Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Горивата гонят рекордни цени.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Така е, Ники... но за това в нормалните държави има нормални синдикати.А у нас и синдикатите ни като всичко останало.

Коментар

ls1 написа:
      Имам чувството че мнозина прочитат ’по-високо...’ и подминават ’по-справедливо...’ заплащане . Как да не го искаш. Но защо ли си мисля че ако осъществим ’по-справедливо заплащане’ 3/4 от народа ще изреве що са му смъкнали заплатата.
      Подкрепям. Ей ви пример на превод, вероятно от много по-квалифициран (ама некадърен) преводач от мен.[quote:8f86619cfc]Компанията **** желае да ви помогне да получите възможно най-голямо удоволствие от управлението на вашия автомобил. Вашата Инструкция за експлоатация, прочетена ,,от корица до корица
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
        [quote:574d268b20="ls1"]Имам чувството че мнозина прочитат ’по-високо...’ и подминават ’по-справедливо...’ заплащане . Как да не го искаш. Но защо ли си мисля че ако осъществим ’по-справедливо заплащане’ 3/4 от народа ще изреве що са му смъкнали заплатата.
        Подкрепям. Ей ви пример на превод, вероятно от много по-квалифициран (ама некадърен) преводач от мен.[quote:574d268b20]Компанията **** желае да ви помогне да получите възможно най-голямо удоволствие от управлението на вашия автомобил. Вашата Инструкция за експлоатация, прочетена ,,от корица до корица
        I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

Еле, вземи ме мен за преводач Имам достатъчно опит, без майтап ...и със сигурност не бих сътворил подобни бисери.Мога да ти пратя мостри (И аз като Слави Трифонов взех да се самопредлагам )

Коментар

ele написа:
            Ако българинът иска по-високо заплащане - трябва да докаже, че го заслужава.
            тц, обратното е. в настоящата социална система трудът е стока, като всяка друга. ако искаш скъп ( очакваш качествен и вкусен) салам, първо го купуваш (плащаш колкото един немец, да кажем) и после разбираш дали си струва. опцията с пробата в някои магазини е като пробният период - 3 до 6 месеца на по-ниска заплата, и ако те харесат БИ ТРЯБВАЛО да си се доказал достатъчно и да получаваш НОРМАЛНИ пари. при нас - да, ама не, тъй че при тия десет пъти разлика в доходите за никакво сравнение в производителността не може да става дума. все едно ако аз произвеждам една гайка, немецът за същото време произвежда десет гайки. ми нали машините са едни и същи, лентата си се движи със стандартна според някое си ISO скорост, КАК е десет пъти по-производителен? да беше два- три пъти, ама десет? проста математика.и как се прави: държавата решава да плаща на своите служители сумата Х. частника, ако иска да привлече някой кадърен, трябва да му плати ПОНЕ сумата 1.5Х, за да го стимулира да поеме риска от безработица, поради фалит, смяна на дейността на фирмата и пр. неща, от които на държавна служба си почти 100% защитен. В България е така, в повечето от бившите соц. страни също. за развитите западни страни и САЩ да не говорим. при нас държавата е решила Х да е около 600 лв., ми частниците да не са ненормални, че да те привличат с повече от 1000 лв?!
            браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

И ти правиш десет. Обаче две слагаш в джоба, че вкъщи ти трябват. Две взема колегата и няма какво да му кажеш щото е гъст с шефа. Две отиват брак щото докато си ги правил си говорил по телефона. Две се изтърколват под машината, а теб не ти плащат да се навеждаш. Една подаряваш на Мичето да ти пусне. И една даваш на шефа да я продава.

Коментар

без тия, моля ти се!http://www.foxnews.com/world/2012/02...-favors/German president quits in scandal over favors
                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Това какво общо има? Нещо като в оня виц "а вие що биете негрите?"

Коментар

сутринта заредих газ на 1.44
                    Lancia Lybra 1.8i

Коментар

slonikon: Грешно сравняваш нещата. Трудът не е стока, ти не продаваш труда си, ти продаваш знанията и уменията си, които изразяваш чрез труд. Ако знанията и уменията ти са пълна скръб, колкото и да се трудиш, пак си пълна скръб. А тоя преводач, дето ги е сътворил тия бисери, ако предположим, че работи на пълен работен ден към тая агенция, взима между 4000 и 6000 лева, което може да се каже, че е европейска заплата. Е, дават му пари на човека, ама като гледам, не се е постарал да сътвори нещо поне с приемливо качество. Тъй че на българина (голяма част) и европейска заплата да му предложат, пак ще блее, маже и скатава, и няма дори да направи опит да си подобри уменията и знанията. Как да му даваш европейска заплата???? Immortal: Ми пробвай. П.П. Тя темата заби в друга посока, но по темата... вчера като пътувах до Бургас ми направи впечатление, че има много по-малко автомобили от обикновено. Не знам дали е съвпадение, но дори бензиностанцията, на която заредих и която обикновено е пълна, беше празна - имашпе само една кола.
                      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ls1 написа:
                        Това какво общо има? Нещо като в оня виц "а вие що биете негрите?"
                        колега, извинявай, ако не съм разбрал въпроса ти. предположих, че искаш да кажеш, че немецът от моето сравнение ще продаде и десетте гайки, щото, за разлика от нас, те немците по природа са изключително честни, и при тях изобщо не се краде, не се правят услуги на колеги и на минчета и пр. с изключение, може би на някои незначителни хорица, като горепосочения или Хелмут Кол, да кажем.п.с. еле, за преводачите не знам, но познавам няколко т.нар мениджъри - на по стотина човека - в чужди фирми с дейност при нас и заплатите им са между 4000 и 7000 с 20-30 000 годишен бонус. това не е европейска заплата за тази позиция, това е европейска заплата за старшина от полицията. че и толкова няма. така че, за мен, твоето сравнение също не е коректно, за моето няма да споря.приятен ден на всички!
                        браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

@ele Това си е гугълски превод...пипнат тук там А трафика ще намалее, когато газта стане по 2.50/л. и нагоре.
                          Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Милите ми те, работели на загуба.Лукойл: Продаваме ,,зимен" дизел, а той е по-скъп
                            FIAT FORUM BULGARIA
                            Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Има ли някоя институция, която следи дали продават зимен или летен дизел ? Принципно питам.
                              F9Q750 @ 151hp/332.2Nm

Коментар

emzo написа:
                                Има ли някоя институция, която следи дали продават зимен или летен дизел ? Принципно питам.
                                Белите мечки.Забравиха що ТИР ове закъсаха заради замръзнала "зимна" нафта.
                                FIAT FORUM BULGARIA
                                Ракията е над политиката

Видео от Италфест 2011

Коментар

Working...
                                X