Реклама

Collapse

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Не ми е чудно, че растат цените.

Collapse
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Clear All
new posts

Immortal написа:
    slonikon написа:
    Абе все си мисля, че държавата може малко да понамали акцизите...
    На практика не може. Ако намали акциза - намалява се съществено перо от приходната част на бюджета. Тези пари трябва да дойдат от другаде, и в крайна сметка пак ще ги вземат от нас. По един или друг начин.Отделно, че размера на акциза се определя от ЕС, а не от нас.
    +1 Те горивата не са скъпи в сравнение с другите страни от ЕС,скъпи са за нашите доходи.На скоро вуйчо ми каза,че е зареждал нафта около евро и 50 в Люксембург,но какви са приходите там.В Германия литър бензин е от порядъка на 2 евро,но средната заплата там е около 1500 евро,а тук 500-600лв.Стачка не помага,ако се направи такава трябва да е срещу ЕС за намаляване на акциза.Те че,от Лукойл надуват цените изкуствено е така,но не с много.По принцип една бензиностанция за да работи нормално трябва да има между 18-20 стотинки печалба на литър,а в момента акциза и ДДС-то са около 2.30лв. за литър бензин.
    Alfa Romeo 145 Quadrifoglio Verde 2.0 16V T.S. 150hp

Коментар

ivailo rachev написа:
      18-20 стотинки печалба на литър,а в момента акциза и ДДС-то са около 2.30лв. за литър бензин.
      Е добре, 20ст (за бензиностанцията) + 2.30 (акциз + ДДС)=2.50 Че той бензина си е толкова и излиза че суровината, добива, производството и т.н. са без пари
      Това, което не ни убива, ни прави още по-досадни.
      ex FIAT Bravo 1.6 - RIP

Коментар

хаха акциза е 362 евро за 1000 литра бензин, тоест по около 70 стотинки на литър, а минимума за ЕС е 359 евро, тоест може да се занижи малко акциза за бензина, но на дизела е 330 евро за 1000 литра - минума за ЕС, при нас е 315, което незнам дали са го коригирали, ако не са до края на годината трябва да бъде коригирано, което няма да се отрази даже и със стотинка върху цената на дизела

Коментар

dikanio написа:
          ivailo rachev написа:
          18-20 стотинки печалба на литър,а в момента акциза и ДДС-то са около 2.30лв. за литър бензин.
          Е добре, 20ст (за бензиностанцията) + 2.30 (акциз + ДДС)=2.50 Че той бензина си е толкова и излиза че суровината, добива, производството и т.н. са без пари
          Не ме гледайте какво пиша още съм пиян от снощи всичкото им излиза около 2.30лв.

Коментар

илиза им максимум 2 лева, максумум, да не кажем 1.80-1.90

Коментар

Според законите на капитализма търсенето и предлагането определя цените. :D Ако няма търсене то ще паднат и цените .Вижте какво стана с дървата за огрев . До преди студовете един кубик струваше 50лв . Сега понеже свършиха дървата в Топливо вече един кубик се продава за 100лв .Тъй че ...... затягайте коланите и ползвайте колите само при нужда. Като гледам как вече трета седмица автопарка пред блока ми стои затрупан от сняг ,значи можело да се ходи на работа и без кола нищо че е голям студ навън и дебел сняг.
              Фиат Панда 1.2 2006година
              Синджира си идва ,а козата я няма...

Коментар

nedialk00 написа:
                илиза им максимум 2 лева, максумум, да не кажем 1.80-1.90
                Няма как да знаеш това, защото няма как да знаеш какви са разходите на компаниите, а те не излизат на 0, защото не работят за това.Ще повторя мнението си, което така учтиво изтрихте и което беше по темата. Не разбирам за какво е тази тема - за това колко сме добри да плюем другите (има такива теми) или за цените на горивата (и такава има)?Аз не съм чула дизелджия да говори против останалите горива или колеги. Дизелджия е човек, който поправя дизелови двигатели, не човек, който кара дизелов автомобил. Нямам наблюдение за газаджиите, щото не карам на газ. Но според мен е много непрофесионално да се плюят колеги, затова ако в някой сервиз чуя как се ключт други сервизи, няма повече да стъпя там.
                Всеки има право да бъде глупав, но някои злоупотребяват с тази привилегия.

Коментар

коцев написа:
                  Според законите на капитализма търсенето и предлагането определя цените. :D Ако няма търсене то ще паднат и цените .Вижте какво стана с дървата за огрев . До преди студовете един кубик струваше 50лв . Сега понеже свършиха дървата в Топливо вече един кубик се продава за 100лв .Тъй че ...... затягайте коланите и ползвайте колите само при нужда. Като гледам как вече трета седмица автопарка пред блока ми стои затрупан от сняг ,значи можело да се ходи на работа и без кола нищо че е голям студ навън и дебел сняг.
                  Така е ако няма търсене цените ще паднат.И аз си карах колата всеки ден и ходех на работа с нея,а от вкъщи до работа са ми 10 минути пеш.Сега не съм я изкарвал повече от 2 седмици и разбрах,че можело да се ходи на работа и пеш

Коментар

Струва ми се, че не трябва да се начислява ДДС върху акциза и малко ще се оправят от там нещата.А и както каза някой... да се поиска намаляване на акциза от ЕС, като страна с ниски доходи и нещата се оправят.Крайно време е като се прави нещо , за да е честно и еднакво за всички, да се определят било цени, било данъци на база доходите, а не на база цените в силните икономики на ЕС.

Коментар

За таксите...
                      Прикачени файлове
                      Marea Weekend HLX Jtd 110

oO(_)____////____(_)Oo

Коментар

Именно, неможе цената да е 1.35/л, и изведнъж, след облагането с акциз да стане 2.10/л и като сложат ддс-то и нараства до 2.50/л примерно.Мисля си, че трябва цената като е 1.35/л да се обложи с ДДС става 1.60/л, сложи сега акциза 40 стотинки и идва 2 лева/л.Има разлика май.Не знам наистина законно ли е данъка(акциза) да се облага с данък(ДДС), понеже на един от протестите преди време това нещо започна да се говори, ама нищо не стана тогава.

Коментар

Кой за какво злорадствал, няма нищо общо в случая. Ако е вярно, че нефтът е на изчерпване, (което не е съвсем сигурно, защото същото твърдяха и преди 30 години,) производните му горива винаги ще поскъпват. Докато се изчерпат напълно или докато бъдат разработени и наложени алтернативни двигатели и източници на енергия. Спекули-мекули, протести... всичко е бошлаф.
                          Tonight's the night and it's going to happen again and again...

Коментар

Dimo_J написа:
                            Именно, неможе цената да е 1.35/л, и изведнъж, след облагането с акциз да стане 2.10/л и като сложат ддс-то и нараства до 2.50/л примерно.Мисля си, че трябва цената като е 1.35/л да се обложи с ДДС става 1.60/л, сложи сега акциза 40 стотинки и идва 2 лева/л.Има разлика май.Не знам наистина законно ли е данъка(акциза) да се облага с данък(ДДС), понеже на един от протестите преди време това нещо започна да се говори, ама нищо не стана тогава.
                            Може би точно тука се крие разковничето, компетентните органи вероятно ще си замълчат, все пак като се захапе ц...та трудно се пуска
                            Alfa Romeo 159 1.9 16V JTDm powered by Sprintauto Service
                            Fiat Bravo 1.9 JTD 105 GT powered by emzo Ex: Fiat Bravo 1.4 12v (вече в баща ми)

Коментар

Коментар

Като гледам и на дизела е паднала по тая картинка Би било добре :D Проблема ни е че ако се смъкнат цените у нас, това ще подбиване на цените в евросъюза. Не може да спреш един румънец или грък да идва да зарежда в БГ, ако тук цената е ^ 1 а в Гърция примерно ^ 2. ...
                                Основния закон на овчедушието е, че когато всеки си трае и се скатава, с течение на времето всички се оказват под ножа.

Коментар

Working...
                                X