Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Горивата гонят рекордни цени.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

slonikon написа:
    опцията с пробата в някои магазини е като пробният период - 3 до 6 месеца на по-ниска заплата, и ако те харесат БИ ТРЯБВАЛО да си се доказал достатъчно и да получаваш НОРМАЛНИ пари. при нас - да, ама не, ти как се прави: държавата решава да плаща на своите служители сумата Х. частника, ако иска да привлече някой кадърен, трябва да му плати ПОНЕ сумата 1.5Х, за да го стимулира да поеме риска от безработица, поради фалит, смяна на дейността на фирмата и пр. неща, от които на държавна служба си почти 100% защитен. В България е така, в повечето от бившите соц. страни също. за развитите западни страни и САЩ да не говорим. при нас държавата е решила Х да е около 600 лв., ми частниците да не са ненормални, че да те привличат с повече от 1000 лв?!
    Така пишеш защото си от София - в страната обаче държавата дава 300 лева, а бизнеса 450. И след пробния период ако ти вдигне с 5% заплатата си оставаш на тази заплата независимо дали бензина от 1,69 е стигнал 2,61 през последните 6 години примерно. Заплатата ти не мръдва спрямо инфлацията и това е.Аз за този период съм изгорил 4000 литра бензин. Ако ги бях купил на 1,69 можеби щях да съм щастлив.
    Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
    http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

Почва да ми е по-евтино да карам колата, която ми гори 8 на сто бензин в града (19,76лв) отколкото тази, която ми гори 14 литра газ градско (20,16 лв) - което значи, че скоро ще смъкнат пропан-бутана или ще вдигнат пак бензина.

Коментар

niko_ymn написа:
        Почва да ми е по-евтино да карам колата, която ми гори 8 на сто бензин в града (19,76лв) отколкото тази, която ми гори 14 литра газ градско (20,16 лв) - което значи, че скоро ще смъкнат пропан-бутана или ще вдигнат пак бензина.
        Ей ква е тая кола дето гори в града 8 литра?По принцип горят над 10.Днес цените на дребно са надоло.Бензина е 2,56,а нафтата 2,64.
        FIAT BRAVO 1.6
        FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
        LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

Кола на 13 хил. км с три цилиндъра е тази дето гори толкова.

Коментар

Високите цени си имат и предимства - по пътищата има по-малко автомобили, придвижването е по-лесно и няма задръствания в града
            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
              Високите цени си имат и предимства - по пътищата има по-малко автомобили, придвижването е по-лесно и няма задръствания в града
              Toва твърдение е абсолютно грешно !Забелязвам, че има разлика между веригите до 2-3ст./л.
              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                ele написа:
                Toва твърдение е абсолютно грешно !Забелязвам, че има разлика между веригите до 2-3ст./л.
                Щом казваш, моето е от лични наблюдения. Пък и не разбрах кое му е грешното, че си има предимства, че има по-малко автомобили, че придвижването е по-лесно или че няма задръствания (във Варна няма в сравнение със същия ден и час в други дни) Освен това съотношението скъпи - евтини автомобили се е променило драстично по пътищата между градовете в полза на скъпите.

Коментар

ele написа:
                  emzo написа:
                  ele написа:
                  Щом казваш, моето е от лични наблюдения. Пък и не разбрах кое му е грешното, че си има предимства, че има по-малко автомобили, че придвижването е по-лесно или че няма задръствания (във Варна няма в сравнение със същия ден и час в други дни) Освен това съотношението скъпи - евтини автомобили се е променило драстично по пътищата между градовете в полза на скъпите.
                  И това за тебе ако е в полза си в пълна заблуда.Вземи си свали очилата-розовите и гледай правилно на нещата.Стига си била опозиция.Задмина и Волен Сидеров.
                  FIAT BRAVO 1.6
                  FIAT COUPE 1.8-POWER OF LOVE-EX
                  LANCIA LYBRA 1.8 SW-NOW

Коментар

popara801: а ти вземи да четеш какво съм писала, не да си въобразяваш какво бих казала. Аман!

Коментар

Еми не си права. Тебе може и да те кефи че няма задръствания, ама в някои села единствения шанс да стигнеш до града на 20 км е с кола. И те нямат избор да ползват градски транспорт.
                      http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
                      Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
                      FIAT БРАВО 1.2 16v
                      ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
                      FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

във варна задръствания няма ако имаш впредвид отсечката от червения до катедралата, това е нищо, и то става макс 2 пъти дневно нпа друго място задръствания не стават освен ако няма катастрофа, поне по мойте разбирания за задръстване, и аз като живеех във варна си мислех, че има задръствания, но като дойдох в софия, разбрах че е нямало задръствания :D

Коментар

ele написа:
                          Високите цени си имат и предимства - по пътищата има по-малко автомобили
                          Това, частта от хора, които не карат, заради цените на горивата е смешно ниска.
                          F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

infineon: Що да не ме кефи, че няма задръствания - кефи ме и то много. nedialk00: Мерси че ме светна, за 8 години не съм забелязала. Но нямам това предвид, имам предвид маршрута, по който обикновено се движа и за който имам добри наблюдения в различните часове.emzo: Ми не знам - трябва да ги питаш. Но все още сме далеч от 97-98-ма, когато из Ямбол за 30-40 минути се виждаше по един минаващ автомобил

Коментар

nedialk00 написа:
                              във варна задръствания няма ... и аз като живеех във варна си мислех, че има задръствания, но като дойдох в софия, разбрах че е нямало задръствания :D
                              Освен задръствания , във Варна няма и пътища, елате в градчето от селски тип... Улички, над 50-годишни са с по някоя и друга лента за ляв и десен завой в последните 50 метра преди светофара, но това изобщо не спомага за по-голяма пропускателна способност на пътищата във Варна. Да не става дума, че сякаш са проектирани от душевноболни, лентата в която се движиш в последния момент те захвърля или в острова насреща или за завой за посока, в която по никой начин не ти се ще да отидеш. Чиста селения. Ако махнеш 2-3 централни булеварда, пътищата на произволно БГ селце могат да отведат също толкова коли... В София и Бургас пътищата са далеч по-разумно и модерно изградени, е, има си и изключения, но варна само можем да мечтаем за път с 2-3 ленти за направо и 2 за двете други посоки. Ъхъ. А тва ново кръгово... Направо убива лъва, има и клипове в ю-туб Не и се нахвърляйте на Еле, тук селските цървули са в такава концентрация и така нахъсени, че на всяко кръстовище има поне по един, докато в София за 20 к градско я се намери един наглец, я не, просто хората /в резултат на свирепи подсвирвания, а и нежелание да губят време/ карат много по-добре и се изнасят от местата на забавяне 2 пъти по-бързо, светне ли зелено, всичко тръгва едновременно, нда, там говедата си ги карат с остена, а във Варна подсвирнеш ли да ги подгониш, най-много да загубиш още време в надпсувания , че и някой бой край 60-70 чакащи на светофар автомобила.
                              Alfa Romeo 147 1.9 JTD 2005 Fulcrum

Коментар

абсолютно варна се превърна в изключително селски и комплексиран град къде са направили ново кръгово

Коментар

Working...
                                X