nikolce: Личен опит. Но може би не се изразих правилно - няма почти никакви допирни точки с това, което се учи в училище - това е, което повечето хора рзбират под "биология и химия". Но пък не е задължително да работи като практикуващ лекар.Нека да има детето предвид, че ако учи медицина може да забрави почасовата работа и изкарването на пари. Не е невъзможно, но е доста по-трудно, отколкото при другите специалности. Нека да сметне и съотношението риск/заплащане. При медицината доброто заплащане ще дойде едва след специализацията, т.е. 10 години, защото дори в Западна Европа лекарите без специализация не са толкова добре платени. но пък без специализация може да стане търговски представител или друго, което изисква медицинско образования. А ако стане програмист, може още първата година в университета да започне да изкарва пари, а и рискът е доста по-малък. А всеки ще даде съвет според собствените си виждания - остави го сам да реши, да не се окаже, че си му дал лош съвет.
Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.
Той обмисля областа стоматология и зъботехника!!!за ИТ той си е в такава паралелка ,но не го влече особено за разлика от биологията и химията?НЯма ли някой колега от форума ,който е в областта на стоматологията?
Ох, да ви имам мечтите да ви имам... Аз па ...като дете, мечтаех да стана балерина. Майка ми:"Да бе, кой луд сега ще се мести в София заради теб?"Хубаво, близко до това - художествена гимнастика. Да, ама не. У наше село таквоз чудо нямаше, та се записах на спортна такава.НО, мечтите на майка ми не съвпадаха с моите. Мен ме теглеше към спорта, тя все ме тикаше към "културата". Баща ми искаше да ме запише в спортно училище с лека атлетика, а мама мечтаеше да ме види концертираща пианистка. Аз обаче станах...концертираща......хористка. Другата ми неосъществена мечта беше Биотехнологията с профил Генно инженерство. Или Медицина (хирургия), но Генното ме влечеше повече. Така и не си повярвах и въобще не опитах да кандидатствам, а завърших Биотехнология и имах перфектната подготовка. Ама когато постоянно ти повтарят, че не ставаш за нищо, накрая почваш да вярваш, че е така.После се хвърлих на Български и История и ...накрая наистина нищо не стана от мен. Аааа, забравих и още една мечта - радио или ТВ журналистика.
"Не търсете възмездие.Рано или късно всеки плаща."
Ванга
Ох, да ви имам мечтите да ви имам... Аз па ...като дете, мечтаех да стана балерина. Майка ми:"Да бе, кой луд сега ще се мести в София заради теб?"Хубаво, близко до това - художествена гимнастика. Да, ама не. У наше село таквоз чудо нямаше, та се записах на спортна такава.НО, мечтите на майка ми не съвпадаха с моите. Мен ме теглеше към спорта, тя все ме тикаше към "културата". Баща ми искаше да ме запише в спортно училище с лека атлетика, а мама мечтаеше да ме види концертираща пианистка. Аз обаче станах...концертираща......хористка. Другата ми неосъществена мечта беше Биотехнологията с профил Генно инженерство. Или Медицина (хирургия), но Генното ме влечеше повече. Така и не си повярвах и въобще не опитах да кандидадствам, а завърших Биотехнология и имах перфектната подготовка. Ама когато постоянно ти повтарят, че не ставаш за нищо, накрая почваш да вярваш, че е така.После се хвърлих на Български и История и ...накрая наистина нищо не стана от мен. Аааа, забравих и още една мечта - радио или ТВ журналистика.
Ми нали съм го написала - нищо не стана от мен. Завърших Българска филология, родих 2 деца и в момента работя като продавач-консултант.Останах си само с мечтите.
Ванга
Ми нали съм го написала - нищо не стана от мен. Завърших Българска филология, родих 2 деца и в момента работя като продавач-консултант.Останах си само с мечтите.
Еее, майка на две 2 деца нищо ли е! По-голяма и трудна кариера от това, здраве му кажи
Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
ex FIAT Bravo 1.6 - RIP
Изненадвате ме, колега dikanio...за някои неща разсъждавате толкова зряло, а за други...Постовете бяха изтрити, но аз помня всяка твоя дума! Остава ми да се надявам,че наистина не мислиш сериозно това, което написа и има надежда за тази държава.П.С. Малко иносказателно се изразявам, но мисля,че ще ме разбереш правилно за какво говоря.
Ванга
Ирке, не се ядосвай, не мисли че си направила фатална грешка в живота, представи си, завършваш журналистика правиш голямата кариера и работиш, работиш, и в един момент се оказва че си си похабила нервите а за малките сладури не е имало време. А твойте са наистина сладури, страхотни са!!!!
Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Дрънкате глупости без да имате никаква представа - лекарите без специализация могат да работят само като наети лица и под надзора на лекар със специализация. Джипи-тата имат специализация.
Гледай сега, дори и да не съм прав, това не значи, че дрънкам. Едно "не си прав" щеше да свърши прекрасна работа. Що се отнася до това какво е достатъчно, за да станеш GP, отговорът е да си завършил ОБЩА МЕДИЦИНА, т.е. да си общопрактикуващ лекар. А за това не е нужна специализация.
Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Напротив. Общата медицина си е специалност, която се придобива след като дипломиран лекар я е специализирал. Лекар без специалност няма право да има кабинет.
Напротив. Общата медицина си е специалност, която се придобива след като дипломиран лекар я е специализирал. Лекар без специалност няма право да има кабинет.
ОК. така да е.
Stop giving directions, just say "Follow me."
Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit
Ирке, не се ядосвай, не мисли че си направила фатална грешка в живота, представи си, завършваш журналистика правиш голямата кариера и работиш, работиш, и в един момент се оказва че си си похабила нервите а за малките сладури не е имало време. А твойте са наистина сладури, страхотни са!!!!
Принципно си прав, Слави, ама пък на почти 34г. тепърва да градя някаква кариера...нещо не го виждам.А децата че са сладури, сладури са, нищо, че ти Калина май не си я виждал...
Ванга
Коментар