Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Предстояща покупка на Пунто 1.2 16V 2001г.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Предстояща покупка на Пунто 1.2 16V 2001г.

Здравейте на всички от форума.Пускам тема, относно предстояща покупка на Пунто 1.2 16V 80Hp модел 2000-2002г. и съм се насочил към автоматична скоростна кутия. Имам няколко питания относно този автомобил, а именно:1. Колко надеждна е скоростната кутия на този автомобил2. Всички автоматични кутии ли са 6 скорости и ако не, как да разбера при покупка дали е 5 или 6 скоростна3. Верен ли е митът че Пунтото има слабо окачване4. Какъв разход има този мотор с тази скоростна кутия (градско/извънградско)5. Какви "детски" болести имат тези автомобилиПредварително благодаря за отговорите и помощта Ви!С Уважение: Пепино

Автоматика при тоя модел до колкото знам е вариатор, т.е. няма скорости а е с плавно превключване.Обаче си се насочил към грешния мотор.Тоя мотор много ще гори и не върви.Препоръчвам ти да се насочиш към 1.3 мултиджет мотора или към 1.9 JTD.Окачването мисля че е доста здраво.
    http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
    Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
    FIAT БРАВО 1.2 16v
    ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
    FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Автоматичната скоростна кутия както каза колегата е вариаторна. Има възможност за ръчно превключване на 6 или 7 предавки (при спортинг варианта).1.3 мултиджет за модел 2000-2002 няма. Той се предлага след фейслифта от 2003 (пунтото с големите фарове). Варианта за дизел е 1.9 JTD.Относно вървежа, колата си върви много прилично с този мотор. Всъщност след 1.8 мотора това е най-вървежният за този модел.По книга: градко 7.6, извънградско 5.0, комбиниран 6.0. Аз карам такова пунто с този мотор 1.2 16V, само че спортинг версията със шестстепеннатаръчна скоростна кутия. В града не ми качва повече от 8 литра. За здравина на окачването не мога да кажа, но при спортинг-а е леко по твърдо като возия, коетона мен ми харесва, но не знам ти какво търсиш.
      Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
      Punto GT 1.4 Turbo '99
      Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex

Коментар

Карам такова пунто 1.2 16V 2000г автоматик от 1г ~10000км .Засега проблем със ск кутия нямам,колата се кара предимно градско.Разхода е много според мен за този малък автомобил.В града е около 8-9 бензин,извън градско около 5-6.От няколко месеца е с газово.Обикновено с плочка,без емулатори симулатори и други.Работи си идеално не трупа грешки не е гърмяло.Разхода на газ е с около 1л от този на безниз.Откакто съм го купил сменил съм му само консумативите.Друго не се е налагало,а и не се е разваляло.Ако стигнеш до оглед има някои неща на които трябва да наблегнеш относно ск кутия.Най важното за кутията е да се кара само с масло TUTELA CVT Лично аз съм доволен от количката,а автоматика е несравнимо удобство за града.

Коментар

Внимавай МНОГО с кутията че ако ти пробутат някоя с замаскиран дефект ще ревеш и ще се чудиш как да му слагаш ръчни.А вариатора е много голям кеф понеже набира плавно, няма го гадното присецване като сменя скорости, няма и хидротрансформатори и подобни неща които се чупят.
          http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
          Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
          FIAT БРАВО 1.2 16v
          ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
          FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата

Коментар

Относно детските болести. Електрическото серво е проблемно. Така известното радиаторче на парното, което ако се наложи да го сменяш е голяма мъка. Сваля се цялото табло.Тресчотките в барабаните обичат да се развалят, 100лв е комплектът не е кой знае какво. Вода във фаровете, доста често срещан проблем. На фара отзад се чупят щипките на капаците или уплатненията с времето започват да пропускат.
            Punto GT 1.4 Turbo '99

Коментар

Много Ви благодаря за отговорите! Относно разхода очаквах да е 8-9 та дори и 10 в града (София). Единствено не разбрах всичките ли автоматици на тази серия 1.2 16V са със шестстепенна скоростна кутия или се бъркам? И ако има и 5 степенни кой е най-лесния начин да разбера, а не да ме излъжат?Предварително благодаря!Поздрави!

Коментар

Автоматичната скоростна кутия е само една - вариаторна. При спортинг варианта ръчният режим е за превключване на 7 предавки, при всички останали 6 предавки.Така че няма как да те излъжат, просто гледай да е читава.
                Punto GT 1.4 Turbo '99

Коментар

Оф преди да се метнеш на автоматик, провери цените за ремонт и обслужване. Едно време фиат не се славеха с добър автоматик но това беше при Браво/а, скъпи трансмисии, и нямаше кой да ги прави. С Пунто след 2000година не знам как са нещата, но не е лошо да ги провериш, че после зор с монтирането на ръчни скорости, както каза колегата.А за окачването такова нещо като качествено окачване в БГ няма, всичко издържа по около 10 хил км и си сменя. Спомням си че страдаха от един много смешен проблем, когато нагори буксата на стоповете и колата не иска да запали, нещо се щащкаше от лампата за задна светлина
                  Кара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
                  (\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
                  Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.

Коментар

До колкото разбрах това е вариаторна скоростна кутия и както е обяснил колегата infineon "няма и хидротрансформатори и подобни неща които се чупят" , т.е. доста по-надеждна от някои други модели скоростни кутии, но ще си имам едно на ум и като купувам колата ще гледам с мен да е някой "разбирач" Само че пак не разбрах дали всички скоростни кутии, които са автоматик са със 6 скорости (6 без задна) защото не мога да разтълкувам изречението на колегата mr_none "При спортинг варианта ръчният режим е за превключване на 7 предавки, при всички останали 6 предавки". 7 предавки без задна или как??? Сори за тъпия въпрос.Поздрави!

Коментар

мда колега има модел 1.2 16V Спортинг и той е с 7 предавки (без задна)и другия модел е чисто 1.2 16V и той е 6 предавки (без задна)подръжката на модела не е скъпа аз карам Пунто МК2 1.2 8v и съм доволен консумативи + един носач за 3 години абе общо взета добър автомобил някой беше писал за проблеми с Ел. Серво усилвател и за него си има чалъми за ремонт Радиаторчето за парното обаче си е едно сериозно перо цената му варира от 120-300 лв и да малко е тегаво за работаОкачването на МК2 не е от най мекото (ако очакваш лодка НЕ Е)разхода не е висок (но препоръчвам ако е Бензин да му поставиш ГИ) на мен ми е около 7-7.5 градско Бензин абе общо взето Пунто МК2 е хубав и сполучлив Автомобил (лично мнение) с добри характеристики модела има и вариянт с 1.3 16v MULTIJET (дизел) но той е вече при Феислифта (с големите Фарове) който хич не е лош като мотор ,но пък мен не ме кефи от към купе (мое мнение)
                      Шофирай разумно, на пътя не си сам.
                      Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
                      Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
                      Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird

Коментар

todorshalev написа:
                        мда колега има модел 1.2 16V Спортинг и той е с 7 предавки (без задна)и другия модел е чисто 1.2 16V и той е 6 предавки (без задна)подръжката на модела не е скъпа аз карам Пунто МК2 1.2 8v и съм доволен консумативи + един носач за 3 години абе общо взета добър автомобил някой беше писал за проблеми с Ел. Серво усилвател и за него си има чалъми за ремонт Радиаторчето за парното обаче си е едно сериозно перо цената му варира от 120-300 лв и да малко е тегаво за работаОкачването на МК2 не е от най мекото (ако очакваш лодка НЕ Е)разхода не е висок (но препоръчвам ако е Бензин да му поставиш ГИ) на мен ми е около 7-7.5 градско Бензин абе общо взето Пунто МК2 е хубав и сполучлив Автомобил (лично мнение) с добри характеристики модела има и вариянт с 1.3 16v MULTIJET (дизел) но той е вече при Феислифта (с големите Фарове) който хич не е лош като мотор ,но пък мен не ме кефи от към купе (мое мнение)
                        Много благодаря за отговора! До колкото разбирам само спортинг варианта са със 7 скорости, а всички останали са със 6?Извинявам се ако прекалявам с питанията.Поздрави!Поздрави!

Коментар

Много благодаря за отговора! До колкото разбирам само спортинг варианта са със 7 скорости, а всички останали са със 6? Извинявам се ако прекалявам с питанията.
                          Правилно разбираш
                          Punto GT 1.4 Turbo '99

Коментар

дано не береш ядове с кутията...За ЦВТ кутия на Ланчия Y10 прочетох за цени на ремонт от1000 вро и нагоре с поръчка от незнам си къде...
                            LANCIA Y10 1.1 Bosch monomotronik AGU Zavoli Голф 3 1.8
                            ВАЗ 2101-73г-екс ВАЗ 2101-74г.екс, самара-екс заз 965а екс Опел кадет екс

Коментар

lubo_Y10 написа:
                              дано не береш ядове с кутията...За ЦВТ кутия на Ланчия Y10 прочетох за цени на ремонт от1000 вро и нагоре с поръчка от незнам си къде...
                              Ами от написаното до тук разбирам че са много надеждни кутии. А и както вече писах по-горе ще гледам да взема някой "разбирач" мен. Определено ще си имам не едно, а две наум. Отново благодаря за съвета и си запазвам правото ако се сетя нещо друго като въпрос да питам.Поздрави!

Коментар

Working...
                              X