Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Проблемче с TP-LINK WR740N

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

rebel написа:
    По принцп всеки ми казва, че ми е изгорял рутера, защото wan светел и без кабел, но от близо 2 години си е така и си работи безотказно! Единствения проблем е, че когато спре нещо трябва да се рестартира няколко пъти докато захапе ИП, според мен проблема е в тъпата конекция на доставчика (PPPOE), съмнявам се, че има някакъв проблем в захранването....
    Преведи си текста в червения правоъгълник и ще разбереш, че без да е включен кабела в порта, той не трябва да свети. Постоянното светене без включен кабел в порта, е индикция за проблем със съответния порт. Възможно е, при токов удар или ако по друга причина прекъсне захранването към рутера, да не се закача веднага след включване. Първо, трябва да си провериш настройките за РРРоЕ в твоя случай - дали е зададено да тъси връзка винаги, или само при включване - еднократно. Второ, РРРоЕ сървъра има таймаут, който го кара да изчака известно време след загуба на връзка с клиента ( в случая рутера ), преди да нулира състоянието и да позволи повторно свързване на РРРоЕ с клиента. Обикновено, администраторите задават таймаут 1 минута. Това налага изчакване от страна на клиента преди да направи опит опит за повторно включване. Когато връзката е прекъсната с команда, този таймаут не се активира и е възможно повторно включване веднага след прекъсването на връзката. Но, проблем с WAN порта на рутера има със сигурност !
    Прикачени файлове
    Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
    X