Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

След терасите следват климатиците

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

dobrujanetza написа:
    Гледах на нова кооперация- на терасите по проект имат стойки за климатици. А за прането- на който не му харесва да гледа пране по балконите- да си гледа в краката.
    Ако е в контура на балкона, терасата или лоджията няма да има проблем, но зависи от:
    Н А Р Е Д Б А № 1 ЗА ПОДДЪРЖАНЕ И ОПАЗВАНЕ НА ОБЩЕСТВЕНИЯ РЕД, ЧИСТОТАТА И ОБЩЕСТВЕНОТО ИМУЩЕСТВО НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЩИНА ПЛОВДИВ...Чл. 34. (1) Забранява се: 1. Простирането пред прозорците, на балконите и терасите над нивото иизвън парапета откъм улиците, площадите, парковете в дните на официалнипразници и международни прояви; 2. Поставянето на балконите и терасите на покъщнина и други неукрепенипредмети над нивото на парапета; 3. Поставянето на цветя по прозорците, терасите и балконите, освен акоса здраво закрепени; 4. Измиването на балконите и терасите с течаща вода в жилищнитеблокове, освен в часовете, определени от домсъветите; 5. Изтърсването и изтупването от балконите, терасите и прозорците,освен на местата и през времето, определено с правилници за вътрешния ред наетажната собственост;
    И т.н., и т.н. ... между другото е много интересна наредба! Препоръчвам на всички да я прочетете, защото обяснява много неща за общото ни съжителство?! Съответно има правила ,които правят живота ни по-лесен без да нарушават свободите ни ... така мисля.Няма да има проблем и ако външните тела са "облечени" в архитектурен детайл, който не противоречи на:
    МИНИСТЕРСТВО НА РЕГИОНАЛНОТО РАЗВИТИЕ И БЛАГОУСТРОЙСТВОТОНАРЕДБА № 7...Чл. 86. Части от сградите, които излизат пред фасадните плоскости, изградени по линиите на застрояване, и над покривната плоскост на сградата, са издатини (еркери, балкони, козирки, капандури, стрехи, корнизи и други архитектурни елементи).
    Тая наредба е по-неинтересна и общо взето казва много категорично, какво може да стърчи и какво не от фасадите на сградите! Не се занимава с естетическия облик на съответната сграда, това е задача на ползвателя и!
    Пежо 207 1.6 турбо, на Ф60 и Pipercross PK002F, но с дупка в буталото ...
    Пунто Ево 1.6 multijet ... да видим кво ще излезе ?!
    http://www.keepfighting.ms

Коментар

Тъй като сме автофорум, ще направя следната аналогия в стил Любен Дилов-син - все едно да не ти работят спирачките и волана на колата, а ти да тръгнеш първо да си оправяш драскотините по боята :D
      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Поданиците трябва постоянно да бъдат притискани и ошашавяни, за да се размият в главите им дивотиите на управляващите...
        Предпочитам да бъда смешен в очите на глупаците, отколкото сам да бъда глупак.

Коментар

Точно,така се отклонява вниманието от всички простотий които вършат управляващите ни.Но ние сме си виновни щото само мрънкаме и си чешем пръстите по форумите,а когато трябва да се направи нещи ни няма никакви.
          Fiat Marea 1.8 16v HLX
          Hyundai Terracan 2.9 CRDI

Коментар

да се махат терасите, твърдо съм за, супер грозни са, а климатиците, де да знам, ако са направени да си отвеждат конденза, някъде вътре в стаята в шише или в квото и да е, не ми пречат, ама не да капят по главите на хората, и зимата да правят лед по тротоарите

Коментар

И прозорците да махнат! Ще гледам аз пердета, щори разни?! Безобразие!

Коментар

Fiat Bravo T-Jet 120

Коментар

Предпочитам ориента пред "благата" и правилата на ЕС . Защо ли? Ами просто защото ЕС нещо не ме кефи . В цивилизована Европа всичко е станало постепенно, правилата са се наложили в рамките на десетки години и хората са свикнали с тях. Аз съм дисциплиниран човек, но многото правила, които се налагат у нас на приципа "Видяла жабата, че подковават коня...", започват да ми идват в повече. Ясно ми е, че не можем с магическа пръчка да достигнем стандарта на богатите държави в ЕС, но животът си тече, минава година след година и вече започва да ме дразни всичко: и цените (европейски), и доходите (мизерни), и правилата, които ни стискат за гушата.В случая с климатиците съм ЗА премахването им от фасадите, но не виждам как ще стане в обозримо бъдеще.
                  Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

muns61 написа:
                    Поданиците трябва постоянно да бъдат притискани и ошашавяни, за да се размият в главите им дивотиите на управляващите...
                    Единствения разбрал дотук какво се случва.Идат като овци, бегат като овци... Що е то? Поздрав за всички фенове на ЕС, ДС, СС, СССР и прочие... http://vbox7.com/play:c289cd2b
                    VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                    VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                    VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                    VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                    Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                      muns61 написа:
                      Единствения разбрал дотук какво се случва.Идат като овци, бегат като овци... Що е то? Поздрав за всички фенове на ЕС, ДС, СС, СССР и прочие... http://vbox7.com/play:c289cd2b
                      Айде, почна се...."Теория на конспирацията" Дреме ви шапките бре хора...По типичен български почин - ше му мислим като опре ножа до кокала!
                      Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                      Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                      ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

Yavor написа:
                        kiro_of_the_day написа:
                        muns61 написа:
                        Айде, почна се...."Теория на конспирацията"
                        Идея си нямаш колко съм дълбоко...
                        VIVA Типо 1.4 AGT карбуратор дъртото вярно магаре
                        VIVA Чинкуеченто "SX HOBBY" ДЗВЕРО
                        VIVA Дайхацу Фероза на пръдня - The Who!
                        VIVA Гранде Пунто 1.3 Мултиджет ...абе... печка
                        Нека Силата на бъде с Нас...

Коментар

dikanio написа:
                          Тъй като сме автофорум, ще направя следната аналогия в стил Любен Дилов-син - все едно да не ти работят спирачките и волана на колата, а ти да тръгнеш първо да си оправяш драскотините по боята :D
                          +1
                          фиат брава 1.9тд 75к 1997г октомври

Коментар

kiro_of_the_day написа:
                            Yavor написа:
                            kiro_of_the_day написа:
                            muns61 написа:
                            Айде, почна се...."Теория на конспирацията"
                            Идея си нямаш колко съм дълбоко...
                            Ти па и ти...Удри една голяма ракия и ше спре да ти пука!Абе приятелю, ти да не си спрял пиьенето бре...Притесниф съ!
                            Alfa Romeo 147 1,6 ts, 2002 и то само на бензин...
                            Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                            ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Коментар

dikanio написа:
                              И после някой да ти казва с поучителен тон, че все от някъде трябва да се започне.
                              Когда мне становится скучно, я отправляю сообщение на случайный номер: "Я спрятал тело... Что дальше?"

Коментар

Ще ми влезе някой в двора, да ми каже де да си го туря (климатика де), ама друг път.Не отговарям за кучето, ако някой се помъчи да влиза без прокурорска заповед. Не става дума за Джоя Имам и един Рекс, дето първо хапе, после пита кой е и какъв е...А и мисля лятоска да вдигна дувара на 2 метра. Накрая ще проведа референдум в прилежащата ми територия и ще обявя независимост. Ама ха!

Коментар

Working...
                                X