Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос за обжалването на акта ми

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Преди един час ми написаха акт за неспиране на пешеходна пътека. Не видях на кой не съм спрял, но няма значение, да кажем че съм виновен. Написах обжалване на акта, понеже ме спряха на бул. "Патриарх Евтимий", а нямаше къде да спра, понеже дясната лента беше заета от наспряли коли и кофи за боклук. Спрях до кофите, но пак затруднявах движението. Тъпото е, че не се сетих да напиша, че съм затруднявал движенито, а написах, че "съм спрян на място, където няма право да застава полицейски патрул", те бяха паркирали в най-лявата лента (там май може да се паркира). Някой знае ли какво следва сега? Дали може да отида да дообясня, защо всъшност обжалвам или ще се разбере в процеса на делото. И още един въпрос - може ли да има запис на разговора в патрулката

Аз лично не виждам каква връзка има, че си затруднявал движението като спреш там с нарупението ти. Не може затрудняването на движението при спирането ти да е причина за падане на акт за неспиране на пешеходна пътека. Запис от разговора в патрулкатъа няма. Ако наистина не е имало никой на пътеката или около нея е трябвалод а го запишеш в акта, макар да се съмнявам да падне. Не се и съмнявам, че ще има злоупотреби с тези пешеходни пътеки, това е на мода сега. До преди месец-два беше на мода нерегулирани фарове.
    Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
    Fiat Bravo'97 1,6 16v
    Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ами, мисля че съм чел някъде, че нямат право да те спират, ако ще създаваш предпоставка за ПТП. И аз мисля, че няма да падне акта.

Коментар

без да съм специалист, но как ще докажеш, че си създавал предпоставка за птп- пак е твоята дума срещу тяхната. То ако е така- по-добре си насочи усилията за лиспващо нарушение за пътека, а не за друго...И все пак имаха ли основание да ти го праснат този акт?
        Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
        Fiat Bravo'97 1,6 16v
        Fiat Tempra'91 1,6 mono

Коментар

Ами, нямам представа, аз жена не видях, може и да е имало. Иначе аз си направих клипче къде точно съм спрян докато ми ппишеха акт. Вижда се всичко на него, даже един тролей мина до колата на 5см и почна да свири.

Коментар

Може да е имало човек от другата страна, който ахааа е почвал да пресича
            Brava 1.6 16V 103hp

Коментар

pakumba написа:
              Не се и съмнявам, че ще има злоупотреби с тези пешеходни пътеки, това е на мода сега. До преди месец-два беше на мода нерегулирани фарове.
              +1 Точно това е обяснението. Законите винаги си ги е имало - и за пешеходците, и за фаровете, и за гражданската отговорност и въобще за каквато малоумна акция се сетят от КАТ. Да не би през останалото време да е разрешено да караш с неработещи фарове, без застраховка или да газиш пешеходците?! Катаджиите просто се възползват от ситуацията. p.s. Спряха ме наскоро, защото говорех по телефона. Най-новият лаф, с който искат рушвет е "Искаш ли да се разделим като приятели?" Да го имате предвид, да не се чудите като ви го изтърсят. Сега няма да спамя, като има подходяща тема ще ви разкажа цялата историйка, че е като скеч от "Пълна лудница" :D
              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

Re: Въпрос за обжалването на акта ми

petar2202 написа:
                ... И още един въпрос - може ли да има запис на разговора в патрулката
                Не знам какво точно имаш предвид, но не си търси белята.
                Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

petar2202 написа:
                  Ами, мисля че съм чел някъде, че нямат право да те спират, ако ще създаваш предпоставка за ПТП. И аз мисля, че няма да падне акта.
                  Ако те накарат да спреш на място на което е забранено спирането, не спираш, а го правиш на първото възможно място, ако ще и 2 патрула да се заредят след тебе, щото ако спреш насред трафика, и някой те отнесе без да иска, не куките ще са виновни че са те спрели там, можеш да си сигурен в това.......никоя кука няма право да те кара да извършваш закононарушение, плюс това той те спира и дава разпореждане за рутинна проверка, а не при няква акция или нещо от сорта......не е проблем да звъннеш на 112 и да им обясниш всичко това, и то да го направиш пред тях, и да опишеш ситуацията така, както е най - благоприятно за теб, независимо дали отговаря на истината или не, все пак имай впредвид че трябва да цитираш неща който нито ти, нито те могат, или не могат да докажат.......Пишат се тлъсти възражения за това как грубо и цинично са се държали, че са те накарали да спреш на място на което спирането е било невъзможно или забранено, как това е създавало опасност за движението, и прочее неща.......снимай по възможност всичко - не е доказателство в съда, но може да се ползва по други линии......Тва е в общи линии да знаеш за в бъдеще, така както описваш нещата сега, нямаш много шансове......
                  dikanio написа:
                  Сега няма да спамя, като има подходяща тема ще ви разкажа цялата историйка, че е като скеч от "Пълна лудница" :D
                  http://forum.fiat-bg.org/viewforum.php?f=5Давай....
                  Alfa 156 2.0 TS
                  Alfa 156 20VTurbo
                  Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                  Locost TF1 3.0V6

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                    petar2202 написа:
                    Ако те накарат да спреш на място на което е забранено спирането, не спираш, а го правиш на първото възможно място, ако ще и 2 патрула да се заредят след тебе, щото ако спреш насред трафика, и някой те отнесе без да иска, не куките ще са виновни че са те спрели там, можеш да си сигурен в това.......никоя кука няма право да те кара да извършваш закононарушение, плюс това той те спира и дава разпореждане за рутинна проверка, а не при няква акция или нещо от сорта......не е проблем да звъннеш на 112 и да им обясниш всичко това, и то да го направиш пред тях, и да опишеш ситуацията така, както е най - благоприятно за теб, независимо дали отговаря на истината или не, все пак имай впредвид че трябва да цитираш неща който нито ти, нито те могат, или не могат да докажат.......Пишат се тлъсти възражения за това как грубо и цинично са се държали, че са те накарали да спреш на място на което спирането е било невъзможно или забранено, как това е създавало опасност за движението, и прочее неща.......снимай по възможност всичко - не е доказателство в съда, но може да се ползва по други линии......Тва е в общи линии да знаеш за в бъдеще, така както описваш нещата сега, нямаш много шансове......
                    dikanio написа:
                    Сега няма да спамя, като има подходяща тема ще ви разкажа цялата историйка, че е като скеч от "Пълна лудница" :D
                    http://forum.fiat-bg.org/viewforum.php?f=5Давай....
                    Голям умник си ти със този голя м съвет който му даваш.

Коментар

sota написа:
                      Голям умник си ти със този голям съвет който му даваш.
                      Знам.....
                      Alfa 156 2.0 TS
                      Alfa 156 20VTurbo
                      Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                      Locost TF1 3.0V6

Коментар

Не можеш да обжалваш акта, и да искаш. Можеш да обжалваш наказателното постановление, когато излезе.
                        1990 TEMPRA SX 1.4 Carb

Коментар

Крайния резулат е 8 точки и 50лв

Коментар

ФЕРАРИСТ написа:
                            никоя кука няма право да те кара да извършваш закононарушение, плюс това той те спира и дава разпореждане за рутинна проверка, а не при няква акция или нещо от сорта.
                            Бе не си съвсем прав точно за това.Само един пример ще ти дам: свети червен светофар, но полицай (не регулировчик), ти маха с палката да минаваш? Ще минеш ли?

Коментар

Immortal написа:
                              ФЕРАРИСТ написа:
                              никоя кука няма право да те кара да извършваш закононарушение, плюс това той те спира и дава разпореждане за рутинна проверка, а не при няква акция или нещо от сорта.
                              Бе не си съвсем прав точно за това.Само един пример ще ти дам: свети червен светофар, но полицай (не регулировчик), ти маха с палката да минаваш? Ще минеш ли?
                              Това е дефинирано че не е нарушение - има черно на бяло кога се взима с предимство указаното от регулировчик на кръстовище спрямо останалото указано от знаци и уредби.........а тоя дето маха отстрани на пътя не е регулировчик.........
                              Alfa 156 2.0 TS
                              Alfa 156 20VTurbo
                              Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                              Locost TF1 3.0V6

Коментар

Working...
                              X