Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Професии

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

dikanio написа:
    Аз имам един въпрос към всички - колко от вас работят това, което са си представяли в 9-ти клас :D
    Аз не ... Честно казано с голямо желание завърших електроинженерна специалност ... сега работя в сферата на търговията с ... алкохол.Пустите пари!
    I don't always blow black smoke with my JTD ... but when I do, it's directly into your cooler!

Коментар

dikanio написа:
      Аз имам един въпрос към всички - колко от вас работят това, което са си представяли в 9-ти клас :D
      АЗ колкото и невероятно да ти се струва. Исках да съм ел.инженер и завържих Енергетика и обзавеждане и вече 9г. това работя. А колкото до коментарите по-горе за IT специалистите: според мене тази професия ще е актуална дълги години занапред, защото компютрите навлизат все повече и повече в живота ни.
      Ex. Fiat Marea 1,6-16V,98g.
      Ex.Opel Astra

Коментар

avvasilev написа:
        dikanio написа:
        Аз не ... Честно казано с голямо желание завърших електроинженерна специалност ... сега работя в сферата на търговията с ... алкохол.Пустите пари!
        Към dikanio: Аз - ДА! Работя това, което съм си представял, че и повече.Към avvasilev Не зная колко са парите в търговията с алкохол, но зная че има страхотно търсене на електроинженери. Към автора: Дълго време по света ще се работи/произвежда/използва електронни "джаджи".
        Aктуалният парадокс в България - повечето искат да живеят в по-уредена държава, но реват на умряло като им затвориш кранчето на сенчестата и полузаконна или незаконна дейност.

Коментар

dikanio написа:
          аз :D

Коментар

avvasilev написа:
            Честно казано с голямо желание завърших електроинженерна специалност ... сега работя в сферата на търговията с ... алкохол.Пустите пари!
            На, и аз това завърших, но сега съм проС журналиС
            Alfa 159 SW 2.4 Ti
            Fiat Marea '99 1.6 16V ELX
            "...внимавай че тези италиански кочини много вървят."

Коментар

Тия дето са постигнали мечтите си в България, да не съм ги видял да се оплакват общополитическата тема Аз имам предвид, че в 9-ти клас повечето хора не са ориентирани какво точно искат да учат, да работят и въобще какво искат от живота. В главата на едно момче на 15-16 години има само едно нещо, и това не е мисълта за професионалната реализация :D Иначе и аз се присъединявам към групата на инженерите, които не работят по специалността си Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Не съжалявам, но в 9-ти не съм си представял, че ще уча в МЕИ-то :D
              Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
              ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

dikanio написа:
                Тия дето са постигнали мечтите си в България, да не съм ги видял да се оплакват общополитическата тема Аз имам предвид, че в 9-ти клас повечето хора не са ориентирани какво точно искат да учат, да работят и въобще какво искат от живота. В главата на едно момче на 15-16 години има само едно нещо, и това не е мисълта за професионалната реализация :D Иначе и аз се присъединявам към групата на инженерите, които не работят по специалността си Yellow_Flash_Colorz_PDT_37 Не съжалявам, но в 9-ти не съм си представял, че ще уча в МЕИ-то :D
                Бе някои хора 9-ти клас си знаеха,че ще учат в ТУ и си натискаха математиката,аз си учих езиците,ама как се обърнаха нещата,сега уча електроeнергетика и електрообзавеждане и като не си давах на времето зор по математика,сега ми е 2 пъти по-трудно ...
                Alfa Romeo 159 SW 2.4 JTDm 200 hp Q-tronic + Alfa Romeo 156 1.9 JTD 1++ hp 2003,Inside Facelift. - Now.
                Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 150 - The beautiful devil. - еx. // Stilo 1.9 JTD 1++ hp - еx
                Вълкът е по-слаб от лъвът и от мечката, но никога не играе в цирка !!!

Коментар

dikanio написа:
                  Моята мечта винаги е била да стана моряк.Много исках да уча в Бургас в Техникума за океански и морски риболов (май така се казваше тогава), но майка ми не ме пусна на 15 години да живея в общежитие в Бургас... После пак следвайки мечтата си, отидох да уча във Варна в ТУ, специалност Ел.снабдяване и ел.обзавеждане на морския транспорт (корабен ел.механик)... но по стечение на обстоятелствата (или просто Съдба) - не завърших... Завърших нещо съвсем друго... другаде... и сега работя работа, която дори като завършвах университета, не предполагах, че ще я работя. Но пък ми харесва. Много ми харесва. Не си я давам за нищо!(А майка ми искаше да ставам музикант В крайна сметка, за добро или зло, брат ми стана музикант, тъй че мечтата на майка ми се изпълни )

Коментар

Явно аз сам от малкото който все още учат таа.. както и да е като по-малак ме влечеше тоците и такива неща свързани с ел.техниката и се записах да уча Ел.инсталации в домакинства сега виждам че не е толкова лесно и интересно колкото изглеждаше като влязох 9 клас ,но свърши се тая година е последна . Имам планове да уча във В.Търново за бедствия и аварии " Гражданската защита " дано плановете ми станат така както си ги мисля :D . А ако не станат ще се хващам да бачкам във Англия понеже имам братовчед първи там от доста години и така... Ама както се казва най-важното е здравето така че живот и здраве !
                    Fiat Marea 2001 1.9 110+ powered by Emzo.
                    Ex.Bravo 1997 1.8 GT

Коментар

Фармацефт, лекар, зъболекар, депутат/политика, адвокатин/нотариус, луд програмист на андроид и айпад приложения - там са парите.Архитект, инженер по нещо си, химик - там пък е престиж (според мен де), и парички има ако проектира нещо.В никакъв случай икономика - виж на какъв хал сме от икономисти... А най-важното е какво го влече П.П. Както и споменава колегата, писал преди мене - много учене, и той като мен - средно - Ядрена електроника, бакалавър - Автоматика, информационна и управляваща техника, магистратура Компютърни системи и мрежи, 2-ра магистратура Възобновяеми енергийни източници и технологии, а на есен - трета магистратура- Ядрена енергетика и технологии... Е, разпръснах се по науките, и сега ги смятам за грешка.Да се захваща още от средното само с едно и да го следва до докторантурата. Плюс фул английски и немски

Коментар

Каквото и да реши да учи, добре е да овладее английски на много добро ниво и по възможност втори западен език - това е просто задължително условие. За да бъде истински професионалист човек в областта си, трябва да обича работата си и да има даденост в конкретната насока. Очевидно технократично ориентираното общество още дълго ще е в плен на джаджите, а магьосниците техничари ще печелят добре. Има и друго (ако хлапето е с хуманитарна диспозиция) - хората в ерата на информационните технологии почват масово да психясват, т.е появява се обективна необходимост, която след време ще се превърне в осъзната потребност - на запад, особено в щатите психоаналитиците са адски богати хора (в БГ не... за сега). Каквото и да реши - покажи му подкрепа, не се оптвай да му влияеш... после може да си му виновен.
                        Най-вече Astra H 1.9 CDTI (JTD) 120 к.с. и ако има къде Делта 3

Коментар

Два западни езика вече стават необходимост. По отношение на образованието - докато бях във Финландия (2007 г., писах дипломна работа за първата магистратура) всички ме питаха, като се върнеш ще пишеш ли PhD. Явно на запад вече под висше образование подразбират докторантура....

Коментар

Ако му върви математиката и физиката и е поне малко сръчен в ръцете му препоръчвам морското училище във Варна,специалност корабен механик.Придобива се доста широка специализация: двигатели,електроника,електротехника,английски.Мал ко пари се изкарват дори и летата между курсовете на кадетските рейсове.После се изкарват доста повече.Има почивки от няколко месеца между рейсовете.В световен мащаб към момента има недостиг на 40000 механика.Поради това направиха възможно със средно специално да се расте до втори механик включително.(с малки изключения)Професията изисква стабилна психика и дава много възможности.Въпреки това не я работя
                            FIAT MULTIPLA 1.6 16v BIPOWER 2001

Коментар

като за 9ти клас единственото което мога да ти кажа на 1000%, НАСИЛВАЙ го да учи езици, поне два езика трябва да се знаят на много високо ниво, всеки следващ е огромен +, иначе каквото го влече, гледам някои колеги пишат нотариус да ставал, нотариус да станеш трябва да си на минимум 40 години с незнам си колко стаж като адвокат(да станеш адвокат 5 години стаж в кантора, 5 години учиш тоест си на 30 адвокат) + 100 хиляди лева за изпит за нотариус и КВОТА(нотариус пожизнена титла, тоест докато си жив си нотарисус, и нотарис примерно на община от 30 000 души има 3 нотариуса тоест на 10 000 души по 1, много е трудно) стоматолог е много добре, стига да го влече, иначе ако не си е избрал нищо все още, живота е пред него, засега езиците са важните аз примерно се пуснах в дебрите на политиката без да съм го мислил, въпреки че страшно много ме влекат инженерните специалности - бяха ме приели електро енертегика и електрообзавеждане в ТУ Варна и Политически науки в УНСС, е за добро или лоши избрах второто, в крайна смекта квото му е писано на човек

Коментар

Re: Професии

glupaka написа:
                                Колеги искам да насоча синът ми към някоя професия,той е едва 9 клас,но ако иска после да следва трябва да започне от рано не да чака последната година!!!Та ако може да споделите някои хубави професиики или вие какво работите и да споделите личния си опит !!!Момчето е упорито ,много емоционално,комуникативни и се учи доста досега е завършвал само с 6.00!!!
                                шОфьор на ТИР
                                EX...Fiat Marea JTD 150+ Сега Опел Вектра 1.6 16в и Мазда Трибют 2.0 бензин/газ

Коментар

Working...
                                X