Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Горивата гонят рекордни цени.

Collapse
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

    #46
    Заплатите били ниски.... дрън дрън.Никога в България заплатите не са били високи, ама бензина помня, че беше 80 стотинки за литър нали, и пропан бутанът беше 35 стотинки.Докато храним половината Русия така ще е.

    Коментар


      #47
      Dimo_J написа:
      Заплатите били ниски.... дрън дрън.Никога в България заплатите не са били високи, ама бензина помня, че беше 80 стотинки за литър нали, и пропан бутанът беше 35 стотинки.Докато храним половината Русия така ще е.
      Колега, когато бензинът беше 0.80 лв, средната заплата беше 180 лв. т.е. с една средна заплата можеше да си купиш 225 л бензин.Сега средната заплата е 450 лв, а литър бензин - 2.60... можеш да си купиш 173 л бензин.Т.е. или цената на бензина е станала по-висока, или заплатите на хората са станали по-ниски като абсолютна стойност.Като се огледаме около нас (Турция, Гърция, Румъния...) - като цена нашите горива са най-евтини, тъй че остава да са ни ниски заплатите Аритметиката е проста.И докато в другите европейски държави цените са същите или малко по-високи, а заплатите ни са в пъти по-ниски, ще твърдя, че не са високи цените на стоките (изобщо), а е ниска цената на труда ни. Щото сме.... женски полови органи. Щото трябваше през 1989 не да чакаме да свалят Бай Тошо мирно и тихо неговите съпартийци, а всички до един да ги изтребим като вредители. Без милост.Нямаше да има мутри (щото нямаше кой да им плаща), нямаше да има червени куфарчета с пари, с които "приватизираха" цялата индустрия, нямаше да има много неща.Ама като сме такива... сега ще траем. Или ще си стягаме куфарите...

      Коментар


        #48
        да де ама някак си немога да съм сигурен в твърденията ти за средната заплата, защото аз тогава нямах 18 и работих на бензиностанция, и взимах повечко парички, от това, което си писал.От тази гледна точка не съм сигурен за средната заплата.Не твърдя също и че са ни високи заплатите.Да ниски са, обаче проблема е там, че ни третират както третират Германия и другите развити страни.Това е проблема.Ако има някакъв начин да се преразгледат всички ставки спрямо минимална работна заплата тогава пак всичко ще е наред и всички ще са щастливи.Не говоря специално за горивата, а по принцип.

        Коментар


          #49
          Immortal написа:
          Щото трябваше през 1989 не да чакаме да свалят Бай Тошо мирно и тихо неговите съпартийци, а всички до един да ги изтребим като вредители. Без милост.
          Съгласен, но едва ли щеше да има голяма полза за икономиката. Знаем какво се случи с Чаушеско, а Румъния са съвсем малко по-добре от нас.
          Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
          ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

          Коментар


            #50
            Горивата гонят рекордни цени.

            dikanio написа:
            Immortal написа:
            Щото трябваше през 1989 не да чакаме да свалят Бай Тошо мирно и тихо неговите съпартийци, а всички до един да ги изтребим като вредители. Без милост.
            Съгласен, но едва ли щеше да има голяма полза за икономиката. Знаем какво се случи с Чаушеско, а Румъния са съвсем малко по-добре от нас.
            Хм....май трябва да отидат някои хора в Румъния , че да видят как е ...
            FIAT BRAVA 1.4 12V А/С, с чийто собственик можете да се свържете на 089 9225580
            FIAT CROMA 2.4 Mjet - proprio miracolo

            Коментар


              #51
              Аз не говоря само за Бай Тошо, а за всички в ръководството на Партията... барабар с Лиловци, Лукановци, Виденовци (той в Комсомола беше тогава, но и тях наред). Чистка, каквато само те, комунистите, знаят да правят. След това щеше да е лесно. Както на тях им беше лесно през 1944. Изтребиха всичките си противници... трябваше с техните камъни по тяхната глава.Ама...можем само да съжаляваме за това. А сега ще ни управляват децата им, внуците им и бодигардовете им. Пък ние ще пъшкаме, че са ни скъпи горивата... ми пада ни се! Всеки народ си заслужава управниците!

              Коментар


                #52
                Дидо, недей така.
                like a man in silk pyjamas shooting pigeons from a deckchair

                Коментар


                  #53
                  Защо "недей" след като е прав на 100%, само защо не е благоприлично да се говори така ли?
                  Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                  Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

                  Коментар


                    #54
                    напълно съм съгласен, и го подкрепям с две ръце, докато не измрат комунягите и дупедавците, няма да се оправим, а докато стане това, братятата турци и мангали вече най-вероятно ще са ни превзели отсекъде

                    Коментар


                      #55
                      Тъй ще е...докато една шепа хора се чудят как да променят нещата масата народ прави исторически анализи,гледа съседите си и заключава,че тъй ни се падало разбираш ли.Вместо да гледаме себе си и да държим един за друг пак почваме да правим обратното...Ай да видим сега на 17.03 кой ще излезе поне със съгражданите си.Не да вика,не да хвърля камъни ами ей така за подкрепа само
                      EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                      Fiat Punto 1.2 16v Sporting

                      Коментар


                        #56
                        Какво ще има на 17.03?

                        Коментар


                          #57
                          white_shark Аз няма да изляза, щото не е ясно защо.Immortal: минало бешело. Ако не бяха тия, щяха да са други. Българинът не е социално животно - той живее сам в блока, прави каквото си иска, когато си иска и както си иска - кой ще дръзне на него да му дава тон в живота и наклон на оная работа!?! Като дойде обаче нагорнището, бие една контра и гледа по кое надолнище да се изтъркули, че да му е лесно. Вечно някой му е крив за собствените му неуспехи. Знам ся че ще скочите, обаче калпави хора, калпави работодатели, калпави работници. Ся давам и пример. Работя основно за чужди работници и една има офис в България. Всички ми пращат поръчката за превод с файловете за превод или малко след това, ако вече сме се разбрали за заплащането, а това е един лист на който пише кой, какво и кога прави и плаща. Само в тоя български офис трябва да им се молиш ежедневно да ти го пратят, защото няма как да им пуснеш фактура без него. Ако в другите агенции има смяна на имейл, винаги те уведомяват предварително поне 1-2 седмици и точно преди датата на смяната, само в българския офис научаваш, че имейла е сменен няколко дена след това. Все обяснения колко били натоварени, колко им било трудно... то сигурно на другите не е... Само да направите сравнение, в чужд офис на същата фирма са ми изпращали документи в полунощ, когато ги помоля да побързат малко.А колкото до цените на горивата - мисля, че са нормални. Не виждам някаква тенденция за намаляване на броя на колите по пътищата, даже казаха то ТВто, че броя на продадените нови автомобили растял.
                          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

                          Коментар


                            #58
                            Lane Staley написа:
                            Дидо, недей така.
                            Говорих доста образно. Не го приемайте буквално като "чистка"... И един 10 годишен затвор им стигаше, през това време България да си стъпи на краката.Но ЕЛЕ е права - минало-бешало...За това сега ще караме на метан и ще се молим да не им хрумне на синовете на "онези" управници, да му вдигнат цената, щото Батюшката така им прошепнал.На протести аз ходих, когато имаше смисъл - и против Луканов, и против Виденов... и 15 години след това разбирам, че всичко е било безсмислено.Сега няма сила, която да ме изкара от къщи, за да служа на режисираните интереси на някой друг "спасител".Младите - протестирайте... вие може и да си мислите, че има смисъл... Аз през това време ще изкарам още някой лев, за да има за метанче и за кебапчета.

                            Коментар


                              #59
                              ogi28b написа:
                              Какво ще има на 17.03?
                              http://www.facebook.com/pages/%D0%9D...90311954354955И аз не съм чел подробно за какво иде реч,но смятам да изляза за подкрепа.Тия дето не им е ясно явно не живеят в България може би или по-скоро те са антисоциалните същества,които не виждат по-далеч от входната си врата.То да имаше поне нещо нормално в тая държава ама...Ето ви пример,че наглите мафиотско-картелно-рекетьорски практики в петролния сегмент се прилагат и в фармацевтичния:http://www.bnews.bg/article-44383Сега сигурно пак ще има мнение,че българския народ си е заслужил и това.По логиката "щом бензина е 2.60 и колите не намалят няма проблем значи" следва,че щом лекарствата са ни най-скъпи и болните,които си ги купуват се увеличават значи пак няма проблем и всичко трябва да продължава така.
                              EX' Fiat Tipo 1.4i.e DGT
                              Fiat Punto 1.2 16v Sporting

                              Коментар


                                #60
                                white_shark написа:
                                ogi28b написа:
                                Какво ще има на 17.03?
                                http://www.facebook.com/pages/%D0%9D...90311954354955И аз не съм чел подробно за какво иде реч,но смятам да изляза за подкрепа.Тия дето не им е ясно явно не живеят в България може би или по-скоро те са антисоциалните същества,които не виждат по-далеч от входната си врата.То да имаше поне нещо нормално в тая държава ама...Ето ви пример,че наглите мафиотско-картелно-рекетьорски практики в петролния сегмент се прилагат и в фармацевтичния:http://www.bnews.bg/article-44383Сега сигурно пак ще има мнение,че българския народ си е заслужил и това.По логиката "щом бензина е 2.60 и колите не намалят няма проблем значи" следва,че щом лекарствата са ни най-скъпи и болните,които си ги купуват се увеличават значи пак няма проблем и всичко трябва да продължава така.
                                Не е подходящ примера, можеш без кола, ама без лекарства не можеш.
                                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

                                Коментар

                                Working...
                                X