Колеги искам да насоча синът ми към някоя професия,той е едва 9 клас,но ако иска после да следва трябва да започне от рано не да чака последната година!!!Та ако може да споделите някои хубави професиики или вие какво работите и да споделите личния си опит !!!Момчето е упорито ,много емоционално,комуникативни и се учи доста досега е завършвал само с 6.00!!!
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Професии
Collapse
X
-
Няма значение какво ще ти кажат колегите тук, нито пък какво ще му кажеш ти. В момента той израства сред свои и трябва да намери себе си и това с което би се занимавал цял живот!Просто трябва да се погледне реално на нещата. Всеки иска да стане рокаджия или рапър, но не от всяко дърво става свирка, нали знаеш. И на мен в 9ти клас ми минаваха щури идей в главата, в крайна сметка си останаха само хобита. От малък се занимавам с компютри като цяло и въпреки че образованието ми е мениджърски ориентирано, вече работя над 5 години в IT Сектора.||El Paso Performance|| Мойте обяви ||
// Fiat Tipo 5-door 1.4 SOHC // Fiat Tipo 1.6 DOHC 3-door Trackday project // Lancia Dedra HF Turbo // Fiat Tempra SW 4x4 //
-
Мисля че подхода ти не е правилен. Каква работа и професия е Божа работа. Но може да се подготви на широк фронт. Т.е. Да заляга здраво над езици, английски, немски, па ако има мерак и на китайски ще е много добре. Има разни клубове по публична реч, дискусии и подобни. Спорт. Възлагане на отговорности за да свикне да се справя сам. Ей такива неща ще му подложат много добре за каквото и да се захване.
Коментар
-
наскоро обсъждахме племенника с родителите му, и се обединихме около мнението, че е важно да се научи да се труди. в този смисъл не е важен профилът на училището или пък някоя конкретна специалност, а изискванията на учебното заведение към учащите - знания, дисциплина и пр. иначе за 20 години толкова много се сменят нещата, че никой не може да ти гарантира, че квото и да си завършил няма да те остави на улицата на 45 години, заради някое нововъведение.иначе по мои наблюдения право и счетоводство и стоковедство са неща, които винаги ще са актуални, ама тва е ясно на всички и е фрашкано с такива.браво 1,6/90 - 09 г.
Коментар
-
По мое лично мнение е най-добре, ако има възможност през летните ваканции да поработи няколко различни неща, за да може да придобие представа за естеството на дадената трудова дейност. По този начин той сам ще избере какво му е интересно и с какво иска да се занимава за напред. Според мен е най-важно да се занимава с нещо, което му харесва, защото както се вижда не са много професиите, които могат да те стимулират достатъчно добре финансово, че да ги работиш без да те кефят. Ще споделя личния си опит: последната година преди да завърша средното си образование, след разговори с родителите ми, предприех да кандидатствам във ВУЗ с изпити по български език, история и немски. Както става ясно с такива изпити не можех да бъда приет инженерна специалност, каквото по принцип ми се искаше. За там трябва математика, да ама никак не ми вървеше пустата му наука и се плашех да държа изпити по този предмет. Бях приет да уча Български език и история, педагогически профил. Няма такава загуба на време, учех нещо, което никак не ми се нравеше. Минаха годините и реших да кандидатсвам инженерна специалност, но с общотехнически тест. Междувременно работех като техник в сотаджийска фирма. Това още повее ме подтикна да кандидатствам, взеха че ме приеха, ама вече бях на 22 и те първа ми предстояха 5 години на ново залягане над читанките. В началото ми беше малко стряскащо, че е доста далеч момента, в който ще завърша, но на шега на майтап съм 4-та година и живот и здраве догодина завършвам. Не ясно дали ще си намеря работа по специалността, но ще остане най-малкото удовлетворението, че някой ден може би ще се занимавам с това, което съм учил и , с което ми се иска да се занимавам. По между другото уча Енергетика и електрообзавеждане.Fiat Bravo 11'97
1.4 12V A/C
Коментар
-
freeedom написа:Брат ми до 10 клас незнаеше какво искаше .. сега учи във военото във Велико Търново за първа година курсант в паралелка сигнално разознаванеSUZUKI SX 4/1.9 DDiS, 120 кс/8V, 4X4
Коментар
-
glupaka написа:а въпроса със заплатите как стои?A20DTH ЖТД ама не баш
1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Коментар
-
А и да не забравяме, че в началото на образованието на едно дете, основна роля играе семейството! Ако сте го научили да си сяда на задника - добре, но ако не е - вече е късно! Открие ли жените - иди го гони! Стягайте го за чужбина - това ми е препоръката!Fiat Tipo 1,6 ie; '93; engine 159А3048; clima.
Коментар
-
Както ти каза колегата ВО, насочи го към една от тези две сфери- стоматология/медицина, като аз лично бих избрал първото. Съжалявам, че не съм имал възможност да го уча. Медицината е много по-натаварваща и обвързваща наука, с ужасно големи отговорности, докато стоматологията е по-ненатоварваща, но с много фронтове- вкл. и естетически, в което има мноооого пари, а не е нужно да ги вземаш от умиращи да се товариш с това. Друга област, в която има парички, но и силен наплив в последно време, което означава, че не се зная как ще бъде в бъдеще- ИТ. Ама то вече всеки 2ри иска и е програмист, че има пари. Няма да е вечно така, ще секне кранчето в един момент. Само си прави сметка да можеш да му осигуриш условията да учи- от опит да ти кажа, че да работиш и да учиш нещо сериозно не става. Ако ще е колкото да вземе "ВИшУ" и така да го пише един ден, тогава може и да си бачка и да "учи", но сериозните специалности искат отдаване. А ако намерите сфера, която хем му харесва, хем има пари в нея- това е огромен успех, защото в Бг е доста трудна комбинацияLancia Lybra'99 2.4 JTD - 135hp
Fiat Bravo'97 1,6 16v
Fiat Tempra'91 1,6 mono
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар