Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Горивата гонят рекордни цени.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Съжалявам че вземаш 100-120лв заплата. Може пък да опиташ при друг работодател.

Коментар

Re: горива

kluchar написа:
      Може да ги хванат ама не им се иска .отиват вечерта на няколко вида бензиностанции и чакат като сменят цените питат кой ви каза да сменяте цените ми началника отиват при него и го питат как така реши да дигне цената и той ами на мен ми пратиха имеил / факс от...
      мейл или факс обаче от ръководството на веригата.Отиват при ръководството на съответната верига - вие как решихте с колко да вдигнете цената и защо точно от днес?- Ами видяхме Лукойл с колко са вдигнали техните цени, и ние не сме по-глупави да продаваме с малка печалба, като можем да продаваме с цени като техните. Отиват при Лукойл - вие защо вдигнахте толкова много цените?- Ми защото за да инсталираме всичките тези инсталации, които сте ни задължили с Вашите закони, са ни се вдигнали разходите, и си ги калкулираме в цената. Освен това потреблението падна откакто взехме да продаваме по-скъпо, и се наложи да сложим още по-голяма надценка върху по-малки литри оборот.- Отиват при министрите- Вие що им праснахте такива изисквания?- Ми защото не можем да осигурим приходи в хазната и за да запълним дупката в Бюджета. И защото от 2,68 лева от всеки продаден легално литър ще приберем 45 стотинки ДДС и 63 стотинки акциз (общо 1,08 лв от крайната цена, а през 2008-ма акциза на нафтата беше само 60 стотинки );- Ама за какво ви е по-голям бюджет?- Ми за да вдигнем минималната заплата и да компенсираме поскъпването на всички стоки заради скъпите горива.- А не Ви ли е страх от обществено недоволство заради малките увеличения в заплащането?- От кого да ни е страх - от българина ли, той никой от нас до сега де е осъдил!? ... Абе тези, които идват на власт след нас - те да му мислят. Ние сега да имаме пари да плащаме на нашите обръчи от фирми, а след нас потоп.
      Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
      http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Re: горива

niko_ymn написа:
        kluchar написа:
        Може да ги хванат ама не им се иска .отиват вечерта на няколко вида бензиностанции и чакат като сменят цените питат кой ви каза да сменяте цените ми началника отиват при него и го питат как така реши да дигне цената и той ами на мен ми пратиха имеил / факс от...
        мейл или факс обаче от ръководството на веригата.Отиват при ръководството на съответната верига - вие как решихте с колко да вдигнете цената и защо точно от днес?- Ами видяхме Лукойл с колко са вдигнали техните цени, и ние не сме по-глупави да продаваме с малка печалба, като можем да продаваме с цени като техните. Отиват при Лукойл - вие защо вдигнахте толкова много цените?- Ми защото за да инсталираме всичките тези инсталации, които сте ни задължили с Вашите закони, са ни се вдигнали разходите, и си ги калкулираме в цената. Освен това потреблението падна откакто взехме да продаваме по-скъпо, и се наложи да сложим още по-голяма надценка върху по-малки литри оборот.- Отиват при министрите- Вие що им праснахте такива изисквания?- Ми защото не можем да осигурим приходи в хазната и за да запълним дупката в Бюджета. И защото от 2,68 лева от всеки продаден легално литър ще приберем 45 стотинки ДДС и 63 стотинки акциз (общо 1,08 лв от крайната цена, а през 2008-ма акциза на нафтата беше само 60 стотинки );- Ама за какво ви е по-голям бюджет?- Ми за да вдигнем минималната заплата и да компенсираме поскъпването на всички стоки заради скъпите горива.- А не Ви ли е страх от обществено недоволство заради малките увеличения в заплащането?- От кого да ни е страх - от българина ли, той никой от нас до сега де е осъдил!? ... Абе тези, които идват на власт след нас - те да му мислят. Ние сега да имаме пари да плащаме на нашите обръчи от фирми, а след нас потоп.
        Дивата реалност в 10-тина реда!
        --Старата ръжда любов не хваща!--
        156 sportwagon 1,9 jtd 115
        ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;

Коментар

Мен друго ми прави впечатление. Яйцата скочиха, министъра среща с производителите, среща с продавачите, плаши с външен внос. Предупрежденияза скок на храните по Великден, премиера разпорежда проверка със заплаха за спиране на субсидии. Горивото скача, моооооже - световен тренд.

Коментар

didich написа:
            Нека ни е гадно, за по малко от 3 долара хората си пълнят резервоарите, а ние тука го пълним с една месечна заплата. http://www.dnes.bg/cars/2012/03/13/b...-i-tova.153762
            Това за Кувейт го видях с очите си и ми падна ченето... Литър бензин струва 65 филс (1 кувейтски динар = 1000 филс = ~5 BGN). Резервоара на Toyota Camry се напълни за 3.25 КД. После доста ме бъзикаха като казах, че при нас за около 15 лева мога да си купя (по тогавашни цени) около 7 литра бензин. Таксиджията там каза, че за последните 10 години цената е бетон, не е променяна. Преди около 10 години леко я повишили, от 60 на 65 филс... Бутилка минерална вода обаче в магазина струва около 120 филс... а като се има предвид че е единствената държава в света без естествен источник на вода и пак е по-евтино от тук...

Коментар

Те и за яйцата са си виновни - щастливите кокошки, кой ги измисли - да не би хората с птицеферми? А забраната за внос на яйца от около миналия великден? И като им спреш субсидиите - какво си мислиш, че няма да надуят допълнително цените? Подписвайте европейски директиви няма проблем (дупедавци). Последната мода е, че са се съгласили от 10% данък печалба на бизнеса да може да се вдигне до към 25% - да е като в ЕС. И някой да е мислил това до каква промяна в цените ще доведе?Недообмислени работи се правят:Хазната губи милиони заради евтина нафта в чужбинаНе мога да се сетя за политик от близкото минало, който да е защитавал интересите на България и да е бил на власт.

Коментар

bubachko написа:
                didich написа:
                Нека ни е гадно, за по малко от 3 долара хората си пълнят резервоарите, а ние тука го пълним с една месечна заплата. http://www.dnes.bg/cars/2012/03/13/b...-i-tova.153762
                Това за Кувейт го видях с очите си и ми падна ченето... Литър бензин струва 65 филс (1 кувейтски динар = 1000 филс = ~5 BGN). Резервоара на Toyota Camry се напълни за 3.25 КД. После доста ме бъзикаха като казах, че при нас за около 15 лева мога да си купя (по тогавашни цени) около 7 литра бензин. Таксиджията там каза, че за последните 10 години цената е бетон, не е променяна. Преди около 10 години леко я повишили, от 60 на 65 филс... Бутилка минерална вода обаче в магазина струва около 120 филс... а като се има предвид че е единствената държава в света без естествен источник на вода и пак е по-евтино от тук...
                Ето малко по-подробно: Десетте държави с най-евтин бензин в света 1. Венецуела - $ 0,05 / л 2. Саудитска Арабия - 0,13 $ / л 3. Либия - $ 0,14 / л 4. Туркменистан - $ 0,19 / л 5. Бахрейн - $ 0,21 / л 6. Кувейт - $ 0,22 / л 7. Катар - $ 0,24 / л 8. Египет - $ 0,30 / л 9. Оман - $ 0,32 / л 10. Алжир - $ 0,32 / л Източник : http://www.automedia.bg/news/article_15988.html
                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Туркменистан само на 4000 хил. км от тук. Някой няма ли цистерна да ходим да пълним от там? Оправдано е. Ще си избием разходите.

Коментар

Сега прочетох една статия от 23 02 2012г.,че Лукойл продавала бензина с 1% загуба http://www.dnes.bg/business/2012/02/...aguba.152194,5 Интересно ми е,как тогава плаща заплати на служителите си?От сигурни източници знам,че заплатата на работник в Лукойл е от 1500лв. 2800лв. и нагоре месечно!!!
                    Fiat Brava 1.6 16v 97г.
                    Citroen C4

Коментар

От София до Арар Саудитска арабия са 2820 км. Доста по близо от туркменистан, пък и бензина с 5 цента по ефтин :D

Коментар

Абе тя идеята е убава, ама Дянков ша на посреща със пицата на митницата
                        Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

svn написа:
                          Сега прочетох една статия от 23 02 2012г.,че Лукойл продавала бензина с 1% загуба http://www.dnes.bg/business/2012/02/...aguba.152194,5 Интересно ми е,как тогава плаща заплати на служителите си?От сигурни източници знам,че заплатата на работник в Лукойл е от 1500лв. 2800лв. и нагоре месечно!!!
                          Да ми го арижат на мен тва губещо предприятиице бре, да ги отърва от мъките..........
                          Alfa 156 2.0 TS
                          Alfa 156 20VTurbo
                          Fiat Coupe 2.0 20VTurbo
                          Locost TF1 3.0V6

Коментар

ls1 написа:
                            Съжалявам че вземаш 100-120лв заплата. Може пък да опиташ при друг работодател.
                            Много на сериозно ми изтълкува думите, при минимална работна заплата в БГ от 270лв нали се сещаш, че нема как да взимам 100-120лв заплата шегаджия
                            punto HGT

Коментар

Ахааааа....ти не си говорил на сериозно. Е, значи не се оплакваш, може да оставим цените същите.

Коментар

ls1 написа:
                                Ахааааа....ти не си говорил на сериозно. Е, значи не се оплакваш, може да оставим цените същите.
                                Да ти кажа чесно ми се ще да станат двойни да видим тогава какво ще стане.
                                punto HGT

Коментар

Working...
                                X