Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Преместване на автомобил-как?

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Колеги "туморът" СИНЯ ЗОНА застига и нашия квартал.Блока има двор и възнамеряваме 4те семейства живеещи тук да си го ползваме,за да не плащаме за паркиране пред дома.Проблема е следния.В двора ми седи един проект,който трябваше да започна да правя,но ми се явява 3ти автомобил+тежката ситуация и все не му идва времето и вече ще пречи.Възнамерявам да го продавам,но просто не може да седи тук и ще го местя на 10-тина км. от центъра в производствената база на един приятел.Колата е с черните номера,има си талон,но няма ГО и преглед естествено.На въже дочух,че при спиране от органите акта не ми мърдал.С твърда връзка се искало май Е категория.Колесарите са забранени знам и остава само платформа.Кофтито е,че нито имам категория нито кола с теглич и за тая скрап ако наема човек с пътна помощ/кола с теглич+платформа сигурно ще ми вземе бая лев.И така се връщаме на първите варианти.Мога ли с въже/твърда връзка да я затегля или наистина ще си навлека проблеми
    EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
    Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Кажи къде живееш, да видим как може да помогнем.Какво е положението с кормилната уретба на колата.Къде искаш да я караш.

Коментар

Щом колата е на замята и я теглиш, то трябва да си има всичко необходимо все едно си се движи на собствен ход.Единствената опция е рапатрак с 4-те колела върху него, защото ако наемеш такъв само предните да ти вдигне да речем, пак си в позиция на горното изречение.
      A20DTH ЖТД ама не баш
      1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
      Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Да, реално само с платформа можеш да я преместиш!Ако не намериш някой познат, то просто можеш да извикаш пътна помощ, която в повечето случаи струва около 30-50лв. в рамките на града.

Коментар

абе реално реално .... тук не сме в София.Затова съм го питам.Тръгваме, една кола напред за да гледа за полицаи и тоа е.Затова съм му задал нужните въпроси.Ако е в изгрев и иска да иде до 5-и км... за какво му е платформа.Проблем е само ако колегата е от центъра(което е по-вероятно за синя зона) до крайните квартали, но не е пак болка за умиране.

Коментар

Миналото лято колата ми беше доставена от София до Ямбол по автомагистралата с КОЛЕСАР .Не са забранени.
            FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

Коментар

Dimo_J написа:
              абе реално реално .... тук не сме в София.Затова съм го питам.Тръгваме, една кола напред за да гледа за полицаи и тоа е.Затова съм му задал нужните въпроси.Ако е в изгрев и иска да иде до 5-и км... за какво му е платформа.Проблем е само ако колегата е от центъра(което е по-вероятно за синя зона) до крайните квартали, но не е пак болка за умиране.

Коментар

Re: Преместване на автомобил-как?

Румен_Хинчев написа:
                Миналото лято колата ми беше доставена от София до Ямбол по автомагистралата с КОЛЕСАР .Не са забранени.
                то въпроса не е, че е забранен колесара, а че колата трябва да има нужните документи да се движи все едно на собсвен ход. Често съм срещал обяви за транспортиране в рамките на града за 30-40 лв. Иначе и да се теглите, и да кара някой напред- като сметнеш бензина и играчката и почерпката и ще ти излезе и по-скъпо.
                Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
                Fiat Bravo'97 1,6 16v
                Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Къде го четете или сте го виждали това че трябва да има всичко необходимо все едно се движи на собствен ход......???????
                  Alfa 156 2.0 TS
                  Alfa 156 20VTurbo
                  Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                  Locost TF1 3.0V6

Коментар

Dimo_J написа:
                    То вие на теория и до София можете да стигнете, ама като изкочи патрулка от някоя пресечка или пък настигне колата на колегата на някой светофар.... Вие си знаете.... за можене, много работи може!

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                      Къде го четете или сте го виждали това че трябва да има всичко необходимо все едно се движи на собствен ход......???????
                      Такива митове се носят, но аз лично не съм преглеждал законовата разпоредба. За твърда връзка мисля че не трябва категория и необходимите затраховки/данъци, защото реално става едно цяло с теглещия автомобил. Поне така са ми обяснявали!Аз моя "проект" до сега съм го возил с репатрак на 2 пъти и 2та пъти му струваше 40 лв, което е приемливо. Замислям се за изработката на твърда връзка, но трябва да проверя реално какви са законовите разпоредби и дали ще си струва начинанието.
                      ||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
                      // Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //

Коментар

xctr написа:
                        ФЕРАРИСТ написа:
                        Такива митове се носят, но аз лично не съм преглеждал законовата разпоредба. За твърда връзка мисля че не трябва категория и необходимите затраховки/данъци, защото реално става едно цяло с теглещия автомобил. Поне така са ми обяснявали!Аз моя "проект" до сега съм го возил с репатрак на 2 пъти и 2та пъти му струваше 40 лв, което е приемливо. Замислям се за изработката на твърда връзка, но трябва да проверя реално какви са законовите разпоредби и дали ще си струва начинанието.
                        Доколкото знам , общото тегло на двете превозни средства не трябва да надхвърля 4000 кг.Пише го в ЗДППС в чл. 170 или нещо от рода .

Коментар

Ми и на мен ми стана интересно, митовете не ме интересуват, тва е сива материя в правилника, както едните могат да се възмолзват, така и другите, но тва има общо с колесаря, но че тегленото МПС трябва да има всичко все едно е нормално движещо се категорично не е дефинирано никъде.....
                          Alfa 156 2.0 TS
                          Alfa 156 20VTurbo
                          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                          Locost TF1 3.0V6

Коментар

за твърда връзка не се изискват категории,лично са ме спирали полицаи когато дърпах една кола от Сливен до Пловдив и то вечерта по тъмно ,спряха ме ,провериха документите ми /на другата кола не искаха нищо/ и ми казаха да внимавам ,това се случва на изхода на Нова Загора
                            TEMPRA 1.8 SW.SLX-продадена и заменена със БМВ 318TDS
                            UNO 1.0 FIRE

Коментар

Ами аз живея в центъра в района на новата поща.Идеята е колата да стигне до кв.Долно Езерово.Ако бях в кв.Славейков примерно е лесно ама трябва да мина през най-възловите и натоварени булеварди и точно там е голяма опастността да се среща с лица от КАТ.Дадоха ми 1-2 идеи за платформа и ще поразпитам дали е възможно и колко би струвало.Аз по принцип съм малко чешит и гледам винаги сам да се оправям до последно,но не ми се рискува,че законите на Мърфи винаги се задействат и важат за мен в пълна сила...Ще намеря платформа и с нея ще е да не стане спестените пари да идат за акт ама х2
                              EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                              Fiat Punto 1.2 16v Sporting

Коментар

Working...
                              X