Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Въпрос към фотографите във форума

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Явор Митев написа:
    kiselo........
    Отправям ти сериозно предупреждение.....да си го имаш впредвид. Ако случайно си купиш ДСЛР, подготви се за сериозни разходи, но само ако се вманиачиш. Щото после почва..."оффф...тоз обектив", ааа...искам филтри...после ще искаш да са ХОЯ / марка /, после ще искаш широк обектив, после пък ще видиш някъде снимка с фиш-ай и почва да те човърка. Айде пари за фиш-ай....и т.н. и т.н.Но....само ако се вманиачиш. Става страшно. Да знаеш.
    Много е прав колегата.Приятелката ми преди две години се запали да снима. Купихме Nikon D60 с два китови обектива. Точно след три месеца се оказа, че творческите пориви на дамата се ограничават от качествата на апарата и се наложи да купим по-висок клас. Продадохме стария и взехме Nikon D90. И като се почна от тогава - големи, малки обективи, приближаващи, отдалечаващи, светочувствителни, широкообхватни....външни светкавици, стативи, раници, приставки :D
    преди - TIPO
    сега - VOLVO XC60

Коментар

Някой да има преки впечатления от PEN серията на Olympus? Конкретно ме интересува PL-1 модела.Изчетох доста ревюта, но ми се иска да чуя мнения от ползвател.

Коментар

Predatorsi написа:
        Абе то нощните снимки не зависят само от ИСО-то - скорост на затвора ,апертура...А ако ще се снима със светкавица е добре да може да се гласи яркостта й...Но колегата е прав ,че за добри нощни снимки си трябва сериозен апарат...Това за размера си е относително...Като е студено ,наистина е кофти да нося чантичката с апарата ,но при топло време я мятам на рамо и не ми е проблем...Иначе те съветвам да си вземеш статив...Доста безсънни нощи съм прекарал на терасата... Иначе аз лично бих предпочел ето това пред Сони-то...https://www.technopolis.bg/b2c/detai...X-HS20-EXR-BLK
        Аз първо се навих на това. Но се отказах поради няколко прости причини. Няма автоматичен режим на зуум и фокус, за разлика от SONY който има и ръчен и автоматичен режим. Софтуера му е доста лагав при заснемане на видео. Липсват му и някой други екстри които сонито покрива. Във youtube.com има директно сравнение между двата апарата и всички суперлативи отиват за СОНИ. Единствено изтъкват, че Фуджито има стойка за допълнителна светкавица...а аз не съм рипнал за такава Другото е, че като сметна че му трябват 4х АА зареждащи се батерии които трябва да са поне 2500Ач и зарядно и карта с памет излиза на цената на сонито което има всички тези неща включени в комплекта...Сега като ги сметнах излиза около 750лв фуджито...а 30лв не си струват да изпуснеш плюсовете да имаш сони...
        Renault Megane 1.5dci 110hp. 12г.
        BMW G20 320d xDrive 190hp. 2019г.
        BMW X3 2.0d xDrive 177hp '09г. Ех.

Коментар

Ами взимай Сонито тогава...
          Fiat Stilo Multi Wagon 1.9JTD 85KW/115к.с. '03 powered by emzo
          Fiat Punto SX mk2 1.2 44KW/60к.с. '00
          EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Утре, утре

Коментар

И да кажеш впечатлението...Дано си доволен...
              EX : Fiat Tipo 1.6 i.e DOHC 149C2.046 1585cc. 66KW/90к.с -6250об./мин. - Изповядващ религията FIAT

Коментар

Днес купих апарата...Първото ми впечатление е, че е перфектен...За 20минути успях да разгледам някой настройки и определено доста ми допадна...при първа възможност вероятно утре ще похайманосвам да поснимам и ще кача снимки...иначе е страхотен SONY DSC-HX100V Благодаря специално на Явор Митев за съветите

Коментар

Честито.Добър избор и с тия 30х оптичен зум...
                  FIAT FORUM BULGARIA
                  Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

krasio_79bs написа:
                    Честито.Добър избор и с тия 30х оптичен зум...
                    Доста намалена....ето това може 30х зуум на сапунерката както някой я нарекоха За мен си е перфектно Снимката я цъкнах преди 5 минути без трипода, треперейки от студ на терасата
                    Прикачени файлове

Коментар

Честито!Да си го ползваш със здраве!Иначе е важното да те кефи теб...

Коментар

Честито да ти бъде апаратчето.Може ли да направиш ей такъв видео тест на луната:http://www.youtube.com/watch?v=_rw_fe2QxiQ
                        A20DTH ЖТД ама не баш
                        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

Искаш да го хванеш в издънка с фокуса и стабилизацията ли
                          Правило № 1- Нещо което работи не се пипа!!!
                          Правило № 2- На майстори и наркОмани вяра да нямаш!
                          Правило № 3- Винаги спазвай правило № 1

Коментар

kiselo написа:
                            Доста намалена....ето това може 30х зуум .........
                            Хахаааа....аз нали ти казах. Даже е по-добра от моята на връх Ибър. Дерзай.......материята е всеобхватна.

Коментар

Working...
                            X