортисьори са доста износени. Има там едни графики, едни работи... Та за това ще да сменям амортисьорите. Даже и като карам се усеща как минавам и през най-малката неравност. За това мисля, че са прави хората. И както виждате питам във форума.

Коментар

Честита придобивка. За BRAVA 1.6 незнам моята е 1.8 но я карам повече от година и половина и не ми е правила никакви проблеми. :D

Коментар

За тези две седмици от както си с новата кола какви впечетления имаш?

Коментар

Незнам какво точно имаш на предвид с това че се усеща всяка неравност на пътя.Ако е това че вози твърдо,така си е,но в замяна на това Бравата се държи много стабилно на пътя.Като решиш да ги сменяш амортисьорите,много добре се поинтересувай за марки и съответното качество,убедил съм се че често старото се оказва по-добро от новото.Успех с колата,мисля че ще останеш доволна от нея,особено като виждам че имаш мерак да се грижиш добре за Бравата си.Мен си ме кефи. :D

Коментар

Откато имам колата имам само хубави впечатления, като изключим факта, че нещо ми объркаха със смяната на ангренажния ремък и сега не знам вече към кого да се обърна. Иначе смених амортисьорите вчера точно и дори се постарах да вляза умишлено в някоя и друга дупка да усетя разликата. Вози твърдо наистина /то такова си е и окачването й/, но за сметка на това не правя отскока, който преди се получаваше. Та даже и не тропат... Бяха наистина много зле. Въпросните амортисьори си поръчах от наш Хит-ко /тук от форума/. Изумих се от факта, че не бяха марката, която бях поръчала, но той ме увери че са просто производство изнесено в Испания на Кофап. Хубаво, но монтьора ми спретна изречение от сорта: "Ще те карат една година - няма да е плашиш!" И естествено аз изтръпнах. Както и да е ... Ходенето по мъките продължава, защото този ремък ми разказа играта. Нашите приятели в Динекспрес трябва да си го оправят според мен. Все пак нали ми бръкнаха в джоба с 65 лв за труд. А преди това ходене по мъките никой не искаше да се занимае с моя ремък. Много работа било в Динекспрес си имали специален инструмент. И сега от "специалния" инструмент много специално ми хърка колата. Според мен най-големия проблем е, че не им стоях на главата а си оставих колата там. Ама така е, който работи . Та, иначе колата вози много добре! Това бяха просто сервизните ми проблеми!

Коментар

Mescalin написа:
                      аз също трябва да сменям амортисьори , обиколих няколко сервиза в плд. и всички отговори бяха горе долу еднакви - > тези който се водят оригинални за този модел ( Браво 1.6 след 1-ви месец 96-год.) са Монро - 150лв единия !!! другия вариант е Билщайн - 130 лв единия и трети вариант - Делфи - около 100лв единия + около 40 лв за тампони и около 50 лв работа което ще рече около 400лв смяна на амортисьори за Браво.Ако има по евтин вариант моля споделете.Що се отнася до Динекспрес (най-вероятно говориш за тоя на Пещерско) аз там си правих обслужването на колата и мога да кажа че трудно ще стъпа пак там.И аз направих грешката да не им стоя на главата и ся бера ядове.
                      hit-koима хора тук купили от него и са доволни - марката е COFAPцената беше някъде към 70-80 лева, ако не се лъжа
                      2015 Renault Megane Expression GT
                      2009 FIAT Bravo 1.4 16V Dynamic
                      Всичко за FIAT Bravo 2007

Коментар

На мен тази метаморфоза с амортисьорите ми струваше не чак толкова скъпо. Самите амортисьори са от колегата от форума hit-ko, той ми ги изпрати по куриер от Ямбол, ако искаш му пиши ЛС или ще ти дам координати и телефони. Ако искаш от тези амортисьори разбира се .. те ми стриваха 2 бр. х 62.00 лв. = 122 лв., за труд в едмо малко сервизче ми взеха 40 лв. и за маншоните, които купих оригинални на Монрое 2 бр за 39 лв. Общата ми сметка стана 201 лв. Надявам се наистина да ме изкарат повече от година и колегата от форума да не ме е заблудил тотално. За този на Пещерско шосе и аз няма да стъпя повече там ... без коментар! Ще ми кажеш ли какво ядове имаш от тях да си споделим мъката заедно! А и за да си оправим колкичките заедно!

Коментар

понеже едно от нещата който обслужих там беше че си смених маслото като разбира се веднага ми бе препоръчано Селения Голд полусинтетика, аз " да разбира се слагайте" . От както го сложиха това масло колата след като загрее и изключа от скорост ми примигваше лампата за маслото , демек някъде има недостатъчно налягане на масло( тогава ми вкараха филми че сам за нови биели , колянов вал и тн. ) , отидох миналия месец смених маслото , прочистиха картера и сложих Q8 отново полусинтетика и разбира се примигването изчезна. Другата мизерия която не е чак толкова важна е че бяха обърнали полентовия филтър ( този за климатика ) обратно като се има предвид , че има стрелка която показва как точно трябва да бъде поставен. Надявам се да не излизат други издънки.
                          Fiat Stilo JTD ....sold
                          Volvo C 70 ....

Коментар

Аз горчиво съжалявам, че смених веднага ангренажния и всички останали ремъци при положение, че ремъка беше сменян в Италия преди 10К км. След "операцията" оборотите ми не падат под 1100 ( а пред това спяха на 800), стрелката от време на време преминава в горния сектор, малко преди червеното (а това преди го нямах ) и т.н. От време на време оборотите на празен ход се колебаят +/- 200 об и като подам рязко газ се оправят. Та това е по смяната.... Иначе добре вози :D
                            Брава 1.6 16V ELX
                            Пунто 1.2 60 S.S.Cult - на жената

Коментар

bright написа:
                              Аз горчиво съжалявам, че смених веднага ангренажния и всички останали ремъци при положение, че ремъка беше сменян в Италия преди 10К км. След "операцията" оборотите ми не падат под 1100 ( а пред това спяха на 800), стрелката от време на време преминава в горния сектор, малко преди червеното (а това преди го нямах ) и т.н. От време на време оборотите на празен ход се колебаят +/- 200 об и като подам рязко газ се оправят. Та това е по смяната.... Иначе добре вози :D
                              При мен нещата са идентични с твоите. Ти кога ходи на този сервиз /да не му споменавам пак името, че ме е яд/ аз бях там на 11 Август. На мен както и на колегата по нагоре му сложиха и масло селения .. от неговия вид и сега колата ми хърка. Не знам от кое от двете е, но доколкот стана ясно Селенията "уж" било добро масло. Май и аз ще пробвам Q8!А в сервиза не присъствах лично, защото ако се занимавам по половин ден с ходенета и висенета по сервизи ще си остана без работа. Освен всичко ми загубили телефона и аз се притесних. Викам си тези нещо са огелпали. Звъня малко по-късно ... Идвайте да си я вземете.Доколкото разбрах от достоверен източник там има голямо текучество на монтьорите. Разбрах и причината, но това не ни инстересува сега. Идеята е ако идем двамата да кажем какъв ни е проблема. Нали уж се носела гаранция някаква за положения труд .А поленовия филтър смятам да си сложа сама ... Поне ще знам кой го е объркал!

Коментар

Working...
                              X