Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Пишат актове на неспрял водач на зебра със знак.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Сега ще се заточат 10 страници с коментари колко некадърно са разположени пешеходните пътеки, как пресичат пешеходците и т.н. А що не вземем да внимаваме повечко, вместо да мрънкаме?

Коментар

jenshen73 написа:
      ele написа:
      Че то вече няма пешеходна пътека тип зебра.
      Всъщност няма пешеходна пътека, която не е Зебра
      Не е точно така - дори да няма маркировка, всяко продължение на тротоара върху платното е пешеходна пътека, докато зебрата си беше маркирана пешеходна пътека.Освен това на пешеходеца е разрешено да пресече платното и извън пешеходна пътека, ако такава няма наблизо. Затова спазвайте правилата и никой няма да ви глобява.
      Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

ele написа:
        Освен това на пешеходеца е разрешено да пресече платното и извън пешеходна пътека, ако такава няма наблизо. Затова спазвайте правилата и никой няма да ви глобява.
        Ел, това е така както казваш, но под цитата "ако такава няма наблизо" за съжаление е мега разтегливо понятие.За мен наблизо означава на 3 метра от където съм, за теб може да означава и 2 километра.Демек ако някой пресече на различно разстояние примерно по-голямо от 10 метра от обозначена пешеходна пътека, то шофьора ще е винаги в нарушение на закона.Демек това е писано изцяло срещу шофьорите. Логично е и да бъде така де защото все пак желязо срещу човек е малко неравностойна битка.Ама има и много закони, които гласят, че пешеходеца няма право да навлиза рязко на пътното платно, демек да реши да пресича на спринт. Демек си ходи направо по тротоара и изведнъж реши рязко да слезе от него и да пресече. Няма право да пресича, ако се огледа и види някой засилил се (макар и в нарушение на закона) автомобил. Това си го пише в закона, но при евентуално блъскане на пешеходец, то това няма как да се докаже, че пешеходеца е нарушил правилата за движение и той виновно или съвиновно да си понесе последствията.
        A20DTH ЖТД ама не баш
        1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
        Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Коментар

BOСъгласна съм, че законът не е в полза на шофьорите, но във всички държави е така. Спазвайте ограниченията, така ще намалите до минимум шанса да ударите някой заблуден.
          Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

Мисля, че съм го казал, но ще се повторя ако трябва. Време е и пешеходците да се научат/-им да пресичаме. Не може да стоим на 1 метър навътре на тротоара до пешеходна пътека и да смятаме, че някой ще се сети, че искаме да пресичаме. Не можем да си мислим, че щом сме на пешеходна пътека сме безсмъртни, редно е и да се огледаме. Случвало ми се е да спра на някой пешеходец, а в лявата лента колата да ме изпревари, без дори да намали. Ако в тази ситуация се случи нещо с пешеходеца, винаги ще си мисля, че ако не го бях пуснал нямаше да се случи. Същата случка ми се е случвала и докато съм пешеходец - една кола ме пуска да пресека, но другия зад него не мисли така Така ме учиха и на шофьорските курсове - всеки път да преценям ситуацията. За мен не са виновни само шофьорите, а и пешеходците. Тези, които са отговорни за знаците и пешеходните пътеки не искам да ги коментирам

Fiat Brava SX 1.4 12V 1997

Коментар

Working...
            X