Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Горивата гонят рекордни цени.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

НИКОГА няма да махнат акциза в Европа. Това им е най-голямата хранилка на правителствата.

Коментар

Така е нормално да става и ЩЕ става при положение че кухите ни икономики са построени върху исчерпаем ресурс от кухите и алчни политици. Нефта не е в неограничени кол-ва , че какво очаквате ?? нормално е и ще поскъпват все повече , бъдете сигурни. Вместо да се залага на перспектива се залага на моментна печалба .. еми то по природа си е обречено на крах. ни протести ни петиции няма да накарат петрола да спре да свършва - тва е реалността ! начина е да се минава на метан т.к. е възобновяем изтоник ( канален газ например) ....
      тише едешь - хрен приедешь!
      2.0 16V Delta 2 Продава се - http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.p...653&highlight=
      http://www.3na100.com/ - за всеки, който иска да пътува ефтино.

Коментар

itan75 написа:
        Вчера времето беше малко по-благоприятно и реших се разходя малко пеш из бившата индустриялна зона на Бургас.Боже каква индустриялна зона .Като тъгнеш от Трапезица започваше със завод Ел Кабел-сега Кабелкомерс,който я произвежда една макара кабел.А си спомням навремето ни караха на практика там и що изтеглачи що работници имаше там .След него беше захарния завод-сега завод Победа.Правеха се много видове вафли,бонбони-сега производството е свито на минимум и складовата база е разпродадена.Следваше завод "Камбана"-т.е завода за олио-нищо няма от него даже и постройките са разрушени.По нататък следваше"Винпром"-съборен е и на негово място има МОЛ сИНЕМА ли кво ше става незнам. В съседство на "Винпром" беше бирената фабрика с прочутото "Бургаско"-няма и помен от негоНа част от "бирената" ,"безалкохолния" и "Сладкар има Кауфланд,Практикер,Моббо и други още некви дивотии.В завод "Спартак" за метали работят около 30 човека.Единствено "Кроношпан"-завода за мебели работи,но какво произвежда никой не знае.С Лукойл положението е същото.Когато постъпих на работа 2000г имаше около 8000 човека.В най-добрите години там са работили около 15000 души.Сега има няма 1500 човека.Оня ден пак ходих вече от три години при един директор да го моля за работа-той ми каза така:Стига идва вече писна ми от теб ...аз не съм виновен,че в Бургас останаха 5 работещи предприятия.Вагонния завод-сега Трансвагон откакто го купи румънеца Попеску пред интервюто изнесено казваше,че единствено той в България бил добре и имали много поръчки за товарни вагони от Германия.Но напоследък понеже живея точно до старата гара и вагонния завод като изляза на терасата да пуша виждам колко вагона нови излизат от завода.Преди около 2-3 години маневристите с машините не можеха да сварват да ги нареждат на линиите.Като малки все на гарата играехме и си спомням колко много вагони имаше със рула ламарина от Кремиковци за пристанището да ги натоварят за чужбина.С дни чакаха да дойде кораб.А колко хладилни вагони със продукцията точно на завод "Победа" също чакаха.Пак на тея 80-те началото на 90-те си спомням как ходехме по линията и първо отивахме до "Хлебозавода"-вземахме си по два топли хляба и отивахме до безалкохолни.Там ни даваха Кока-кола-голям лукс беше.После до завод "Сладкар работничките ни пълнеха шепите със сладки.Но най-сладкото беше в "Родопа"-когато ни даваха по някоя друга луканка .Сега няма и папер от "Родопа"-всичко е съборено из основи и на това място се помещават някои куриерски фирми и фирми за строителни материали внос от Турция или Румъния.От кораборемонтния завод където изкарах три години практика също нищо няма-нямаме вече корабостроене даже училището,което завърших "Корабостроене" не съществува,а е преименувано на училище за "Климатична и хладилна техника"-все едно ше кажеш,че произвеждаме климатици и хладилници :D .Хладилника ми е уж БЕКО трябва да е турски по-принцип,но отзаде пише-Произведено в Румъния.Купих си акумулатор за колата "Варта" произведен и той в Румъния,но въпреки,че е чисто нов едва-едва върти .На 100% съм пропуснал някой важен завод или фабрика,но това явно няма голямо значение на фона на това,което се случва в България където всеки е търговец и прекупвач и храни Румънци,Германци в техните коли втора ръка и техника и нашите пари остават в тяхната родина .А колко от тука пишещите са оставили своите едва спестени пари за някой прогнил Фиат,Алфа,Ланча и т.н в икономиката на Италия,която уж и тя е в задълбочаваща се криза? Истината е че като нямаме производство,а само ченчаджии,мазни търговци,измамници,мутри и всякаква друга сволоч няма да се оправим никога
        Прав си.В кроношпан се произвеждат плоскости за производство на мебели, и искам да ти кажа, че той е завода с нах-много работа в момента.За 1 месец сме натоварили 2 кораба с ОСБ.А относно трансвагон, имам познат там и се чудят какво ще правят, защото поръчките са до края на март(тогава трябва да излезе последния вагон), а те немогат да смогнат защото работата нещо се бави.И на всичкото отгоре някакви си стотина човека има съкратени, и се очакват още след края на март.Тази сутрин гледах БТВ и разбрах, че някакви си 4-5 стотинки от цените на горивата у нас се губят, защото дизела тук според някакви таблици е 2.66лв/л.И че навсякъде дизела бил по ефтин само тук било обратно.Така казаха хората де, не съм излизал незнам.

Коментар

ако правилно съм закръглял това ще рече: От 22-ри 95-2,61; 98-2,84; Д-2,70; ПБ-1,44; (нови рекорди)Сигурно Иран са виновни сега!?
          Брава 1,6 16V; Джанти 16-ки - по договаряне - 4 бр.:
          http://forum.fiat-bg.org/viewtopic.php?t=88126

Коментар

niko_ymn написа:
            ако правилно съм закръглял това ще рече: От 22-ри 95-2,61; 98-2,84; Д-2,70; ПБ-1,44; (нови рекорди)Сигурно Иран са виновни сега!?
            Не ти следя мисълта и постовете, но май правилно си закръглял по сметките по-горе. Днеска сутрин - 95 - 2.62 на ОМВ Цариградско ... печка им лелина...

Коментар

niko_ymn написа:
              Това явно е нещо като подготовка към прогнозираните ПОНЕ 20-25ст. повишаване на цените до месец...
              Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
              Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

...почвам да уча фиатката да консумира вода , въпреки че и тя не е много евтина ама ще се ядва ....

Коментар

работата си отива към блокада на Лукойл и нефтопристанището в Росен.

Коментар

Нали се сещаш, че държавата пробва да блокира Лукойл преди шест месеца и да им наложи да се окомплектоват по закона. Преди месец гордо обявиха, че Лукойл вече е по законните изисквания, подминавайки факта че не Лукойл инсталира нещо особено, ами закона беше сменен. Хайде сега кажи ми какво ще се случи ако народа блокира Лукойл? Според мен понеже е обект със значение за националната сигурност всички участващи ще са обявени за терористи и ще бъдат разследвани като такива.

Коментар

Отделно че акциза и ДДС (и върху него) е едно от ключовите пера за постъпления в бюджета. Такава хранилка не се изтърва.
                      Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                      Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Ако нафтата стане 3лв/литър ще вадя колата само при форсмажорни обстоятелства. Мамичката им недна...
                        "Тревата расте, птичките летят, вълните галят пясъка. Аз пребивам хора."

ЕХ Fiat Bravo 1.9 JTD Abarth tuning, chip tunning VRPerfomance, 10.1999
                        Lancia Lybra 2.4 JTD, 140HP++, 2002, ASR,ABS,8 air,BOSE

Коментар

цени на горивата

Гледам днес газ 1.44 преди някъде 2 седмици беше 1.27а бензина 95 2.61 лвнафта 2.70 лв
                          КЛЮЧАРА е тук – https://goo.gl/maps/GvEGbSeq7nk
                          Пунто http://www.punto.mysteria.cz/puntoMk1/schema7.htm
                          http://www.autoinfo24.ru/rukovodstva.../inomarki/fiat

Коментар

Много се реве,че бензина бил по-евтин от нафтата. Какво да кажем за съотношението газ-бензин, газ дизел, газ- метан тук и в Европа?
                            Brava ELX 1,6 16V, 90PS , LPG BRC Sequent24
                            Мarea SW ,SX 1,6 16V, 103PS, LPG Zenit JZ2005

Коментар

ужас днеска заредих на 2.61 на Омакс-а в Ямбол.. а до преди 2 седмици беше 2.52-3 някъде.. така ако продължава ще ползвам книжката само за пешеходец май
                              Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                              Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

ls1 написа:
                                Нали се сещаш, че държавата пробва да блокира Лукойл преди шест месеца и да им наложи да се окомплектоват по закона. Преди месец гордо обявиха, че Лукойл вече е по законните изисквания, подминавайки факта че не Лукойл инсталира нещо особено, ами закона беше сменен. Хайде сега кажи ми какво ще се случи ако народа блокира Лукойл? Според мен понеже е обект със значение за националната сигурност всички участващи ще са обявени за терористи и ще бъдат разследвани като такива.
                                В момента се сещам само, че ако седим на комповете и си пишем няма да стане нищо.А Господин премиера дали се сеща какво ще стане от тези скъпи горива?

Коментар

Working...
                                X