Бензина вече 2.56, газ 1.37, дизел с нечувана цена до сега - 2.70....и от 24:00 тая вечер влизат още по високи цени, поне това което видях от сайта на лукойл в отчета за днес , газта поскъпва с около 4-5% което значи, че от утре може и цената да е над 1.40лв.....честито на целия български народ...
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Горивата гонят рекордни цени.
Collapse
X
-
Не знам какво ще правим. Според мен до лятото ще удари три лева нафтата. И лошото е че не е нещо моментно, оттук нататък все ще е нагоре. Правих днеска сметки, но с моите десет хиляди километра на година минаването на метан трудно ще се избие. Трябва да продам кола, да купя друга, която кой знае с какви болежки ще е, метанова уредба....поне две години ще минат преди да кажа айде, оттук нататък съм избил врътката и пестя от метана. За кемпера не ми се мисли. За едно ходене уикенда ще трябва да давам сто лева поне за гориво, и ще се отдалеча до Шумен най-много. А кемпера не го ли ползваш поне три уикенда в месеца язък за кемпера. Да давам сто лева за едно преспиване на поляна хич не ме радва...Мрънкам ама...нещо ми е много гадно за това повишаване на горивото. Особено заради кемпера, с толкова кеф го ремонтирам, няколко хиляди му наливам и таман ще го оправя и трябва да седи на паркинга.
Коментар
-
е щом го ползваш рядко тоя кемпер не е голяма набутвация пак и кефа цена няма...ама аз в софия давам по 50 лева на месец за газ само да ходя до университета който е на 4км, и до сливен 2 пъти в месеца още 140 лева и ми идва едно 200 лева и така да си джиткам което вече е малоумие с тея цени на горивата като имаш в предвид че картата за градския за линията която ползвам вече ми е 9 лева....а ходенето до провинцията няма да се отложи просто ще стана по-рядко а и понякога се комбинирам с други хора който пътуват натам така,че гледам да свия разходите максимално няма как ...влака не е надежден вече ...няколко пъти се качвах и все аварии по средата на пътя, или закъснява или го отклоняват през пловдивс и прехода СЛивен-София става 6 часа и нагоре , отделно е студено и мизерно, автобуса сяда колкото с кола долу горе пак не става, ще ни накрат никъде да не пътуваме вечеFiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
-
Така е. защото си мълчим. Освен това не виждам задръстванията да са намалели, нито знам за някой, който си е спрял колата?? Пиша това не заради друго, а защото ако бяхме единни и спрем да караме автомобилите си известно време нещата нямаше да седят по този начин, но ние не сме единни. Оттам идват всички проблеми. Никога не сме били единни - историята го е показала и доказала многократно. Ако променим това, то ще се промени и начина ни на живот!Ако това се случваше в Гърция щяха да са разрушили парламента до последната тухла, а за индивидите вътре да не коментирам какво щеше да им се е случило...== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
А не мислите ли, че има хора, които няма как да спрат автомобилите си, дори и много да го искат?Аз неведнъж съм писал - няма друг вариант за да ходя на работа, освен с кола. Евентуално може да се ходи и с велосипед през топлите месеци, но все пак от къщи до офиса ми е 10 км. Ще ида там целия в пот... баня няма... пробвал съм го този вариант, не е сполучлив.Градски транспорт не става, тъй като трябва да правя 2 смени, от които единия автобус е "селски" и върви доста на рядко. Пътуването до работа би ми излязло вместо 10 минути - около час. И най-важното - би ми било по-скъпо. Билетчето до града е 1 лв в едната посока, градския засега е 0.60 лв... т.е. общо 3.20 лв на ден. (с колата ми е около 2 лв) При това от къщи до спирката трябва да вървя около 400 м, после в града, като сменя автобуса, от най-близката спирка до офиса още 300-400 м. Отделно чакането по спирките...Не става така. А и много често през деня ми се налага служебно да ползвам колата си. Просто няма вариант в който да съм без кола на работа. Който иска - пеш да ходи, който иска - на хеликоптер да се качва... Ако ще и 3 лв да стане метана, пак ще ходя с колата, щото нямам избор.
Коментар
-
Слав написа:Ако това се случваше в Гърция щяха да са разрушили парламента до последната тухла, а за индивидите вътре да не коментирам какво щеше да им се е случило...
Коментар
-
Immortal написа:А не мислите ли, че има хора, които няма как да спрат автомобилите си, дори и много да го искат?F9Q750 @ 151hp/332.2Nm
Коментар
-
Immortal написа:...освен ако няма политици с дупе... ама такива не съм виждал от доста години.I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!
Коментар
-
Тъкмо това щях да напиша - може да не са протестирали, но при тях минималната заплата е 5 пъти по-висока ) И сега протестират, защото искат да им направят минималната заплата 600 евра???Иначе казано как е по-добре?1. 600 евро - 1.70 литър бензин = 353 литра2. 130 евро - 1.30 литър бензин = 100 литраНе съм много фен на подобни сметки, но тук имаме две минимални заплати, които са фиксирани и две цени на безнина. Спокойно мога да кажа, че един грък може да си позволи да не протестира за високата цена на горивото, защото не го притеснява. И дете в пъртви клас вижда, че в Гърция с минимална заплата на високата цена на горивото взимаш 3.5 пъти повече гориво, отколкото с минималнтата заплата в България на по-ниската цена на горивото. Да ви имам евтинията... :D С други думи правилният протест ще бъде за по-високи доходи! И аз подкрепям този протест/искане !== Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp
На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)
Коментар
-
колеги не мисля че е редно да гоним западна европа по цени на горивата след като не сме ги настигнали поне на половина по заплати това е някаква лудост не занм за вас но на мен вече ми писна от абсурдите в тази държава да излизаме на протести не знам да запали някоя бензиностация ли мисля че в крайна сметка трябва да предприемем нещо и мисля че всичко трябва да тръгне отмладите хора в страната защото старите просто вече нямат сили милите ако възнамеряваме да живеем тук трябва да се борим по някакъв начин с всички абсурди и в крайна сметка БЕДНИТЕ ПЛАщАТ ЦЕНАТА НА КРИЗАТА А БОГАТИТЕ СТАВАТ ПО БОГАТИ ПРОТЕСТИ ПРОТЕСТИSTILO JTD
Коментар
-
хаха как младите да отидат на протест бе колега не виждаш ли масово кой ходи по протести - средната възраст на протестиращите е 60 години...а и младите ги боли фара тях ги интересува да има салатка и ракиийка и да излязат и да пият една водка и ако забият някоя лесна селска мома още по добре....зареждат по 5 лева газ тва хич не ги събаря....да не говорим в София колко мамини синчета има - хиляди....нали гледам университетите - пълно е с коли отпреде а после били бедни студентите....разбирам колегите които не могат да оставят колите си и аз съм имал такава работа която съм работил с моята кола и няма как, но това не им пречи да се включат в будещи протести....а относно протестите за заплатите няма как да стане като отгоре ти казват че икономиката не се развива, а и се краде толкова много - всяка година пишат колко милиони са събрали от винетки а да сте видяли магистрала тракия да е ремонтирана ? Не , нали ? Това е показателно колко се краде саом от винеткиFiat Bravo 1.9 JTD 100
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар