Здравейте на всички от форума.Пускам тема, относно предстояща покупка на Пунто 1.2 16V 80Hp модел 2000-2002г. и съм се насочил към автоматична скоростна кутия. Имам няколко питания относно този автомобил, а именно:1. Колко надеждна е скоростната кутия на този автомобил2. Всички автоматични кутии ли са 6 скорости и ако не, как да разбера при покупка дали е 5 или 6 скоростна3. Верен ли е митът че Пунтото има слабо окачване4. Какъв разход има този мотор с тази скоростна кутия (градско/извънградско)5. Какви "детски" болести имат тези автомобилиПредварително благодаря за отговорите и помощта Ви!С Уважение: Пепино
Реклама
Collapse
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Предстояща покупка на Пунто 1.2 16V 2001г.
Collapse
X
-
Автоматика при тоя модел до колкото знам е вариатор, т.е. няма скорости а е с плавно превключване.Обаче си се насочил към грешния мотор.Тоя мотор много ще гори и не върви.Препоръчвам ти да се насочиш към 1.3 мултиджет мотора или към 1.9 JTD.Окачването мисля че е доста здраво.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
-
Автоматичната скоростна кутия както каза колегата е вариаторна. Има възможност за ръчно превключване на 6 или 7 предавки (при спортинг варианта).1.3 мултиджет за модел 2000-2002 няма. Той се предлага след фейслифта от 2003 (пунтото с големите фарове). Варианта за дизел е 1.9 JTD.Относно вървежа, колата си върви много прилично с този мотор. Всъщност след 1.8 мотора това е най-вървежният за този модел.По книга: градко 7.6, извънградско 5.0, комбиниран 6.0. Аз карам такова пунто с този мотор 1.2 16V, само че спортинг версията със шестстепеннатаръчна скоростна кутия. В града не ми качва повече от 8 литра. За здравина на окачването не мога да кажа, но при спортинг-а е леко по твърдо като возия, коетона мен ми харесва, но не знам ти какво търсиш.Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
Punto GT 1.4 Turbo '99
Punto Sporting 1.2 16v '01 - ex
Коментар
-
Карам такова пунто 1.2 16V 2000г автоматик от 1г ~10000км .Засега проблем със ск кутия нямам,колата се кара предимно градско.Разхода е много според мен за този малък автомобил.В града е около 8-9 бензин,извън градско около 5-6.От няколко месеца е с газово.Обикновено с плочка,без емулатори симулатори и други.Работи си идеално не трупа грешки не е гърмяло.Разхода на газ е с около 1л от този на безниз.Откакто съм го купил сменил съм му само консумативите.Друго не се е налагало,а и не се е разваляло.Ако стигнеш до оглед има някои неща на които трябва да наблегнеш относно ск кутия.Най важното за кутията е да се кара само с масло TUTELA CVT Лично аз съм доволен от количката,а автоматика е несравнимо удобство за града.
Коментар
-
Внимавай МНОГО с кутията че ако ти пробутат някоя с замаскиран дефект ще ревеш и ще се чудиш как да му слагаш ръчни.А вариатора е много голям кеф понеже набира плавно, няма го гадното присецване като сменя скорости, няма и хидротрансформатори и подобни неща които се чупят.http://www.000webhost.com/151472.html <- безплатен хостинг без реклами
Peugeot 206 1.4 Hdi 2005 Ex: PUNTO 1.3 16v MULTIJET
FIAT БРАВО 1.2 16v
ФИАТ БРАВО 1.6 16v - трагично размазано
FIAT Punto 99` 1.2 - втората; Ford Orion 1.8 D- първата
Коментар
-
Относно детските болести. Електрическото серво е проблемно. Така известното радиаторче на парното, което ако се наложи да го сменяш е голяма мъка. Сваля се цялото табло.Тресчотките в барабаните обичат да се развалят, 100лв е комплектът не е кой знае какво. Вода във фаровете, доста често срещан проблем. На фара отзад се чупят щипките на капаците или уплатненията с времето започват да пропускат.Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
Punto GT 1.4 Turbo '99
Коментар
-
Много Ви благодаря за отговорите! Относно разхода очаквах да е 8-9 та дори и 10 в града (София). Единствено не разбрах всичките ли автоматици на тази серия 1.2 16V са със шестстепенна скоростна кутия или се бъркам? И ако има и 5 степенни кой е най-лесния начин да разбера, а не да ме излъжат?Предварително благодаря!Поздрави!
Коментар
-
Автоматичната скоростна кутия е само една - вариаторна. При спортинг варианта ръчният режим е за превключване на 7 предавки, при всички останали 6 предавки.Така че няма как да те излъжат, просто гледай да е читава.Grande Punto 1.9 JTD Sport '06
Punto GT 1.4 Turbo '99
Коментар
-
Оф преди да се метнеш на автоматик, провери цените за ремонт и обслужване. Едно време фиат не се славеха с добър автоматик но това беше при Браво/а, скъпи трансмисии, и нямаше кой да ги прави. С Пунто след 2000година не знам как са нещата, но не е лошо да ги провериш, че после зор с монтирането на ръчни скорости, както каза колегата.А за окачването такова нещо като качествено окачване в БГ няма, всичко издържа по около 10 хил км и си сменя. Спомням си че страдаха от един много смешен проблем, когато нагори буксата на стоповете и колата не иска да запали, нещо се щащкаше от лампата за задна светлинаКара FIAT BRAVO 1,8/16V GT99. ГИ ФОБОС
(\\\)[___////___](\\\) R.I.P. моя любов.
Алфа 147 1.9 mjtd няква дукати история. Абсолютен саждо-генератор.
Коментар
-
До колкото разбрах това е вариаторна скоростна кутия и както е обяснил колегата infineon "няма и хидротрансформатори и подобни неща които се чупят" , т.е. доста по-надеждна от някои други модели скоростни кутии, но ще си имам едно на ум и като купувам колата ще гледам с мен да е някой "разбирач" Само че пак не разбрах дали всички скоростни кутии, които са автоматик са със 6 скорости (6 без задна) защото не мога да разтълкувам изречението на колегата mr_none "При спортинг варианта ръчният режим е за превключване на 7 предавки, при всички останали 6 предавки". 7 предавки без задна или как??? Сори за тъпия въпрос.Поздрави!
Коментар
-
мда колега има модел 1.2 16V Спортинг и той е с 7 предавки (без задна)и другия модел е чисто 1.2 16V и той е 6 предавки (без задна)подръжката на модела не е скъпа аз карам Пунто МК2 1.2 8v и съм доволен консумативи + един носач за 3 години абе общо взета добър автомобил някой беше писал за проблеми с Ел. Серво усилвател и за него си има чалъми за ремонт Радиаторчето за парното обаче си е едно сериозно перо цената му варира от 120-300 лв и да малко е тегаво за работаОкачването на МК2 не е от най мекото (ако очакваш лодка НЕ Е)разхода не е висок (но препоръчвам ако е Бензин да му поставиш ГИ) на мен ми е около 7-7.5 градско Бензин абе общо взето Пунто МК2 е хубав и сполучлив Автомобил (лично мнение) с добри характеристики модела има и вариянт с 1.3 16v MULTIJET (дизел) но той е вече при Феислифта (с големите Фарове) който хич не е лош като мотор ,но пък мен не ме кефи от към купе (мое мнение)Шофирай разумно, на пътя не си сам.
Fiat Stilo Dynamic 1.6 16V 103hp Grigio Sassi
Mercedes-Benz ACTROS 4141 - The big BOSS :D
Forever in my heart: Fiat Punto II ELX 1.2i 60к ; MAN TGA 33.360 Blue Bird
Коментар
-
todorshalev написа:мда колега има модел 1.2 16V Спортинг и той е с 7 предавки (без задна)и другия модел е чисто 1.2 16V и той е 6 предавки (без задна)подръжката на модела не е скъпа аз карам Пунто МК2 1.2 8v и съм доволен консумативи + един носач за 3 години абе общо взета добър автомобил някой беше писал за проблеми с Ел. Серво усилвател и за него си има чалъми за ремонт Радиаторчето за парното обаче си е едно сериозно перо цената му варира от 120-300 лв и да малко е тегаво за работаОкачването на МК2 не е от най мекото (ако очакваш лодка НЕ Е)разхода не е висок (но препоръчвам ако е Бензин да му поставиш ГИ) на мен ми е около 7-7.5 градско Бензин абе общо взето Пунто МК2 е хубав и сполучлив Автомобил (лично мнение) с добри характеристики модела има и вариянт с 1.3 16v MULTIJET (дизел) но той е вече при Феислифта (с големите Фарове) който хич не е лош като мотор ,но пък мен не ме кефи от към купе (мое мнение)
Коментар
-
lubo_Y10 написа:дано не береш ядове с кутията...За ЦВТ кутия на Ланчия Y10 прочетох за цени на ремонт от1000 вро и нагоре с поръчка от незнам си къде...
Коментар
Реклама
Collapse
Коментар