Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблемче с TP-LINK WR740N

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Проблемче с TP-LINK WR740N

След около година безпроблемна работа, рутерчето днес си показа рогата. Другият вариант е аз да не правя нещо, както трябва.За какво иде реч. Пробвам се днес да вляза в настрйките му и пиша съответно 192.168.1.1, но ми показва следната страница:Първо реснах РС-то, но нямаше ефект. После реших да ресна и рутера. Първо му изключих захранването за около минута, но нищо не стана. Последното, което реших е да го ресна от бутона, като си казах, че пак ще трябва да му правя настрйки, но идеята беше да добия достъп до настройките му. Е, реснах го... и сега нито достъп (същото съобщения излиза) нито нет (че се изтриха IP-то и MAC-а). bm.gifТа някой да каже някаква магийка да му вляза в "зоната" и да го стисна за гръкляна, т.е. за настройките?
    Прикачени файлове
    Stop giving directions, just say "Follow me."
    Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
    Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

TL-WR740N Default IP:192.168.1.1TL-WR740N Default Password:adminTL-WR740N Default Username:admin
    Nissan X-TRAIL 2005 2,2 136hp
    Ex: Nissan Primera P12 Wagon 2,2 126hp
    Ex: Fiat Marea Weekend 1,8 16v 97г. бензин & CNG

Коментар

То си е написано в съобщението, но все пак да напомня - след ресетването, трябва да го изключиш и включиш отново, за да се възстановят заводските настройки.
      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

veselin10 написа:
        TL-WR740N Default IP:192.168.1.1TL-WR740N Default Password:adminTL-WR740N Default Username:admin
        Това е ясно. Проблемът е, че не ми се отваря диалогов прозорец, в който да вкарам юзер и парола.
        dikanio написа:
        То си е написано в съобщението, но все пак да напомня - след ресетването, трябва да го изключиш и включиш отново, за да се възстановят заводските настройки.
        Аз това не го виждам, че трябва да се изкл. и вкл. след рестартирането, но както и да е. И това направих, но резултат няма. Пинг до рутера имам. Да разбирам ли, че време да си ползвам гаранционното обслужване от търговеца?

Коментар

Провери да не влизаш на друг рутер. Start - Run - Cmd - ipconfig /all - и гледаш Ип-то което ти е дадено за Gateway е рутера. Имаше една партида дето бяха 192.168.0.1 . Иначе за factory reset-a : гасиш от тока - натискаш и задържаш ресет копченцето и пускаш тока (държиш ресет-а около минута след като пуснеш тока). Провери да не пишеш admin/admin - на кирилица.

Коментар

sok1 написа:
            Това е ясно. Проблемът е, че не ми се отваря диалогов прозорец, в който да вкарам юзер и парола.
            Пробвай с друг браузер щом не ти отваря диалога.

Коментар

И аз мисля, че проблемът е в браузъра, а не в рутера.
              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Изтрий кеша на браузъра и си готов.
                Fiat Bravo Dynamic 1.9 Multijet '08, Mercedes A170 CDI '02
                Suzuki SX4 1.9 DDIS '09, powered by FIAT
                Ex: Marea 2.4 JTD 2000
                Ex: Brava 1.6 1997
                Ex: Puntо 1.1 1994

Коментар

Изтрих кеша, кукита, мукита и пак не става. Повторих всичко с ИЕ - резултатът е като в 1-я пост.
                  nightlord написа:
                  Провери да не влизаш на друг рутер. Start - Run - Cmd - ipconfig /all - и гледаш Ип-то което ти е дадено за Gateway е рутера. Имаше една партида дето бяха 192.168.0.1 . Иначе за factory reset-a : гасиш от тока - натискаш и задържаш ресет копченцето и пускаш тока (държиш ресет-а около минута след като пуснеш тока). Провери да не пишеш admin/admin - на кирилица.
                  Реснах го както каза, ама ядец. При ipconfig /all ми показва Gateway - 192.168.1.1. , т.е. това ми е рутера. А и всъщност той единствен има физическа връзка с РС-то в момента. WAN кабела е изкаран, защото няма как да вляза в рутера и да клюнирам MAC-а и IP-то.

Коментар

Кога за последно си успявал да се логнеш към рутера с име и парола? Ако е скоро - пробвай да върнеш Windows към старо състояние със System restore. Аз все си мисля, че проблемът не е в рутера. А възможно ли е мрежовият кабел или мрежовата карта на компютъра да правят номера?Ако нищо не помогне, тогава пробвай да свържеш рутера към друг компютър с друг мрежови кабел. И тогава, в зависимост от резултата вече със сигурност ще знаеш дали проблемът е в него или в компютъра.

Коментар

snake написа:
                      Кога за последно си успявал да се логнеш към рутера с име и парола?
                      Последният път, за който си спомням беше през ноември или декември. За систем ристоър ли намекваш?

Коментар

И един последен въпрос, за да се изключи възможен проблем с връзката към рутера. Пробвал ли си да я провериш с командата: ping 192.168.1.1 -t Защото ти хубаво си решил да върнеш рутера (прочетох го в другата тема в Италауто), но ако в JAR с техен компютър и друг кабел вземе, че тръгне и културно си поиска име и парола?Ако не си, пробвай. start->run->cmd->ping 192.168.1.1 -t Остави командата да поработи 15-20 секунди и я прекъсни с Ctrl-C. Ако всичко с връзката е наред, трябва да нямаш загуба на пакети, а средното време на отговор да е <1ms .

Коментар

Аз залагам да се пробва с друг браузър, може би Chrom.
                          Fiat Bravo 11'97
                          1.4 12V A/C

Коментар

Пробвал е. Ако и пингът е наред, нещата започват да клонят към рутера. Но докато не се свърже същият рутер към друг компютър, не може да се каже. Или пък друг рутер към същия компютър.

Коментар

Аз не разбрах дали си успял да ресетнеш рутера изобщо. Този рутер (и всички TP-link) има малък трик при рестарт. Ако официалният начин не става се рестартират така - махаш му захранването, натискаш ресет бутона и както го държиш му слагаш захранването. Изчакваш около 15 секунди да премигнат всички лампички едновременно. После е ясно!Успех!
                              Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.

Коментар

Working...
                              X