Dimo_J написа:
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Горивата гонят рекордни цени.
Collapse
X
-
-
ls1 написа:Между другото сега от дистанцията ан една година оставам с впечатлението, че миналогодишните протести бяха подклаждани от превозвачите, на които им разрешиха май някакви привилегии от рода на да зареждат от чужбина ли какво...нещо такова беше. Гледам тази година превозвачите не рипат.
Коментар
-
Immortal написа:Всъщност, мисля, че в Македония са по-ниски цените на горивата.
Коментар
-
Immortal написа:Dimo_J написа:ls1 написа:Нали се сещаш, че държавата пробва да блокира Лукойл преди шест месеца и да им наложи да се окомплектоват по закона. Преди месец гордо обявиха, че Лукойл вече е по законните изисквания, подминавайки факта че не Лукойл инсталира нещо особено, ами закона беше сменен. Хайде сега кажи ми какво ще се случи ако народа блокира Лукойл? Според мен понеже е обект със значение за националната сигурност всички участващи ще са обявени за терористи и ще бъдат разследвани като такива.
Коментар
-
Горивата поскъпнаха драстично навсякъде.Преди около две седмици заредих нафта на 1,33 а сега е около 1,52 +/- два цента по различните бензиностанции.Ама ако трябва да съм честен и 2 евро да стане литъра пак ще карам точно колкото и сега...просто няма как.Fiat Coupe 20V Turbo & Audi A4 2.5TDI Quattro & Fiat Punto Evo
Сутрин вечер моторизъм,здрав и бодър организъм!
Коментар
-
Аз лично, а предполагам, че и голяма част от вас, сме били свидетели на постоянно покачване на цените на всичко.Спомням си времената, която една кифла беше 0.14 лв, билетчето за градски траспорт - 0.06 лв, а литър бензин - 0.70 лв. Майка ми си помня още по-ниски цени - кифла за 0.05 лв, градски транспорт за 0.03 лв и литър бензин за 0.25 лв.Аз лично не виждам някаква кой знае каква драма в поскъпването на цените. То е обусловено от световния банков сектор, нуждата от печатане на нови и нови пари (които да покриват лихвите на предходните) и т.н. Инфлацията е нещо постоянно и неизбежно (поне докато така е структуриран финансовия свят).ЛОШОТО Е, ЧЕ ЗАЕДНО С ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ НЕ СЕ ВДИГА ЦЕНАТА НА ЧОВЕШКИЯ ТРУД.И тъй като ние сме продавачите на тази стока, то ние трябва да вдигнем цената й. Нито един наш клиент (разбирай - работодател), няма сам да каже - бе я да взема да ти вдигна 2 пъти заплатата... Както и вие не казвате в магазина - бе я за това сирене да ти дам 10 лева, вместо 5. Бих подкрепил единствено протести за по-високо и справедливо заплащане. И мисля, че това е единственото смислено нещо, за което трябва да се протестира. Пред работодатели, пред правителство и т.н.
Коментар
-
Добре мисленето на някои хора се движи в правилна насока, заплатите са малки, но протестите в този случай няма да помогнат. Трябва производителност или всъщност производство каквото ние в случая намаме..... страна, която всичко внася, това сме ние и няма как да просперираме като носим дънки от китай, ядем китайско зеле и турска баклава, внасяме колите на чужденците и ги караме втори живот, купуваме си и китайска техника, който има пари ходи на почивка в други държави. Поне един отрасъл трябва да имаме, не претендирам да правим лаптопи и телевизори, но земеделието ни е под всякаква критика, пустеят земи, а е пълно с хора без образование, които стоят без работа. В България трябва коопериране и обработка на получената продукция, оттам вече реклама и продажби по цял свят, защото имаме земята, тук тя е богатство!--Старата ръжда любов не хваща!--
156 sportwagon 1,9 jtd 115
ex Bravo 1.8;ex Ford Focus 1,8 tddi;
Коментар
-
Immortal написа:Аз лично, а предполагам, че и голяма част от вас, сме били свидетели на постоянно покачване на цените на всичко.Спомням си времената, която една кифла беше 0.14 лв, билетчето за градски траспорт - 0.06 лв, а литър бензин - 0.70 лв. Майка ми си помня още по-ниски цени - кифла за 0.05 лв, градски транспорт за 0.03 лв и литър бензин за 0.25 лв.Аз лично не виждам някаква кой знае каква драма в поскъпването на цените. То е обусловено от световния банков сектор, нуждата от печатане на нови и нови пари (които да покриват лихвите на предходните) и т.н. Инфлацията е нещо постоянно и неизбежно (поне докато така е структуриран финансовия свят).ЛОШОТО Е, ЧЕ ЗАЕДНО С ЦЕНИТЕ НА СТОКИТЕ НЕ СЕ ВДИГА ЦЕНАТА НА ЧОВЕШКИЯ ТРУД.И тъй като ние сме продавачите на тази стока, то ние трябва да вдигнем цената й. Нито един наш клиент (разбирай - работодател), няма сам да каже - бе я да взема да ти вдигна 2 пъти заплатата... Както и вие не казвате в магазина - бе я за това сирене да ти дам 10 лева, вместо 5. Бих подкрепил единствено протести за по-високо и справедливо заплащане. И мисля, че това е единственото смислено нещо, за което трябва да се протестира. Пред работодатели, пред правителство и т.н.Lancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
-
van_dal написа:Добре мисленето на някои хора се движи в правилна насока, заплатите са малки, но протестите в този случай няма да помогнат. Трябва производителност или всъщност производство каквото ние в случая намаме..... страна, която всичко внася, това сме ние и няма как да просперираме като носим дънки от китай, ядем китайско зеле и турска баклава, внасяме колите на чужденците и ги караме втори живот, купуваме си и китайска техника, който има пари ходи на почивка в други държави. Поне един отрасъл трябва да имаме, не претендирам да правим лаптопи и телевизори, но земеделието ни е под всякаква критика, пустеят земи, а е пълно с хора без образование, които стоят без работа. В България трябва коопериране и обработка на получената продукция, оттам вече реклама и продажби по цял свят, защото имаме земята, тук тя е богатство!
Коментар
-
Immortal написа:Бих подкрепил единствено протести за по-високо и справедливо заплащане. И мисля, че това е единственото смислено нещо, за което трябва да се протестира. Пред работодатели, пред правителство и т.н.Alfa 159 SW 2.4 Ti
Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
"...внимавай че тези италиански кочини много вървят."
Коментар
-
Immortal написа:И тъй като ние сме продавачите на тази стока, то ние трябва да вдигнем цената й. Нито един наш клиент (разбирай - работодател), няма сам да каже - бе я да взема да ти вдигна 2 пъти заплатата... Както и вие не казвате в магазина - бе я за това сирене да ти дам 10 лева, вместо 5. Бих подкрепил единствено протести за по-високо и справедливо заплащане.
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар