Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Професии

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

значи, всичките му учители казват ,че има дарба просто е мн добър по всичко!!!!Учи в математическа гимназия -Гео Милев Плевен!!! ПО всички разказвателни предмети е много добър,но най му се отдава Биология и Химия !!!На олимпиадите по химия и биология,е все в първата 3-ка!!!така че той се насочи към медицина или стоматология или аз му викам да стане зъботехник!!!

Коментар

в тая професия лекарите колят и бесят. по-добре е доктор, отколкото всякви там техници, кинезитерапевти и пр.
      браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Имам приятел зъботехник. Не е зле, но е по-добре зъболекар

Коментар

Има една приказка,човек учи за доктор,докато не се откаже и стане зъболекар. - това в кръга на шегатаЗа мен,трябва да оставиш сина си,сам да реши какво да учи,за напред и какво да работи.За да изпитва удоволствие,от това което ще прави.И разбира се,да го подкрепяш в това което би избрал.
          Fiat Punto`04 1.2 60hp.
          Renault Kangoo 1.9 DTI 80hp.
          ex: FIAT Marea Weekend 1.8 16v ELX; FIAT Brava TD100 SX.

Коментар

avvasilev написа:
            rudiem написа:
            По между другото уча Енергетика и електрообзавеждане.
            В Русе ли?Палов още ли е там?
            В Русенски университет уча. Да проф. Палов все още преподава, дори този семестър ми води една от дисциплините.
            Fiat Bravo 11'97
            1.4 12V A/C

Коментар

Колега стига с тея родителски насоки.Искам да ти кажа , че точно той каквото иска това ще стане.На сила нищо не става.Аз завърщих висше счетоводство, за да мога да се кача да карам тир, защото ми е детска мечта, и стана вече много време си карам камионите.Така че неможеш да знаеш какво го влече и какво не.

Коментар

Dimo_J написа:
                Колега стига с тея родителски насоки.Искам да ти кажа , че точно той каквото иска това ще стане.На сила нищо не става.Аз завърщих висше счетоводство, за да мога да се кача да карам тир, защото ми е детска мечта, и стана вече много време си карам камионите.Така че неможеш да знаеш какво го влече и какво не.
                Моя брат близнак , и на мен детската ми мечта е да карам ТИР ама работя в банка, да го е....
                Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

Не аз просто разгледах и му казах за зъботехника само че той каза че иска да се занимава с биология или химия,защото и двете му идват отвътре!!!

Коментар

dikanio написа:
                    Аз имам един въпрос към всички - колко от вас работят това, което са си представяли в 9-ти клас :D
                    В 9-ти клас изобщо не исках да си представям, че ще работя нещо. Беше ми отврат само мисълта за това Иначе и сега съм си такъв - гледам да сменявам работата през две години, защото се побърквам от скука...Според мен го подготви така, че да може да си направи собствен бизнес, където може да се развихри свободно, а не да бъде ограничаван непрекъснато от шефове, заповеди и безмислени етикети.
                    == Fiat Stilo == 1.6 16V 103 hp

На света съществува една единствена гигантска машина, която се командва от пигмеи и това е бюрокрацията. (Оноре де БАЛЗАК)

Коментар

Re: Професии

itan75 написа:
                      glupaka написа:
                      Колеги искам да насоча синът ми към някоя професия,той е едва 9 клас,но ако иска после да следва трябва да започне от рано не да чака последната година!!!Та ако може да споделите някои хубави професиики или вие какво работите и да споделите личния си опит !!!Момчето е упорито ,много емоционално,комуникативни и се учи доста досега е завършвал само с 6.00!!!
                      шОфьор на ТИР
                      Като поставиш веригите няколко пъти на -15 градуса и повисиш някъде заради обилен снеговалеж ще ти мине мерака.
                      Fiat Bravo 1,4 12V; Lancia Zeta 2,0 Turbo; Fiat Doblo 1,9 Multijet 120 h.p.
                      Fiat Marea Weekend ELX 1,9 TD - бившата

Коментар

glupaka написа:
                        Не аз просто разгледах и му казах за зъботехника само че той каза че иска да се занимава с биология или химия,защото и двете му идват отвътре!!!
                        Много химия и биология има във фармацията и медицината. Обучението по фармация е 6 години, завършваш магистър, и си готов за пазара на труда. Можеш да работиш в аптека, разбира се, по разни представителства или в някой завод за лекарства. Заплатите навсякъде са 1000+ лева. Всяка от работите си има своите плюсове и минуси....При лекарите е малко по-различно, да не кажа доста. Като завършиш (6 години), всъщност си на никъде. Избора общо взето се свежда до това да станеш общо практикуващ лекар, или да продължиш да учиш, да се специализираш в някаква област + 3-4 години.Друго не мога да кажа.
                        00' Bravo 105 JTD

Коментар

nikolce написа:
                          При лекарите е малко по-различно, да не кажа доста. Като завършиш (6 години), всъщност си на никъде. Избора общо взето се свежда до това да станеш общо практикуващ лекар, или да продължиш да учиш, да се специализираш в някаква област + 3-4 години.Друго не мога да кажа.
                          Ако не специализираш, ставаш GP - сладка работа. :D
                          Stop giving directions, just say "Follow me."
                          Shevrolet Captiva LS 2.4/136/2009/ГИ Landy
                          Ex: Fiat Marea 1.6/103/1999/ГИ AG Zenit

Коментар

Дрънкате глупости без да имате никаква представа - лекарите без специализация могат да работят само като наети лица и под надзора на лекар със специализация. Джипи-тата имат специализация.Медицината и биологията и химията имат много малко допирни точки. За медицинските специалности трябва да отдели 10 години, за да започне да се реализира като практикуващ лекар. Успех му желая
                            Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

От момента, в който започнеш да учиш медицина, до момента, в който започваш да печелиш, минават около 10 г. От момента в който започнеш да учиш ИТ (информационни технологии, информационни системи, компютърни науки, софтуерно инженерство...), до момента, в който започваш да печелиш, минават няколко месеца. Такива са реалностите в момента. В близките 5-6 години не виждам проблеми за хората с акъл, които изучават ИТ. Хората, които учат в областта на ИТ, но не могат да печелят и да се докажат, са ниско квалифицирани.
                              Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

абе тва с фармацията е доста ненадеждно, щото не могат вечно да лъжат хората с всякакви боклуци на безумни цени. допреди 15 год. фармацевтите не живееха добре, докато лекарите винаги си имаха разни благинки във фризера и барчето и огромни връзки, нищо, че и техните заплати не бяха кой знае какво.
                                браво 1,6/90 - 09 г.

Коментар

Working...
                                X